ورود به هفته بیست و هشتم بارداری، شما و همسرتان را یک قدم دیگر به رویای در آغوش کشیدن نوزاد کوچکتان نزدیک می کند. اکنون شما بیش از پیش بی تاب زودتر دیدن نوزاد خود هستید. در این هفته وزن نوزاد شما بیشتر خواهد شد و این افزایش وزن موجب بروز تغییراتی در بدن شما می شود. در این مطلب شما را با مراقبت ها و توصیه های لازم در هفته بیست و هشتم بارداری آشنا خواهیم نمود.

نمو جنین در هفته بیست و هشت بارداری

در این زمان از بارداری طول جنین ۱۶ اینچ و وزن آن در حدود ۴ پوند است.  برای چند هفته ی آخر بارداری، میزان رشد به نظر آهسته تر می شود ولی  در این هفته از بارداری رشد جنین سرعت می گیرد. ممکن است در تصاویر سونوگرافی دیده شود که  جنین شما چاق است. علت آن چربی است که  در زیر پوست در حال ساخته شدن است. در این مرحله از بارداری، چشم ها باز می شوند و ابروها و پلک ها به طور کامل شکل می گیرند و حتی مژه ها هم قابل مشاهده هستند. دستگاه آنزیمی بدن جنین و روند های مربوط به غدد درون ریز (اندوکرین) در حال نمو و تکامل می باشد، و ریه ها هنوز در حال بلوغ هستند، در حالی که ۳ ماهه ی سوم بارداری شروع شده است! وقتی که جنین شما به اطراف حرکت می کند، شما ممکن است لگدهای وی را بیشتر متوجه شوید.

تغییرات بدن مادر در هفته بیست و هشتم بارداری

در این زمان رحم شما بسیار بزرگ شده است و حدود 57 گرم وزن دارد و کمتر از 14 سانتی متر مکعب مایعات در خود نگاه می دارد. رحم باید به حدی بزرگ شود تا بتواند جنین، جفت و کل مایع آمنیوتیک را در خود جای دهد. در حین رشد رحم، شما ممکن است عوارضی مانند کمر درد، ورم در پا و مچ پا، سوزش معده، بواسیر و خارش پوست را تجربه کنید. بعد از زایمان و کوچک شدن رحم این عوارض به طور معمول از بین می روند. سنگینی که در قسمت زیر شکم خود حس می کنید به علت این است که جنین خود را می چرخاند و سرش را پایین می آورد و به سقف شکم و پهلو ها ضربه می زند.

1- اختلال در عملکرد سمفیز پوبیس

این کلمه چیزی جز یک اصطلاح ساده نیست که به اختلالات لگنی در مادران باردار مربوط مي شود. از آن جايي كه در دوران بارداری، مخصوصا در هفته بیست و هشتم بارداری، ترشح هورمونی به نام ریلاکسین در بدن مادران حامله افزایش می یابد، در نتيجه، اين هورمون می تواند رباط هایی را که مسئول نگه داشتن استخوان لگنی در جای مخصوص خود هستند، برای آرامش بیشتر مادر شل کند که این امر باعث بی ثباتی در مفصل لگن او شده و ممکن است به بروز احساسات عجیب و غریب در منطقه لگنی از جمله درد در اين منطقه از بدن مادر باردار منجر شود.
در هنگام بروز اختلال در عملکرد لگن، شما ممکن است در هنگام راه رفتن، ایستادن و یا در زمان پایین آمدن از تخت خود دچار مشکل شوید. اين مشكل می تواند به این دلیل باشد که مفاصل یک طرف بدن مادر باردار، بیشتر از طرف دیگر حرکت می کند و این امر باعث به وجود آمدن عدم تعادل در بدن او مي شود که احساس واقعا دردناکي خواهد داشت.

اگر در هفته بیست و هشتم بارداری خود، وجود درد در مفاصل لگنی برای شما به عنوان یک مادر حامله غیرقابل تحمل شده باشد، حتما باید به پزشک متخصص زنان و زايمان مراجعه کرده و با او مشورت نمایید، چون او می تواند با تجويز کمربند پشتیبانی از لگن مادران باردار و یا ارائه برخی از تمرینات ورزشی، این مشکل را در بدن شما از بین ببرد.

2- ترشح شیر از نوک پستان

این ترشحات آماده شدن سینه های شما برای شیردهی است و کاملا طبیعی میباشد.

3- سردرد

گاهی اوقات بانوان باردار در هفته 28 بارداری دچار سردردهای می‌شوند که این سردردها ویژه ماه سه ماهه اول و سوم بارداری است. این سردرد برای آنهایی که بیش از بارداری به میگرن دچار بوده‌اند تقریبا کشنده می‌شود، اما این را باید بدانید که تنها می‌توانید استامینوفن بخورید. در صورتی که با اختلال دید مواجه هستید حتما با پزشک تماس بگیرید علت این سردرها می‌تواند بالارفتن فشار خون شما باشد.

