9 خاصیت طلایی ماست موسیر برای حفظ سلامتی

ماست موسیر برای حفظ سلامتی

لبنیات یکی از مفید ترین مواد غذایی هستند که پزشکان همیشه مصرف آنرا توصیه می کنند. ماست نیز یکی از انواع فراورده های لبنی است که در سفره ایرانی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. ماست موسیر از جمله مشتقات ماست است که به خاطر طعم ویژه خود فواید بسیاری را به همراه دارد. در ادامه به بررسی فواید طلایی ماست موسیر خواهیم پرداخت. با دکتر سلام همراه باشید.

ماست موسیر بی تردید یکی از پر خاصیت ترین مواد غذایی است و می تواند سلامت بدن را افزایش بخشد. به همین دلیل سعی کنید بار بعدی که به سوپر مارکت رفتید، ماست موسیر را در لیست خرید خود جای دهید تا بتوانید از مزایای آن بهره مند شوید.

دکتر علیرضا احتشامی متخصص تغذیه در مورد خواص ماست گفت: در طب قدیم فواید فراوانی برای ماست قائل بودند که بیشتر آنها مورد تایید علم جدید نیز قرار گرفته است. یافته های علمی نشان داده که ماست دارای ارزش تغذیه ای بالایی است همچنین موسیر بسیار تقویت کننده است، بنابراین در زیر به بعضی از ویژگی های آن اشاره می شود. افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز (قند موجود در شیر) هستند، می توانند به جای شیر از ماست استفاده کنند، بدون اینکه عوارض ناشی از عدم تحمل لاکتوز در آنها بروز کند، زیرا لاکتوز موجود در شیر به وسیله باکتری های ماست تبدیل به اسید لاکتیک می شود.

بررسی ها نشان داده است تجزیه لاکتوز به وسیله باکتری های ماست، حتی پس از هضم نیز ادامه دارد. به علت تغلیظ شیر در هنگام تهیه ماست، مقدار پروتئین های ماست در مقایسه با شیر در حجم مساوی، بیشتر است.

به علت تاثیر آنزیم باکتری های ماست بر روی پروتئین های شیر، قابلیت هضم پروتئین های ماست بیشتر و آسان تر می شود. ماست را می توان با درصدهای مختلف چربی تهیه کرد بنابراین افرادی که تمایل به خوردن چربی شیر ندارند، برایشان مصرف ماست کم چرب بهتر از شیر کم چرب است، زیرا شیر کم چربی بیش از اندازه رقیق و آبکی به نظر می رسد و این امر از نظر مصرف کننده چندان رضایت بخش نیست.همچنین موسیر نیز سرشار از ویتامینC، پتاسیم، فیبر، اسید فولیک،کلسیم و آهن است

خواص ترکیب ماست موسیر

با خواص ترکیب ماست موسیر آشنا شوید

مصرف لبنیات به عنوان یکی از مفید ترین مواد غذایی همیشه توسط پزشکان توصیه می شود. ماست موسیر یکی از مشتقات ماست به دلیل فواید آن برای سلامتی و طعم دلپذیرش محبوبیت بسیاری دارد. موسیر هم به عنوان یکی از گیاهان و سبزی های دورگه به سیر و پیاز شباهت بسیار زیاد و خواص درمانی مشابه آنها دارد.

ترکیب ماست و موسیر مانند سایر سالادها، ترشی ‌ها و دیگر سبزی ها کنار انواع غذاها سرو می‌ شود. برگ های گیاه موسیر باریک و بلند و گل آن ارغوانی شکل است و پیاز آن با بویی کمتر از سیر و پیاز خوراکی و قابل استفاده است.

از خواص بیشمار موسیر می توان به فایده آن برای حفط سلامت قلب اشاره کرد. موسیر با کاهش کلسترول بد خون خطر بروز تصلب شرائین، بیماری سرخرگ کورنری، خطر حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش می‌ دهد. طبع این سبزی گرم و خشک است که به صورت ادویه بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

مصرف موسیر با تنظیم سطح خون در بدن ضمن کنترل دیابت در افراد مختلف بسیار مفید است. از دیگر خواص شگفت انگیز موسیر می توان به کمک آن به حفظ وزن متناسب و تناسب اندام اشاره کرد. برخی از مطالعات نشان می‌دهد ترکیبات موجود در موسیر ضمن کمک به جلوگیری از تجمع زیاد چربی درصد چربی بدن را کاهش می دهد.

