تداخلات دارویی امگا 3 و عوارض جانبی آن

یکی از مزایای اسیدهای چرب امگا 3، خاصیت ضدالتهابی آن است که باعث حفاظت بدن در برابر بعضی از بیماری ها مثل بیماری های قلبی عروقی می شود. شاید ندانید که این اسیدهای چرب امگا 3 با چه داروهایی ناسازگار هستند و تداخل دارویی دارند. با ما همراه باشید.
متاسفانه سطوح بالای امگا ۳ (به دست آمده از روغن کریل، روغن ماهی یا منابع گیاهی از جمله دانه بذرکتان) در بدن عوارض جانبی بسیاری دارد. البته مصرف مواد غذایی غنی از این اسیدهای چرب معمولا سلامتی بدن را تهدید نخواهد کرد و بروز هر گونه عوارض مربوط به استفاده از مکمل های امگا ۳ است. بنابراین برای جلوگیری از بروز عوارض جانبی امگا۳ حفظ تعادل در مصرف اهمیت دارد.

مروری بر امگا ۳

براساس بسیاری از تحقیقات انجام شده، اسیدهای چرب امگا ۳ گرفته شده از روغن ماهی نقش زیادی در پایین آوردن فشارخون و سطوح تری گلیسرید خون دارند.

شواهد حاکی است که اسیدهای چرب امگا ۳ برای افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید نیز مفید است.

انواع مختلفی از امگا ۳ وجود دارد. منابع مختلف گیاهی حاوی آلفا لینولنیک اسید یا ALA بوده که بدن می تواند آن را به امگا ۳ تبدیل کند. روغن ماهی نیز معمولا حاوی اسیدهای چرب EPA و DHA است.

امگا ۳ به مقدار فراوان در گردو، ماهی سالمون و اسفناج وجود دارد.

عوارض جانبی امگا ۳

بیشترین آمار مرگ و میر به بیماری قلبی مربوط می شود و امگا ۳ ممکن است به کاهش این خطر کمک کند.

مصرف امگا ۳ برای بیماری هایی از جمله زوال عقل، سرطان و افسردگی نیز فوایدی دارد. اگرچه این فواید چشمگیر هستند اما نباید از عوارض جانبی این اسیدهای چرب غافل شد.

تداخلات دارویی امگا 3 و عوارض جانبی آن

1- تاثیر بر سطوح قند خون

تغییر سطوح قند خون یکی از عوارض جانبی امگا ۳ است. بنابراین در صورت ابتلا به دیابت یا استفاده از گیاهان، دارو ها و مکمل هایی برای تغییر سطوح قند خون مراقبت بیشتری مورد نیاز است.

همچنین در صورت استفاده از امگا ۳ برای جلوگیری از بروز هر گونه عوارض و مشکلی نسبت به بررسی قند خون خود اقدام نمایید.

2- افت فشارخون

افت فشار خون ممکن است یکی دیگر از عوارض جانبی امگا ۳ باشد. بنابراین قبل از مصرف امگا ۳ در صورت استفاده از مکمل یا داروی کاهش دهنده ی فشار خون با پزشک خود مشورت کنید.

3- افزایش خطر خونریزی

مصرف بیشتر از سه گرم امگا ۳ در روز ممکن است منجر به خونریزی شود. بنابراین در صورت اختلالات خونریزی یا مصرف داروهای افزایش دهنده ی خطر خونریزی، مراقبت بیشتری مورد نیاز است. در این مورد باید با پزشک خود مشورت کنید.

4- کاهش توانایی واکنش سیستم ایمنی

مصرف میزان بالایی از روغن ماهی تاثیرات منفی بر واکنش سیستم ایمنی بدن دارد. همچنین درصورت ضعف سیستم ایمنی بدن به دلیل ابتلا به ایدز یا سایر بیماری ها، مصرف روغن ماهی می تواند باعث بروز مشکلات جدی تری شود.