علت سردردها در سه ماه سوم بارداری:

  • فشار خون بالا
  • دفع مقدار زیاد پروتئین از خون

البته سردردها می‌تواند دلایل دیگری هم داشته باشد

راه حل:

  • روش های شل‌سازی بدن (آموزش شل سازی بدن)
  • دوش‌های متناوب با اب گرم و سرد
  • ماساژ گیجگاهی، شانه و گردن

علائم شایع حاملگی در هفته بیست و هشتم بارداری در یک نگاه:

  • بروز یبوست شديد
  • به وجود آمدن بواسیر
  • تشديد يافتن دردهای مخصوص دوران بارداری
  • افزايش تکرر ادرار
  • احساس خستگی شديد
  • تشديد بی خوابی هاي شبانه
  • گرفتگی عضلات پاها
  • تشديد انقباضات رحمي
  • افزايش سوزش سر
  • بروز تنگی نفس
  • کم شدن قدرت مشاعره
  • سوزن سوزن شدن پاها
  • خونریزی از لثه ها
  • به وجود آمدن لکه هایی بر روی پوست

هشدارها درهفته بیست و هشتم بارداری

1-در صورت داشتن عفونت‌های ادراری در هفته بیست و هشت بارداری باید سریعاً رسیدگی شود، زیرا ممکن است به مشکلات کلیوی و حتی وضع حمل زود هنگام بینجامند. در صورت احساس درد و یا سوزش در زمان دفع ادرار، سریعا به پزشک متخصص خود مراجعه کنید.

2- در صورت مشاهده علائم پره اکلامپسی (مسمومیت حاملگی) به پزشک مراجعه کنید. این علائم عبارتند از:

  • تاری دید یا لکه در میزان بینایی
  • افزایش وزن ناگهانی یا سریع
  • سردردهای شدید
  • درد شکم
  • کاهش تولید ادرار

 تغذیه در هفته بیست و هشتم بارداری

شما بیست و هشتمین  هفته بارداری خود را به اتمام می‌رسانید. در این دوره مهم است که مراقب خود و فرزندتان باشید. سعی کنید اسنک‌های سالم و مقوی را در رژیم غذایی خود جای دهید.

ورزش در هفته بیست و هشتم بارداری

در این دوره باید ورزش‌های کششی انجام دهید که آن هم زیر نظر متخصص باشد. سعی کنید برای رفع خستگی از کار های سنگین خودداری کنید و استراحت بیشتری داشته باشید. در حین انجام ورزش های یوگا موسیقی آرامبخش گوش دهید.

توصیه هایی برای مادران باردار در هفته بیست و هشتم بارداری

1- بیمارستان خود را انتخاب نمایید و در مورد بیمه هایی که قبول میکند، ویژگی ها و سایر مشخصات آن تحقیق نمایید.

2- اگر تاكنون در كلاسهاي مخصوص زايمان شركت نكرده ايد شايد بهتر باشد برخي تمرينات تنفسي و آرامش بخش را در خانه انجام دهيد. زايمان طولاني و خسته كننده است؛ در ضمن دردناك هم هست و اگر براي آن آمادگي نداشته باشيد ممكن است به شما سخت بگذرد.

3- يك دكتر براي كودك خود انتخاب كنيد.

4- اگر فرزندان دیگری دارید، کمی از وقت خود را نیز صرف آنها نمایید و آنها را با برادر یا خواهر کوچکشان آشنا نموده و زمانهایی را که کودک تکان می خورد، اجازه دهید با گذاشتن دست بر روی شکم شما، در این شادی سهیم باشند.

نکاتی برای پدرها در هفته بیست و هشتم بارداری

– آخرین نکته در هنگام درد زایمان حضور مرد در کنار زن است.

– اگر میخواهید در هنگام زایمان کنار همسر خود باشید خود را آماده کنید.

– کتاب بخوانید، فیلم ببینید یا با یکی از دوستانتان که در این موقعیت بوده است صحبت کنید.

– بدانید چه چیز در انتظار شما است و روش های آرام کردن را بیاموزید.

در بارداری، مراحل تولد، مدت درد زایمان و مسائل دیگر در خانم های مختلف متفاوت است. انتظار نداشته باشید همه چیز همان طور که فکر می کردید اتفاق بیفتد. همسر شما متناسب با سایز و حالت جنین، سزارین یا زایمان طبیعی را انتخاب می کند.


هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است.

 

بیشتر بخوانید:

هفته بیستم بارداری و مراقبت های لازم

هفته چهاردهم بارداری و مراقبت های لازم

هفته سیزدهم بارداری و مراقبت های لازم