download (1)

خر و پف فقط مختص بزرگسالان نیست اکثر کودکان دچار این عارضه در هنگام خواب هستند  اما علت خرو پف و خرناس کشیدن این افراد در خواب چیست؟چگونه درمان می شود و راههای پیشگیری از ابتلای به این عارضه چه راه هایی هستند؟

به طور ميانگين حدود ۱۲درصد از کودکان، اغلب شب ها خروپف مي کنند؛ در حالي که حدود ۵درصد با مشکل آپنه رو به رو هستند. آپنه در دوران طفوليت يک مشکل جدي است و مي تواند بر رشد و سلامت قلبي عروقي کودک تأثير منفي بگذارد. اما چگونه مي توان فهميد که مشکل خروپف کودک نياز به درمان دارد؟

تعريق مکرر شبانه: به نقل از سايت «MSN»، تعريق به علت فعاليت بيش از حد سيستم عصبي سمپاتيک هنگام خواب است که بر اثر پايين بودن اکسيژن و تلاش بدن براي نفس کشيدن ايجاد مي  شود.

حرکت طولاني رو به داخل قفسه سينه هنگام نفس کشيدن.

شيوه ناصحيح خوابيدن: کشيدگي بيش از حد گردن هنگام خواب در کودکان مبتلا به آپنه خواب امري عادي است. اين حالت در باز نگه داشتن مجراي هوا موثر است.

سردردهاي صبحگاهي: اين امر به علت کمبود اکسيژن و بالا بودن فشارخون هنگام خواب رخ مي دهد.

شب ادراري مزمن: موارد زيادي از آپنه خواب در کودکاني که شب ادراري دارند، گزارش شده است. اخيرا طي تحقيقي مشخص شد، ۴۲درصد از گروه کودکاني که تحت درمان آپنه خواب قرار داشتند، دچار مشکل شب ادراري بودند و پس از مداوا شدن، ۶درصد آنان بهبود چشمگيري پيدا کردند.

بيش فعالي و بي توجهي در مدرسه: مشکل کودکاني که اغلب دچار آپنه خواب مي شوند،گاه با ADHD اشتباه گرفته مي شود. معاينه دقيق پزشک، صحبت کردن درباره خروپف با کودکان و … در برخي موارد نياز کودکان به مصرف داروهاي ADHD را برطرف مي کند.

سندروم داون: بين۴۰ تا ۷۰درصد کودکان مبتلا به سندروم داون، دچار آپنه خواب هستند که در صورت درمان نشدن، اين امر روي رشد آن ها تأثير مي گذارد.

چاقي مفرط: نتايج بررسي هاي اخير نشان مي دهد، بيش از ۳۰درصد از کودکاني که چاقي مفرط دارند، دچار آپنه خواب هستند. در صورت درمان نشدن، احتمال به وجود آمدن فشارخون بالا، مقاومت به انسولين و اختلالات متابوليک بدن افزايش مي يابد. علاوه بر آن مانع کاهش وزن در کودک نيز مي شود.