5- افزایش خطر ضربان قلب نامنظم

دفیبریلاتور دستگاهی است که برای جلوگیری از ضربان نامنظم قلب و جلوگیری از مرگ ناگهانی در بیماران مبتلا به تاکی‌کاردی یا فیبریلایسون قلبی از طریق عمل جراحی در قفسه سینه بیمار کار گذاشته می شود. دستگاه الکتروشوک (دفیبریلاتور) از پالس‌های الکتریکی برای کنترل آریتمی‌‌های خطرناک قلبی که ممکن است منجر به ایست قلبی شوند، استفاده می‌کند. بنابراین این بیماران برای پیشگیری از بروز عوارض جانبی امگا۳ باید از مصرف مکمل های آن اجتناب کنند، زیرا می تواند منجر به افزایش خطر ضربان قلب نامنظم شود.

6- آلرژی به ماهی یا غذاهای دریایی

درصورت آلرژی به ماهی و غذاهای دریایی، احتمال بسیاری وجود دارد که مصرف مکمل های روغن ماهی نیز با بروز این آلرژی ها همراه باشد. بنابراین بهتر است برای جلوگیری از بروز عوارض جانبی امگا۳ از مصرف مکمل های روغن ماهی اجتناب نمایید.

7- ناراحتی های روده

براساس مقاله منتشر شده توسط انجمن قلب امریکا، از عوارض جانبی امگا ۳ می توان به حالت تهوع، ناراحتی روده ای و ایجاد طعم بد در دهان بعد از غذا خوردن اشاره کرد. این عوارض جانبی ممکن است بعد از مصرف مکمل های روغن ماهی به وجود آید. سایر عوارض جانبی امگا ۳ شامل آروغ زدن، اسهال، نفخ، رفلاکس اسید معده به مری و درد شکمی است.

8- سایر عوارض جانبی امگا ۳

مصرف مکمل های امگا ۳ ممکن است باعث تشدید علائم در بیماران مبتلا به افسردگی یا افسردگی دوقطبی شود. همچنین مصرف مداوم امگا ۳، کمبود ویتامین E را به دنبال دارد.

ملاحظات

در صورت ابتلا به آریتمی یا ضربان قلب نامنظم و بیماری های التهابی روده مصرف مکمل های امگا ۳ باید با احتیاط باشد.

اگر به بیماری کبدی مبتلا هستید از مصرف مکمل امگا ۳ اجتناب کنید یا استفاده ی آن را محدود نمایید.

اگر مستعد ابتلا به سرطان روده بزرگ هستید، از مصرف مکمل امگا ۳ خودداری نمایید یا با احتیاط مصرف کنید.

کودکان و بانوان باردار بهتر است گوشت ماهی را با احتیاط مصرف کنند، زیرا ممکن است حاوی جیوه باشد و منجر به بیماری های زیادی شود.

تداخلات دارویی مرتبط با امگا ۳

امگا ۳ علاوه بر عوارض جانبی یاد شده، با برخی از داروها نیز ممکن است تداخل ایجاد کند. بناراین در صورت استفاده از این داروها بهتر است نسبت به تداخلات آنها آگاه باشید و قبل از مصرف امگا ۳ با پزشک خود مشورت نمایید.

1- قرص های ضد باردرای

مصرف داروی ضد بارداری ممکن است با روغن ماهی تداخل ایجاد کند، به طوریکه اثربخشی آن با پایین آمدن سطح تری گلیسرید کاهش می یابد. برخی از قرص های ضدبارداری شامل اتینیل استرادیول، لوونورژسترول و نوراتیندرون است.

2- داروهای فشارخون بالا

روغن ماهی ممکن است به کاهش فشارخون کمک کند، اما با داروهای ضدفشارخون نیز تداخل دارد و موجب افت شدید فشار خون خواهد شد. برخی از داروهای پرفشاری خون شامل لوزارتان، انالاپریل، کاپتوپریل، هیدروکلروتیازید و فوروزماید است.

3- اورلیستات

اورلیستات برای کاهش وزن کاربرد دارد که می تواند با روغن ماهی تداخل ایجاد کند و بر جذب روغن ماهی از روده اثر بگذارد. بنابراین توصیه می شود روغن ماهی چند ساعت قبل از اورلیستات مصرف شود.

