مهم ترین نکته در دوران شیردهی، تغذیه مادر است و با توجه به فواید انار، خوردن انار در دوران شیردهی بسیار توصیه می‌شود. از فواید انار خوردن در دوران شیردهی، می‌شود به شفاف شدن پوست نوزاد اشاره کرد.

فواید انار چیست؟

درخت انار از جمله درختانی است که تمامی بخش‏های آن از ریشه، پوست تنه، گل و میوه، مصرف درمانی دارد؛ به عنوان مثال پوست ریشه آن در تهیه داروی ضد کرم مصرف بسیار دارد. همچنین از عصاره انار در تهیه شربت اشتهاآور جهت تقویت اشتهای بیماران استفاده می‏شود

همچنین دانه های انار برای جلوگیری از افسردگی و نگرانی بسیار مفید بوده و موجب شادابی می شوند. از دیگر فواید انار می‌شود به این اشاره کرد که در مقایسه با سایر میوه های این فصل، آنتی اکسیدان بیشتری برای افزایش ایمنی، مقاومت و حفاظت از بدن در مقابل بیماری ها، میکروب ها و ویروس ها دارد.

 

فواید انار

 

مصرف انار در دوران بارداری

خوردن انار در دوران بارداری برای کمک به رشد جنین و سلامت فرزند نیز مفید است و خوردن انار در زمان بارداری باعث زیباتر شدن فرزند و تامین آهن مورد نیاز نوزاد می شود.
بیشتر پزشکان متخصص زنان و زایمان عقیده دارند که خوردن انار و نوشیدن آب این میوه در طول دوران بارداری برای همه زنان امن بوده و ضرری برای سلامتی خود او و جنین داخل رحمش ندارد. با این حال، انجام یک معاینه کلی از بدن زنان باردار بعد از مصرف انار، برای اطمینان از امنیت آن ضروری است.

علاوه بر این موارد، هنوز علم پزشکی با قطعیت، امنیت مصرف انار در دوران بارداری زنان را تایید نکرده است. بنابراین، بهتر است زنان از این میوه در طی دوران بارداری خود به مقدار کم و با احتیاط مصرف کنند. به دلیل این که میوه انار پر از مواد مغذی حیاتی برای بدن زنان باردار و رشد جنین داخل رحم است، پس مصرف آن برای سلامتی خود مادر حامله و نوزاد متولد نشده او بسیار مفید خواهد بود.

به همین دلیل، نمی توان مزیت‌های این ماده غذایی را برای زنان باردار نادیده گرفت. در واقع، می توان ادعا کرد که نباید از مصرف این میوه در طی دوران بارداری چشم پوشی کرد. از سوی دیگر، آب انار یک ماده عالی برای آبرسانی به بدن زنان باردار بوده و برای از بین بردن ولع مصرف مواد غذایی وخوردنی های شیرین موثر خواهد بود.

 

فواید انار

 

درمان یبوست در بارداری با انار

نصف فنجان دانه انار حاوی پنج گرم فیبر است. به همین دلیل، هنگامی که شما حامله هستید و از مشکلاتی مانند یبوست و درد روده رنج می برید، مصرف انار می تواند بهترین گزینه برای از بین بردن این مشکلات شما باشد. در واقع، میوه انار از جمله غذاهای سرشار از فیبر بوده و قرار دادن آن در رژیم غذایی روزانه زنان حامله به این افراد اطمینان می دهد که می توانند بر مشکل یبوست در طی دوران بارداری خود غلبه کنند. همچنین، فیبر موجود در میوه انار کمک خواهد کرد تا دفعات اجابت مزاج در زنان حامله تنظیم شده و این عمل بدون هیچ گونه ناراحتی انجام گیرد. جالب است بدانید که به گزارش انجمن بارداری آمریکا، زنان حامله باید در هر روز، در حدود 25 تا 30 گرم فیبر مصرف کنند.

درمان کمبود آهن در بارداری با انار

از فواید انار می‌شود به این اشاره کرد که این میوه یک منبع غنی از آهن است! کمبود آهن در بدن زنان حامله می تواند این افراد و جنین داخل رحم آن ها را در معرض خطر کم خونی قرار دهد. همچنین، یادتان باشد که بروز کم‌خونی در بدن مادر باردار هم می تواند مشکلات زیادی را برای جنین داخل رحم او ایجاد کند.

معمولا، زنان بارداری که از کمبود آهن رنج می برند و با مشکل کم‌خونی در بدن خود مواجه هستند، در معرض خطر زایمان زودرس قرار خواهند داشت. علاوه بر این موارد، نوزادان متولد شده از مادران کم خون دارای وزن بسیار کمی در هنگام تولد خواهند بود. برای حفظ سطح طبیعی آهن بدن و تامین سلامتی مادران باردار، بهترین راه مراجعه به پزشک متخصص زنان و زایمان و استفاده از دستورات ارائه شده از جانب او است، چون در چنین مواردی پزشک مصرف برخی از مکمل های آهن را به مادر باردار توصیه خواهد کرد.

اما انار خوردن هم در دوران بارداری، راهی طبیعی برای تامین آهن مورد نیاز بدن زن باردار و فرزند اوست. منتها انار نمی‌تواند جایگزین مکمل دارویی که پزشک تجویز کرده است، شود.

با این حال، این نکته مهم را به خاطر داشته باشید هنگامی که زنان باردار میوه های غنی از آهن را می خورند، بدنشان به طور خودکار آهن موجود در این مواد غذایی را ذخیره کرده و در صورت نیاز مصرف می کند. در نهایت، فراموش نکنید که با آغاز روند بارداری، نیاز بدن زنان حامله به آهن افزایش می‌یابد. به همین دلیل، مصرف مواد غذایی غنی از آهن برای این افراد نباید نادیده گرفته شود.

 

فواید انار

 

تغذیه مناسب در دوران شیردهی
چند هفته اول شیردهی، برای مادران بسیار سخت است چرا که هم نوزاد شیر خوردن صحیح را بلد نیست و هم شیر جمع‌شده در پستان مادر، باعث ناراحتی او می‌شود. سخت‌ترین قسمت شیردهی برای برخی مادران، داشتن برنامه غذایی درست و خوردن مواد مغذی در عین درد بعد از زایمان و کم‌خوابی است. توجه به رژیم غذایی در این دوران برای حفظ و افزایش ذخیره شیر بسیار مهم است.

در زمان شیردهی میزان مصرفی مایعات مادر باید به حد كفایت باشد و حداقل ۸ – ۷ لیوان در روز آب بنوشید و در صورت عدم تحمل غذایی نسبت به شیر روزانه ۴ – ۳ لیوان شیر بنوشید. در صورتی كه عدم تحمل نسبت به مصرف شیر دارید (پس از مصرف احساس تهوع، دل درد و دل پیچه می‌كنید) می‌توانید آن را به تناسب با ماست جایگزین كنید.

به خاطر داشته باشید، مصرف مایعات بیش از حد تحمل، نه تنها شیر را زیاد نمی‌كند بلكه باعث كاهش ترشح غدد شیری خواهد شد.
از مصرف غذاهای نفاخ بپرهیزید، زیرا این نفاخیت به شیر شما منتقل می‌گردد و موجبات ناراحتی های بعدی را برای نوزاد شما فراهم خواهد كرد.

هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است.