انتخاب شغل مناسب شما و این که چه راهی را برای ادامه زندگیتان انتخاب کنید امری بسیار مهم است و نقش تعیین کننده ای در آینده شما خواهد داشت. اما چه شغلی مناسب شما است؟ افراد اغلب در انتخاب شغل دچار مشکل می شوند و همین امر سبب می شود تا رضایت مندی کافی را از شغل خود نداشته باشند که این امر، خود موجب بروز برخی اتفاقات می شود. برای اینکه مناسب ترین شغل را برای خود برگزینید با دکتر سلام همراه باشید.

انتخاب کردن شغل مناسب بسیار چالش‌برانگیز است. برای انجام این کار هرگز از دیگران تقلید نکنید و تنها استعدادها و احساسات درونی خود را جدی بگیرید.

آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که بخواهید از مسیر شغلی یک نفر تقلید کنید تا مانند او موفق شوید؟ بسیاری از افراد این کار را انجام می‌دهند. آن‌ها با مشاهده‌ی موفقیت‌های زندگی یک شخص، مسیر تحصیلی و شغلی او را تقلید می‌کنند. در صورتی که این کار اشتباه است. هر فردی شخصیت منحصربه‌فرد خودش را دارد و نباید برای رسیدن به موفقیت، از فعالیت‌های کاری دیگران تقلید کند. این کار حتی ممکن است آینده‌ی شغلی او را به خطر بیندازد. در ادامه‌ی این مقاله‌ی زومیت، 7 اشتباه عجیب و رایجی را بررسی می‌کنیم که افراد دائما آن‌ها را تکرار می‌کنند.

 

۱- گرفتن مدرک دانشگاهی بدون علاقه به درس خواندن

بسیاری از جوانان علاقه‌ی چندان زیادی به ادامه‌ی تحصیل ندارند؛ اما برای گرفتن مدرک تحصیلی وارد دانشگاه می‌شوند. زیرا به آن‌ها گفته شده است که با وجود مدرک دانشگاهی پول بیشتری به دست خواهند آورد. درصورتی‌که گرفتن مدرک با هر دلیلی به غیر از علاقه به درس خواندن، اشتباه بزرگی است.

بسیاری از دانشجویان برای پرداخت هزینه‌ی تحصیل خود وام دریافت می‌کنند. آن‌ها بعد از فارغ‌التحصیلی در موقعیت شغلی غیر دلخواه خود مشغول می‌شوند تا فقط بتوانند وام‌ها و بدهی‌های خود را پرداخت کنند. اگر واقعا احساس می‌کنید که شغل مورد نظرتان نیازی به دریافت مدرک ندارد، پول و زمان خود را صرف گذراندن دوره‌های آموزشی کنید. این کار در آینده بیشتر برایتان سودآور خواهد بود.

۲- نظرسنجی از مدیر برای انتخاب شغل بعدی

بسیاری از مردم معتقدند که رئیسشان بیشتر از آن‌ها درباره‌ی استعدادهایشان آگاهی دارد. البته این موضوع اشتباه نیست و آن‌ها جنبه‌های متفاوتی از شخصیت کارمندان خود را می‌بینند. اما به این معنا نیست که با توجه به حرف‌های آن‌ها مسیر شغلی خود را برای آینده‌ انتخاب کنید. از آن‌ها بازخورد بگیرید و به پیشنهادهای آن‌ها گوش دهید؛ اما فراموش نکنید هیچ شخصی نمی‌تواند مانند خود شما استعدادهایتان را شناسایی کند. بنابراین اجازه ندهید که آن‌ها برای آینده‌ی شما تصمیم بگیرند.