4- داروهای ضدانعقادی

داروهای ضد انعقادی که برای کاهش لخته شدن خون استفاده می شوند با روغن ماهی تداخل دارند و همچنین احتمال خونریزی و کبودی را افزایش می دهند. برخی از داروهای مورد استفاده در کاهش لخته شدن خون شامل ایبوپروفن، آسپرین، دیکلوفناک، هپارین، دالتپارین و انوکساپارین است.

بهداشت نیوز

اسیدهای چرب امگا 3 به عنوان چربی سالم و ضروری برای بدن فواید زیادی دارد. ماهی های چرب یک منبع غذایی عالی امگا 3 محسوب می شوند، همچنین افراد با مصرف مواد غذایی گیاهی از جمله سبزی ها، آجیل ها و دانه های غنی از امگا 3 میزان توصیه شده آن برای بدن را تامین کنند.

امگا ۳ از سه اسید چرب آلفالینولنیک اسید (ALA)، ایکوزا پنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزائنوئیک اسید (DHA)  تشکیل شده است. منابع گیاهی مانند آجیل و دانه ها سرشار از ALA هستند در حالی که ماهی، جلبک دریایی و جلبک ها می توانند اسیدهای چرب DHA و EPA را برای بدن تامین کنند، اما در نظر داشته باشید مصرف انواع منابع امگا 3 مهم است. به گزارش مدیکال نیوزتودی، در این مقاله بهترین منابع اسیدهای چرب امگا 3 معرفی می شوند.

منابع ماهی امگا 3

ماهی های چرب و روغنی منبع بسیار خوبی از DHA و EPA هستند که دو نوع اصلی اسید چرب امگا 3 محسوب می شوند. انواع ماهی به عنوان بهترین منابع اسیدهای چرب در ادامه معرفی می شوند. برای هر ماهی در ادامه اندازه وعده 3 اونس در نظر گرفته شده است:

ماهی خال ‌خالی

ماهی خال مخالی به عنوان یک ماهی کوچک و چرب اغلب در وعده صبحانه مصرف می شوند. یک وعده ماهی خال مخالی حاوی:

0.59 DHA گرم

0.43 EPA گرم

در کنار امگا 3 ماهی خال مخالی سرشار از سلنیوم و ویتامین B12 است.

ماهی سالمون

ماهی سالمون به عنوان یکی از محبوب ترین و مقوی ترین ماهی های موجود شناخته می شود. چندین تفاوت بین ماهی سالمون وحشی و پرورشی از جمله برخی تغییرات در محتوای امگا 3 وجود دارد. یک وعده ماهی سالمون پرورشی شامل:

1.24 DHA گرم

0.59 EPA گرم

یک وعده ماهی سالمون وحشی شامل:

1.22 DHA گرم

0.35 EPA گرم

همچنین ماهی سالمون حاوی مقادیر زیادی پروتئین، منیزیم، پتاسیم، سلنیوم و ویتامین های گروه B است.

ماهی خاردار

ماهی خاردار یک ماهی محبوب ژاپنی است. یک وعده از این ماهی حاوی:

0.47 DHA گرم

0.18 EPA گرم

همچنین ماهی خاردار پروتئین و سلنیوم مورد نیاز بدن را تامین می کند.

صدف چروک

صدف چروک به عنوان یکی از صدف های پرطرفدار در رستوران ها به عنوان پیش غذا یا میان وعده سرو می شود. برخلاف بسیاری از منابع دیگر غذاهای دریایی صدف ها حاوی هر سه گروه اصلی امگا 3 هستند. یک وعده صدف شامل:

0.14 ALA گرم

0.23 DHA گرم

0.30 EPA گرم

همچنین صدف سرشار از زینک و ویتامین B12 است.

ساردین

ساردین به عنوان ماهی کوچک و روغنی اغلب به عنوان میان وعده یا پیش غذا استفاده می شوند. یک وعده ساردین کنسرو شده حاوی:

0.74 DHA گرم

0.45 EPA گرم

همچنین ساردین منبع خوبی از سلنیوم و ویتامین های B12 و  D محسوب می شود.

