مادر و بچه

شیر مادر بهترین منبع غذایی برای نوزاد می باشد که به طور خدادادی تمام مواد مورد نیاز بدن نوزاد را در خود دارد. همچنین تازگی ها پی برده اند که تغذیه نوزاد از شیر مادر در آینده موجب باهوش و قوی شدن آن می شود. همچنین شیر مادر باعث برقراری ارتباط عاطفی قوی میان نوزاد و مادر می شود.

با گذشت زمان از شیردهی مستمر به نوزاد، فاکتورهای قند، ویتامین ها، پروتئین ها و نیز کیفیت شیر مادر متناسب با نیازهای نوزاد تغییر می کند. شیر مادر سبب رشد متعادل و وزن گیری مطلوب فرزند شده و از طرفی ارتباط عاطفی میان مادر و نوزاد برقرار می شود. تغذیه با شیر مادر، نوزاد را باهوش تر و به لحاظ شخصیتی در آینده، فردی با روحیه و سالم و با ارتباط لمسی (پوست با پوست) که باهم دارند سبب ارضای نیاز های عاطفی، روحی و جسمی می شود.

همه ساله اول آگوست (10 الی 16) مرداد که بنام روز جهانی شیر مادر نامگذاری شده، در کشورهای مختلف جهان گرامی داشته می شود. هدف از نامگذاری این روز تشویق مادران به تغذیه فرزندان خود از این موهبت الهی است.

روز جهانی شیر مادر از 25 سال است که به صورت سالانه با هدف شناخت و اهمیت تغذیه با شیر مادر برای همه مادران و اطلاع رسانی عموم مردم در بیش از 125 کشور و با شعار حمایت همه جانبه از مادران برای تداوم تغذیه با شیر مادر جشن گرفته می شود.

تغذیه با شیر مادر در شش ماه اول تغذیه مورد نیاز برای تغذیه نوزادان متولد شده است.همچنین شیر مادر نوزاد را از بیماری محافظت می کند. سازمان بهداشت جهانی (WHO) توصیه می کند در شش ماه اول تولد هر نوزادی باید تنها با شیر مادر تغذیه شود.

عدم تقارن سر و صورت نوزاد و جلوگیری از آن

خانم محدثه محسنی کارشناش مامایی شهرستان با اشاره به شعار امسال ” حمایت همه جانبه از مادران برای تداوم شیردهی_ باهوش و قوی با شیر مادر” که از سوی سازمان‌های بهداشت جهانی و یونیسف نام گذاری شده، در رابطه با فواید تغذیه با شیر مادر بیان کرد:

شیردهی برای مادر و نوزاد، سودمند است و اثر مثبت آن حتی در مادر هم دیده می‌شود. تغذیه نوزاد از شیر مادر در بدو تولد سبب کاهش خونریزی بعد از زایمان، بازگشت سریع وزن به حالت عادی و نیز در صورت شیردهی به مدت 2سال کامل سبب کاهش در ابتلا به سرطان سینه می شود. وی افزود: شیری که در بدو تولدِ نوزاد از مادر تولید می شود که به اصطلاح آغوز نامیده می شود نقش واکسیناسیون و سبب جلوگیری از بیماری ها و عفونت روده ای در نوزاد می شود.

خانم محسنی اظهار کرد: با گذشت زمان از شیردهی مستمر به نوزاد، فاکتورهای قند، ویتامین ها، پروتئین ها و نیز کیفیت شیر مادر متناسب با نیازهای نوزاد تغییر می کند. شیر مادر سبب رشد متعادل و وزن گیری مطلوب فرزند شده و از طرفی ارتباط عاطفی میان مادر و نوزاد برقرار می شود. تغذیه با شیر مادر، نوزاد را باهوش تر و به لحاظ شخصیتی در آینده، فردی با روحیه و سالم و با ارتباط لمسی (پوست با پوست) که باهم دارند سبب ارضای نیاز های عاطفی، روحی و جسمی می شود.

ایشان در رابطه با فواید شیر مادر و مشکلات شیر خشک عنوان کرد: پستان مادر به طور خدادادی ضد باکتری و استریل شده است در حالی که شیشه شیرخشک علاوه بر این که باعث عدم ارضای عاطفی نوزاد و نیز اختلالات روحی و شخصیتی در فرزند می شود، نیاز به مراقبت های بهداشتی دارد و در صورت اهمال بیماری گوارشی برای فرزند به همراه می آورد. وی تصریح کرد: شیر مادر علاوه بر اینکه از سندروم خطرناک مرگ ناگهانی نوزاد تا حد امکان جلوگیری می‌کند، باعث تقویت عملکرد ریه‌های نوزاد نیز می‌شود و از مشکلات تنفسی و تنگی نفس جلوگیری می‌کند‌ .

خانم محسنی حمایت های روحی همسر به مادر در روزهای آغازینِ وزنِ حمل را سبب افزایش شیر مادر بیان کردند و توصیه نمودند: مادرانی که شیر کمتری دارند با شیر دادن مستمر به نوزاد، سبب تعادل در ترشح آنزیم پورالاکتین از مغز می شود که شیر مادر را زیاد می کند.

ایشان در پایان عنوان کردند: در شیشه های شیر خشک علاوه بر این که کمتر بهداشت رعایت می شود، سبب فقدان احساس عاطفی میان مادر و نوزاد می شود و هم چنین نوزادانی که از شیشه شیر خشک تغذیه می کنند بیشتر مبتلا به مشکلات ارتودنسی (فک، دندان و دهان) در مقایسه با شیر مادر می شوند.

منبع: پایگاه خبری آشخانه