گروه‌های خانوادگی هم این روزها معضل تازه‌ای شده‌اند، از طرفی بسیاری از افراد که درصدد دور‌شدن از یکدیگر بودند، حالا مجبورند در این گروه‌ها دائما با یکدیگر در تعامل باشند و از طرف دیگر عده‌ای که معمولا با اسم یا شهرت مخفی در این فضای مجازی فعالیت دارند، از طریق این گروه‌های خانوادگی لو می‌روند و این برای‌شان خوشایند نیست!

بر اساس داستان واقعی

نخستین‌بار که در گروه خانوادگی عضوم کردند، به فاصله دو روز بعد از آن خارج یا به‌ اصطلاح تلگرام‌ بازها از آن لفت دادم، همه فامیل بعد از آن از دست من ناراحت شدند، راستش خودم هم دلیل این انزوا و دور‌بودن از فامیل را نفهمیدم، حالا از کارشناس شما کمک می‌خواهم این مشکل من از کجا نشأت می‌گیرد؟

چرا خودمان نیستیم؟

چند درصد از افراد را می‌شناسید که در فضای مجازی خود واقعی‌شان را نشان دهند؟ چند در‌صد از افراد اسم و فامیل خودشان را دارند و از حضور در جمع‌های آشنا استقبال می‌کنند؟ شاید شما هم مثل ما افرادی را که به سوالات بالا پاسخ مثبت بدهند، کمتر بشناسید. علت این پدیده و این کمرنگ‌بودن خود واقعی ما در فضای مجازی چیست؟ روان‌شناسان معتقدند که پاسخ به این سوال پاسخ به همان علت دور‌بودن از گروه‌های خانوادگی است.

چرا دوری می‌کنیم؟

اغلب افرادی که از خود واقعی‌شان فاصله زیادی دارند، همان افرادی هستند که تمایل زیادی به بودن در جمعی که خودشان را به خودشان یادآوری کند، ندارند. همان جمعی که دائما ما را به اسم کوچک صدا کند، گذشته ما را یادآوری کند یا از زمان حال ما جویا شود و سوالاتی که دائما ما را از شخصیت غیرواقعی که از خود ساخته‌ایم، دور نگه‌دارد!

 

چه افرادی از گروه‌های خانوادگی خوش‌شان نمی‌آید؟

عموما افرادی که فاصله زیادی از خود واقعی‌شان دارند، نمی‌توانند در این گروه‌های خانوادگی چهره موجه یا دوست‌داشتنی از خودشان نمایان کنند. این افراد دقیقا همان افرادی هستند که از خود واقعی‌شان دوری می‌کنند و یک شخصیت مجازی مجزایی برای خودشان ساخته‌اند.

راه‌حل

اپیدمی استفاده از فضای مجازی و دوری‌ کردن از خود واقعی چیزی نیست که به‌راحتی بتوان از شر آن خلاص شد. فقط می‌توان چند راهکار ساده برای آن عنوان کرد؛ در گزارش خواندید که چون خودمان نیستیم، از گروه‌های خانوادگی لذت نمی‌بریم؛ چون بین خود مجازی و گروه خانوادگی حقیقی ما فاصله زیادی وجود دارد. اگر سعی کنیم که این فاصله را کوتاه کنیم، احتمالا مشکلات تا حدود زیادی برطرف می‌شود، اولین قدم باور‌کردن خودمان است. دومین قدم تلقین این باور است که گروه خانوادگی و فامیل با جمع فامیل که همیشه سعی در کنکاش زندگی شخصی ما داشته، تفاوت دارد. شاید بهتر باشد که در ابتدا عضویت هم فعالیت چندانی نداشته باشیم، اما به‌مرور قطعا حضورمان پررنگ می‌شود.

بیشتر بخوانید: حد و مرز همسران در دنیای مجازی

منبع: ایده آل