میگو

مردم در سراسر دنیا میگو را هم به عنوان پیش غذا و هم جز بسیاری از وعده های غذایی می خورند. یک وعده میگو حاوی:

0.12 DHA گرم

0.12 EPA گرم

همچنین میگو سرشار از پروتئین و پتاسیم است.

ماهی قزل آلا

ماهی قزل آلای رنگین کمان از محبوب ترین و سالم ترین انواع ماهی ها محسوب می شود. یک وعده ماهی قزل آلا حاوی:

0.44 DHA گرم

0.40 EPA گرم

علاوه بر امگا 3، ماهی قزل آلا منبع خوبی از پروتئین، پتاسیم و ویتامین D نیز محسوب می شوند.

منابع گیاهی امگا 3

جلبک دریایی و جلبک

جلبک دریایی، نوری، اسپیرولینا و کلرلا انواع مختلفی از جلبک ها که توسط بسیاری از افراد به دلیل مزایای آنها برای سلامتی استفاده می شوند. جلبک دریایی و جلبک منبع مهمی از امگا 3 برای افراد دارای رژیم گیاهخواری یا وگان محسوب می شوند زیرا یکی از معدود گروه های گیاهی حاوی DHA و EPA است.

محتوای DHA و EPA بسته به نوع جلبک و محصول خاص متفاوت است. روش های زیادی برای گنجاندن این مواد غذایی در رژیم غذایی وجود دارد، به عنوان مثال:

نوری، جلبک دریایی است که اکثر افراد در تهیه سوشی از آن استفاده می کنند.

جلبک دریایی یک میان وعده خوشمزه و ترد است.

کلرلا و اسپیرولینا به اسموتی یا بلغور جو دوسر به عنوان یک ماده مفید اضافه می شوند.

همچنین جلبک دریایی سرشار از پروتئین است و ازدیگر خواص آن می توان به ضددیابت، آنتی اکسیدان و مفید برای فشار خون بالا اشاره کرد.

دانه چیا

دانه های چیا

دانه چیا یک منبع عالی گیاهی از اسیدهای چرب ALA امگا 3 است، همچنین سرشار از فیبر و پروتئین است. دانه های چیا حاوی 5/555 گرم ALA در هر وعده 1 اونس است. افراد می توانند از این دانه ها به عنوان ماده تشکیل دهنده گرانولا، سالادها یا اسموتی ها استفاده کنند یا آنها را با شیر یا ماست مخلوط کرده و با آن پودینگ چیا درست کنند. مخلوط کردن دانه های چیا با آب به عنوان جایگزین مناسب تخم مرغ برای وگان ها محسوب می شود.

دانه های کنف

هر سه قاشق غذاخوری دانه های کنف حاوی 2.605 گرم ALA است، همچنین غنی از بسیاری از مواد مغذی هستند، از جمله:

پروتئین

منیزیم

آهن

زینک

تحقیقات نشان می دهد دانه کنف برای قلب، هضم و پوست فرد گزینه مفیدی است. دانه های کنف کمی شیرین هستند و طعم بسیار خوبی به گرانولا، جو دوسر، میان وعده ها، سالادها و اسموتی ها می بخشد.

تخم کتان

هر قاشق غذاخوری تخم کتان حاوی 6.703 گرم ALA است. تخم کتان به عنوان یکی از سالم ترین دانه ها می توانند در برنامه غذایی گنجانده شوند. تخم کتان سرشار از بسیاری از مواد مغذی است، از جمله:

فیبر

پروتئین

منیزیم

منگنز

تخم کتان ضمن کاهش فشار خون سلامت قلب را بهبود می بخشد. افراد می توانند تخم کتان را مانند دانه های چیا با آب مخلوط کرده و مصرف کنند، همچنین ترکیب آن در رژیم غذایی با افزودن به بلغور جو دوسر، غلات یا سالاد به راحتی امکان پذیر است.

گردو

هر فنجان گردو حاوی 3.346 گرم ALA است. گردو به عنوان منبع خوبی از چربی های مفید از جمله اسیدهای چرب ALA امگا 3 شناخته می شود. افراد می توانند از گردو به تنهایی یا در گرانولا و میان وعده ها، ماست و سالاد استفاده کنند.

