چاقی

اکثر ما بر این باور هستیم که چاقی باعث ایجاد حملات قلبی می شود ولی آیا این باور حقیقت دارد یا خیر؟ آیا چاقی وضعیت بیمار را در زمان حمله قلبی وخیم تر می کند؟ در این مقاله از دکتر سلام به موضوع چاقی در زمان حملات قلبی پرداخته ایم. توصیه ما این است که این بخش را از دست ندهید.

چاقی؛ محافظ انسان در برابر حملات قلبی

احتمالاً صحبت از اینکه چاقی امکان زنده بودن افراد پس از بروز حملات قلبی را افزایش می دهد خلاف شنیده ها و دانسته های پیشین ما است.

علی رغم این ناباوری، دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که اضافه وزن و نه چاقی مرضی در نجات افراد از حملات قلبی نقش مهمی ایفا می کند. بر این اساس، احتمال زنده ماندن افرادی که در گروه چاق های متوسط قرار می گیرند، پس از حملات قلبی ۳۰ درصد بیشتر از دیگران است.

علاوه بر این، دوره بهبود آنها کوتاه تر از دیگران است و زمان کمتری را در بیمارستان سپری می کنند. متخصصان قلب برای توصیف این پدیده از عنوان «پارادوکس قلب» یاد می کنند؛ چراکه یک وضعیت نامطلوب برای سلامتی قلب مانند چاقی می تواند نجات دهنده انسان به هنگام خطر شود. بنا بر نتایج به دست آمده از آخرین تحقیقات انجام شده، افرادی که اضافه وزن متوسطی دارند؛

چاقی

یعنی شاخص توده بدنی آنها از ۳۰ تا ۳۵ است، بهتر از افرادی که وزنی معمولی دارند و شاخص توده بدنی آنها بین ۱۸٫۵ تا ۲۵ است برابر حملات قلبی مقاوت می کنند.

توجه به این نکته ضروری است که گروه گفته شده نسبت به آنهایی که چاقی مرضی دارند و آسیب پذیرترین گروه برابر بیماری ها و حملات قلبی هستند، شانس بیشتری برای زنده ماندن دارند. محققان انرژی بیشتر بدن را عاملی مهم برای محافظت از آن هنگام بیماری های قلبی می دانند. این کشف جدید دو پیام مهم برای پزشکان و بیماران دارد؛ در وهله اول نگرانی افراد چاق از مرگ به علت حملات قلبی را کاهش می هد؛

در مرتبه بعدی نیاز به کاهش وزن پس از بروز حملات قلبی را از حالت یک ضرورت قطعی خارج می کند.

با این حال، نباید تصور شد که پزشکان چاقی را به عنوان راهی برای مقابله با حملات قلبی معرفی می کنند؛ چراکه هم چنان نمی توان فواید بهره مندی از یک وزن متعادل را انکار کرد. در واقع، صحبت آن است که نباید از چاقی های متوسط غولی ساخت که انسان را به سمت مرگ و انواع بیماری های خطرناک می کشاند.

منبع: سلامتی