۳- مشاوره گرفتن از دوستان و اعضای خانواده

همه‌ی ما اغلب اوقات برای انجام کارهای خود با دوستان و اعضای خانواده مشورت می‌کنیم. اما این کار تنها سردرگمی ما را بیشتر می‌کند. نظر دوستانتان در مورد یک موضوع، درواقع چیزی است که برای خودشان با صرفه‌ تر است. همچنین از آنجایی که پدر و مادرها همیشه به فکر مصلحت فرزندان خود هستند، گاهی اوقات نظراتشان قدیمی و غیر کارآمد است. اگر احساس سردرگرمی می‌کنید، یک نفس عمیق بکشید و به ندای درونی خود گوش کنید. این کار خیلی بهتر از این است که اشتباهی را به دلیل گوش دادن به نظر دیگران مرتکب شوید.

 

۴- توجه نکردن به بینش درونی

احتمالا شما هم داستان‌های زیادی در مورد افرادی شنیده‌اید که قصد انجام کاری را داشته‌اند؛ اما در لحظه‌ی آخر احساسات خود را نادیده گرفته و مسیرشان را عوض کرده‌اند. اغلب این افراد از کار خود پشیمان هستند؛ اما راهی برای جبران کردن اشتباهات خود ندارند. شواهد زیادی نشان می‌دهند که بینش افراد، یک سیستم هوشمند و دقیق است که باید جدی گرفته شود. گوش ندادن به بینش درونی، برابر است با نادیده گرفتن تجربه‌هایی که در طی چندین سال آموخته‌اید.

۵- توجه بیش از اندازه به عناوین شغلی

بسیاری از افراد موقعیت‌های شغلی خود را تنها به دلیل عنوان پر زرق‌و‌برق آن انتخاب می‌کنند. این افراد نمی‌دانند که پر کردن رزومه، دلیلی برای موفقیت بلندمدت نیست. این نوع مشاغل تنها دلخوشی‌های کوتاه‌مدت به همراه دارند و نمی‌توانند در آینده به شما انگیزه بدهند. پذیرفتن یک موقعیت شغلی تنها به دلیل عنوان آن، چیزی جز پشیمانی به همراه نخواهد داشت.

۶- توجه بیش‌ازاندازه به آینده‌ی شغلی

انتخاب کردن یک شغل تنها به دلیل ایجاد موقعیت‌های بهتر در آینده، یکی دیگر از اشتباهات رایج است. بسیاری از افراد هیچ علاقه‌ای به کار خود ندارند و تنها دلیلشان این است که بتوانند برای کار مورد علاقه‌ی خود تجربه کسب کنند. دلیل اشتباه بودن این کار این است که این روزها همه چیز با سرعت زیادی در حال تغییر است. شما نمی‌دانید در آینده چه چیزی در انتظارتان خواهد بود یا اینکه نیازهای بازار چگونه تغییر خواهد کرد.

انتخاب کردن شغلی که شما را هیجان‌زده نکند، یعنی اینکه روز به روز بیشتر از زندگی ایده‌آل خود فاصله خواهید گرفت. درواقع شما با انجام این کار انگیزه‌ی خود را روی یک شغل نامعلوم متمرکز می‌کنید. در نتیجه فرصت پیشرفت کردن در موقعیت شغلی فعلی خود را نیز از دست خواهید داد.

۷- تقلید کردن از دوستان و آشنایان

انجام دادن این کار و گرفتار شدن در این تله بسیار وسوسه‌کننده است. پیوستن به مسیری که همه‌ی دوستانتان در آن حرکت می‌کنند، بسیار ساده است. اگر این کار همان چیزی است که از صمیم قلب می‌خواهید، پس بهتر است آن را با تمام وجود دنبال کنید. اگر فکر می‌کنید این کار شما را هیجان زده و استعدادهایتان را شکوفا می‌کند، پس از انجام دادن آن لذت ببرید و به حرف هیچکس توجه نکنید. در غیر این صورت به هیچ عنوان از دیگران تقلید نکنید و خودتان مسیر شغلی مناسب را انتخاب کنید. حتی اگر این کار شما را از دیگران متمایز کند بازهم اهمیتی ندارد. مهم این است که شما از کار خود لذت می‌برید و در انجام آن موفق هستید.

منبع: زومیت