ادامامه

یک فنجان ادامامه منجمد حاوی 0.28 گرم ALA است. ادامامه به عنوان سویای نارس به ویژه در ژاپن محبوبیت دارد. ادامامه نه تنها سرشار از امگا 3 است بلکه منبع خوبی از پروتئین گیاهی محسوب می شود. ادامامه به صورت آب پز یا بخارپز شده در سالاد یا به عنوان یک غذای فرعی به خوبی کار می کند.

لوبیا قرمز

نصف فنجان لوبیا قرمز حاوی 0.10 گرم ALA است. لوبیا قرمز به عنوان یکی از رایج ترین نوع لوبیا در وعده های غذایی گنجانده شود یا به عنوان یک غذای فرعی مصرف شود. لوبیا قرمز را می توان به کاری یا خورشت اضافه کرد و با برنج خورد.

روغن سویا

هر قاشق غذاخوری روغن سویا حاوی 0.923 گرم ALA است. دانه های سویا از حبوبات محبوب آسیا هستند. بسیاری از افراد از روغن سویا برای پخت و پز نیز استفاده می کنند، همچنین روغن سویا منبع خوبی برای:

ریبوفلاوین

منیزیم

پتاسیم

فولات

ویتامین  K

افراد به طور معمول دانه های سویا را به عنوان بخشی از غذا یا به صورت سالاد سرو می كنند. روغن سویا به عنوان یک روغن پخت و پز و در سس سالاد مورد استفاده قرار می گیرد.

امگا۳ و هوش برتر

دلیلی دارد چرا ماهی بعنوان “غذای مغز” در نظر گرفته می شود. تقریبا ۶۰ درصد از ماده خاکستری مغز از چربی ها تشکیل شده است و ثابت شده افزایش مصرف امگا۳، سلامت مغز را از دوران کودکی تا پیری بهبود می بخشد.

با توجه به مطالعه ای که در ژوئن ۲۰۱۳ در Cerebral Cortex منتشر شد، هنگامیکه به افراد بزرگسال در روز ۲٫۲ گرم امگا۳ (EPA/DHA) داده شد، عملکرد شناختی و اندازه های تفکر پیچیده آنها بهتر شد. امگا۳ با کمک به حفظ گردش خون سالم (جریان خون به مغز) و فراهم کردن ساختار و یکپارچگی برای غشاهای سلول ها در مغز شما، سلامت مغز را بهبود می بخشند.

 امگا۳ و لاغری

مطالعات جمعیتی، ارتباطی بین چاقی و سطوح پایین امگا ۳ نشان می دهند. در مطالعه ای روی ۱۲۴ بزرگسال، افراد دارای سطوح خونی امگا۳ پایین تر در مقایسه با بزرگسالانی با سطوح بالاتر امگا۳، دارای شاخص توده بدنی بالاتر و سایز بیشتر دور کمر و باسن بودند.

علاوه بر این، امگا۳ مزایای متابولیکی نیز دارند و هورمون هایی را تحریک می کنند که در کنترل میزان مصرف غذا کمک می کنند و بدن را قادر می سازند چربی را بعنوان سوخت بسوزاند. امگا۳، هورمون های گرسنگی را نیز کاهش داده و به افزایش هورمون های مربوط به احساس سیری کمک می کنند.

 امگا۳ و کاهش خطر سرطان

در حالیکه تحقیقات هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارند و نتایج متناقض هستند، مطالعات متعددی وجود دارد که نشان می دهند امگا3 به جلوگیری از برخی سرطان ها از جمله سرطان پستان و روده بزرگ کمک کنند.

امگا۳ در مطالعات مختلف، رشد رده هایی از سلول های توموری را سرکوب کردند. آنالیزی جدید از مطالعات انجام شده با اسیدهای چرب امگا۳ و سرطان پستان، مشخص کرد ریسک ابتلا به سرطان پستان در خانم هایی با مقادیر مصرف بیشتر اسیدهای چرب امگا۳ در رژیم غذایی ۱4 درصد کمتر بود.

