وعده‌های دروغی که نباید باور کنید

کلسترول بد خون (LDL) را براحتی می توانید با بعضی از مواد غذایی پایین آورید. یکی از این مواد غذایی، مغزیجاتی مانند بادام، پسته، بادام زمینی و گردو است. با کمک مغزهای خام می توانید فشار خون خود را نیز کنترل کنید که در سلامت قلب شما هم مفید خواهد بود.

 اگر به کلسترول خون بالا و فشار خون بالا مبتلا هستید، احتمالا پزشک به شما توصیه کرده است که تغذیه براساس رژیم غذایی سالم برای قلب را به‌عنوان بخشی از برنامه درمانی جدی بگیرید. بسیاری از افراد فکر می‌کنند که این نوع از رژیم‌های غذایی غیرجذاب و ناخوشایند هستند، اما واقعا این‌طور نیست. شما می‌توانید با کمک ترفندهای زیر، هم طعم و جذابیت غذاها را در سطح مطلوب نگه دارید و هم اصول تغذیه سالم را رعایت کنید.

کشف دوباره طعم و بافت غذاها با ادویه‌ها و گیاهان

ذائقه انسان ذاتا به‌سوی نمک و چربی کشیده می‌شود. از طرف دیگر، در رژیم‌های غذایی غربی از این دو ترکیب به‌عنوان چاشنی‌های اصلی و به‌جای ادویه‌ها و گیاهان سنتی استفاده می‌شود. بنابراین، ما در جهان امروزی هرچه بیشتر به سمت استفاده از غذاهای حاوی چربی و نمک تمایل پیدا می‌کنیم. متخصصان می‌گویند که یکی از عارضه‌های این سبک تغذیه،‌ مرگ جوانه‌های چشایی ما است. اگر در استفاده از ادویه‌ها و گیاهان به‌عنوان چاشنی تازه‌کار هستید، بهتر است با گزینه‌های اصلی مانند ریحان، پونه کوهی و آویشن شروع کنید. فلفل، سیر و گشنیز هم گزینه‌های خوبی هستند، ‌درحالی که بعضی از افراد بیشتر به زنجبیل تمایل دارند. شما می‌توانید دستورالعمل‌های تازه‌ای را با ترکیب انواع ادویه‌ها و گیاهان برای خودتان بسازید و حتی در ادامه غذاهای جدیدی را با کمک آن‌ها بپزید.

انتخاب انواع سبزی‌ها برای تکمیل ظرف غذای اصلی

هیچ چیز مانند یک سالاد بی‌مزه و ناخوشایند، وعده غذایی اصلی را خراب نمی‌کند. این درحالی است که سبزی‌ها باید در کنار گوشت، ماهی، حبوبات یا ماهی قرار بگیرند و ظرف غذای اصلی را پُر کنند. برای جلوگیری از این مشکل، باید انواع سبزی‌ها را نیز مانند غذای اصلی کاملا حساب‌شده انتخاب کنید و مراحل آماده‌سازی را هم با دقت و ظرافت پیش ببرید. شما باید بدانید که از سبزی‌ها و میوه‌هایی مانند لیمو، پرتقال، سیب‌زمینی شیرین، کلم بروکلی، اسفناج و… چطور می‌توان استفاده کرد و چه ترکیبات خوش‌مزه‌ای را می‌توان با استفاده از آن‌ها به‌وجود آورد.

چند نکته ساده برای داشتن رژیم سالم‌تر

تهیه سوپ ویژه

آب قلم باید پایه اصلی همه سوپ‌های شما باشد، چون حاوی بسیاری از مواد مغذی مهم است. تهیه سوپ ویژه و مخصوص به خودتان، برخلاف تصور اولیه، اصلا کار سختی نیست و بعد از چند بار تلاش متوجه خواهید شد که حتی از سوپ‌های آماده نیز راحت‌تر تهیه می‌شوند. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های سوپ‌های خانگی و ویژه، دوری از تمام ترکیبات مضر مانند چربی، ‌نمک و دیگر ترکیبات حاوی سدیم است که واقعا به سلامتی قلب ما آسیب می‌رسانند.

اضافه کردن مغزهای خام

مغزهای خام، این قابلیت را دارند که طعم و بافت خاصی به غذاها بدهند. مطالعات متعددی هم نشان داده‌اند که بعضی از مغزهای خام مانند بادام، پسته، بادام‌زمینی و گردو، می‌توانند کلسترول بد خون (LDL) و فشار خون را کاهش بدهند. البته توجه داشته باشید که فقط مغزهای خام مد نظر محققان هستند، نه انواع شور و سرخ‌شده. در بسیاری از دستورالعمل‌های عربی، چینی، ژاپنی، هندی، مدیترانه‌ای، اروپایی و… برای آشپزی، از انواع مغزهای خام به‌عنوان چاشنی استفاده می‌شود.

استفاده از چای در آب قلم و سس

بیشتر ما از چای به‌عنوان نوشیدنی استفاده می‌کنیم، اما می‌توان از چای برای انواع پخت‌وپز غذاها نیز کمک گرفت. چای طبیعی حاوی مقدار زیادی از آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمند است که می‌تواند کلسترول خون و فشار خون را کاهش بدهند. چای سبز و سیاه طبیعی در میان همه انواع چای، بیشترین اثربخشی را در این زمینه دارند. شما می‌توانید از چای در تهیه آب قلم، سوپ و انواع سس‌ها استفاده کنید.

خبر فارسی