امگا۳ و طول عمر بیشتر

سکته مغزی، چهارمین علت مرگ و میر در ایالات متحده است و ۸۰ درصد از سکته های مغزی قابل پیشگیری هستند. علاوه بر صدها مطالعه ای که نشان می دهند امگا۳ برای قلب مفید است، تعدادی از مطالعات دیگر نشان می دهند در جلوگیری از سکته مغزی نیز نقش دارند.

سکته مغزی به عنوان حمله مغزی در آن رگ خونی به مغز، مسدود شده یا پاره می شود که هر دوی آنها به آسیب مغزی منجر می شوند. امگا ۳ به کاهش عوامل خطر قابل کنترل، سکته مغزی از جمله کلسترول بالا، فشار خون بالا، دیابت و تصلب شرایین کمک می کنند.

بر اساس نتایج یک مطالعه احتمال مرگ ناشی از یک عارضه کرونر مانند حمله قلبی یا سکته مغزی در افراد مسن با بالاترین سطوح خونی امگا۳، پایین تر بود.

امگا۳ و سلامت پوست

تحقیقات نشان می دهند رژیم غذایی سرشار از میوه ها و سبزی ها می تواند با محافظت از پوست در برابر اشعه های مضر خورشید، علائم photo-aging و آسیب دیدگی پوست را کم کند و امگا۳  نیز برخی از این مزایای مشابه را ارائه می دهند.

آسیب پوستی، اغلب از قرارگیری در معرض نور خورشید و واکنشی که در سطح سلولی بوجود می آید، رخ می دهد. اسیدهای چرب امگا ۳ به محافظت از پوست در برابر آسیب یووی ناشی از قرارگیری در معرض نور خورشید کمک می کنند.

پژوهشی که در سال ۲۰۱۱ در Experimental Dermatology منتشر شد، گزارش داد امگا۳ در کاهش حساسیت نسبت به نور، کاهش پاسخ ایمنی پس از قرارگیری در معرض نور خورشید و همچنین کاهش photo-aging و استرس اکسیداتیو که از قرارگرفتن در معرض نور خورشید منتج می شوند، مفید هستند. امگا۳ در کمک به پیشگیری از سرطان پوست نیز نقش دارند.

 امگا۳ وکلسترول خوب و بد

رژیم های غذایی حاوی امگا۳ بیشتر و چربی اشباع کمتر به بالا نگه داشتن سطوح کلسترول خوب (HDL) و پایین نگه داشتن سطوح کلسترول بد (LDL) کمک می کنند. به همین دلیل انجمن قلب امریکا توصیه می کند بزرگسالان سالم برای دریافت حدود ۵۰۰ میلی گرم تا یک گرم امگا۳ در روز، حداقل ۲ وعده ماهی (ترجیحا ماهی روغنی از آب های سرد) در هفته مصرف کنند.

به عنوان مثال وعده ای۱۰۰ گرمی سالمون وحشی آلاسکا حدود ۱٫۷ تا ۱٫۵ گرم EPA/DHA فراهم می کند EPA و DHA ماهی قابل جذب تر از امگا۳ مکمل ها باشند. امگا۳ ناشی از مصرف سالمون، سطوح خونی DHA/EPA را نسبت به مکمل های روغن ماهی، بطور موثرتری بالا می برند.

امگا۳ و خلق و خو

شواهد نشان می دهند امگا۳ به کاهش افسردگی و سایر اختلالات سلامت روانی نیز کمک کنند. مطالعات مبتنی بر جمعیت نشان می دهند افرادی که ماهی و غذاهای دریایی بیشتری می خورند و امگا۳ رژیم غذایی آنها بالاتر است، ریسک کمتری برای ابتلا به افسردگی و افسردگی پس از زایمان دارند.

آزمایشات کلینیکی در فاز انسانی نشان می دهند مصرف مکمل امگا۳ می تواند به کاهش خطر برخی عارضه های روانی در میان افراد مبتلا به اسکیزوفرنی کمک کند. مطالعه سال ۲۰۱۳ در فارماکولوژی انسانی منتشر شد، نشان می دهد DHA، اثری مثبت بر رفتارها و اعمال تهاجمی دارد و به بهبود و تثبیت خلق و خو در هنگامیکه افرادتحت فشار هستند، کمک می کند.

امگا۳ و کاهش فشار خون

جامعه علمی معتقد است امگا۳ به کاهش فشار خون کمک می کند. تحقیقات نشان می دهند افرادی که ماهی بیشتری می خورند، در مقایسه با آنهایی که ماهی نمی خورند، فشار خون پایین تری دارند. امگا۳، رگ های خونی را سالم تر و انعطاف پذیرتر کرده و به کنترل فشار خون کمک می کنند.

نتایج کارآزمایی بالینی تصادفی، مدارک غیرقابل انکاری را برای اثر کاهنده فشار خون امگا ۳ نشان داده اند. این تغییر در افرادی که از قبل بیماری فشار خون داشتند، موثرتر و آشکار تر بود، اگرچه افراد بدون فشار خون بالا نیز همچنان از امگا۳ سود می برند، همچنین در مطالعه ای مشخص شد افرادی که از دوزهای بالای مکمل های روغن ماهی استفاده می کردند، به حفاظت از قلب در برابر استرس ناشی از کار کمک می کند.

تداخلات دارویی مرتبط با امگا ۳

امگا3 با برخی از داروها تداخل ایجاد می کند، بنابراین در صورت مصرف این داروها بهتر است نسبت به تداخلات آنها آگاه باشید و قبل از مصرف امگا ۳ با پزشک خود مشورت کنید.

قرص های ضد باردرای

مصرف داروی ضدبارداری با روغن ماهی تداخل ایجاد می کند، به طوریکه اثربخشی آن با پایین آمدن سطح تری گلیسرید کاهش می یابد. برخی از قرص های ضدبارداری شامل اتینیل استرادیول، لوونورژسترول و نوراتیندرون است.

داروهای فشارخون بالا

روغن ماهی به کاهش فشارخون کمک می کند، اما با داروهای ضدفشارخون نیز تداخل ایجاد می کند و باعث افت شدید فشار خون می شود. برخی از داروهای پرفشاری خون شامل لوزارتان، انالاپریل، کاپتوپریل، هیدروکلروتیازید و فوروزماید است.1

ارلیستات

ارلیستات برای کاهش وزن کاربرد دارد که با روغن ماهی تداخل ایجاد می کند و بر جذب روغن ماهی از روده اثر می گذارد، بنابراین بهتر است روغن ماهی چند ساعت قبل از ارلیستات مصرف شود.

داروهای ضدانعقاد

داروهای ضد انعقاد که برای کاهش لخته شدن خون استفاده می شوند با روغن ماهی تداخل ایجاد می کند، همچنین احتمال خونریزی و کبودی را افزایش می دهند. برخی از داروهای مصرفی در کاهش لخته شدن خون شامل ایبوپروفن، آسپرین، دیکلوفناک، هپارین، دالتپارین و انوکساپارین است.

خلاصه

اسیدهای چرب امگا 3 یک جز حیاتی در رژیم غذایی محسوب می شوند زیرا التهاب را به حداقل می رساند و بدن را سالم نگه می دارد. افراد باید به خاطر داشته باشند تعادل بین امگا 3 و امگا 6 در بدن در جلوگیری از التهاب نقش دارد.

علاوه بر افزایش مصرف امگا 3 باید مصرف مواد غذایی سرشار از امگا 6 را نیز محدود کرد. منابع غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا 6 شامل غذاهای فرآوری شده، توفو، آجیل، دانه ها و گوشت است. انواع منابع شامل ماهی، گیاهان و دانه ها به افراد در افزایش مصرف امگا 3 کمک می کنند البته مکمل های امگا 3 نیز در دسترس هستند.

گنجاندن هر سه نوع اصلی امگا 3 در رژیم غذایی و متعادل نگه داشتن نسبت امگا 3 و امگا 6 ضروری است. افرادی که به غذاهای دریایی علاقه ای ندارند می تواند نیاز بدن خود را با منابع گیاهی و دانه ها تامین کنند. قبل از ایجاد تغییرات در رژیم غذایی یا استفاده از مکمل ها باید با پزشک مشورت کنید تا اطمینان حاصل شود همه نیازهای تغذیه ای بدن برآورده می شود.

مترجم: الهه زارعی