موسیر با سیر و پیاز چه فرقی دارد؟

از نظر برخی پزشکان طب سنتی موسیر نوع سیر کوهی و از نظر خواص درمانی مشابه سیر است. براساس تحقیقات موجود سیر و موسیر برخلاف آنچه تصور می شود 2 گیاه متفاوت، اما دارای خواص مشابه هستند. گیاه موسیر به تنهایی دارای ۴۰ گونه مختلف است با طعمی شبیه سیر، اما با تلخی کمتر از آن.

برخی خواص موسیر مانند خاصیت آنتی اکسیدانی آن و رقیق تر کردن خون یا خواص آنتی باکتریالی آن شبیه سیر و حتی پیاز است. البته میزان مواد معدنی و ویتامین‌ های موجود در آنها باهم کمی فرق دارند.

موسیر همراه با لبنیات بسیار خوش طعم است و از لحاظ ضدسرطان بدن به دلیل دارا بودن گوگرد مشابه سیر است. موسیر اغلب شبیه پیاز تقریبا درشت از ریشه این گیاه که در زیر خاک بزرگ شده است و همراه محصولات و فرآورده های مختلفی استفاده می شود.

سیر به صورت چند حبه  کوچک کنار هم داخل یک کیسه قرار می گیرند، اما موسیر شبیه پیاز است.

موسیر با سیر و پیاز چه فرقی دارد

خواص ماست موسیر

1 – موها را تقویت می کند

ماست موسیر مواد مغذی زیادی به سبد غذایی ما می افزاید. این ماده مغذی سرشار از مواد معدنی همچون کلسیم و پتاسیم است. همچنین شامل مواد مغذی دیگری مانند ویتامین ب و پروتئین است.
• یکی از مواد موجود در ماست پروتئین طبیعی شیر است که کاملا برای موهای ما مفید و در بهبود رویش مو موثر است. همانطور که پروتئین برای مستحکم شدن مو مفید است، اسید لاکتیک نیز به گردش خون کمک کرده و باعث رشد بهتر و سریعتر موها می شود.

2 – موها را تغذیه می کند
• ماست موها را تغذیه کرده و رشد آنها را سریعتر می کند. همچنین باعث درخشنده تر شدن موها می شود.
• ماست یک راه طبیعی برای مقابله با موهای بد حالت است. از آنجا که در این روش از مواد شیمیایی استفاده نمی شود، کاملا می توانید مطمئن باشد که به موهایتان صدمه وارد نخواهد شد.
• لوسیون ها و شامپوهایی که برای این کار وجود دارند تنها مواد شیمیایی زیادی را به موهای ما تحمیل می کنند که این در مورد ماست صدق نمی کند. با استفاده مداوم و منظم ماست می توانید از شر وز موهایمان خلاص شویم.

درمان آنفلوانزا و سرماخوردگی با موسیر

نتایج برخی تحقیقات روی برخی سبزی های حاوی گوگرد نشان می دهد موسیر حاوی خواص متعدد ضدباکتری، ضدقارچ و ضدویروس است. سبزی هایی مانند موسیر در درمان سنتی بیماری‌ هایی مانند سرماخوردگی، تب، سرفه و آنفلوانزا مورد استفاده قرار می گیرد.

افزایش سوخت و ساز خوب در بدن از دیگر خواص موسیر برای سلامتی محسوب می شود. موسیر به عنوان منبع غنی مواد مغذی مانند آهن، پتاسیم و مس شناخته می شود که این فواید نسبت به خواص مشابه آن در پیاز غنی ‌تر است.

برای افزایش سطح انرژی بدن و بهبود رشد و ترمیم بافت سلول ها موسیر را در برنامه غذایی خود بگنجانید. تقویت قوای جنسی، افزایش دفع میزان ادرار، التیام بخشیدن به دردها و زخم ‌های بدن و تسکین التهابات مختلف به ویژه التهابات طحال و کبد از دیگر خواص موسیر محسوب می شوند.

علاوه بر این، موسیر در تحریک آنزیم ‌های گوارشی و بهبود هضم غذا، همچنین درمان زخم معده و سلامت یبوست گزینه بسیار مفیدی است.

درمان آنفلوانزا و سرماخوردگی با موسیر

فواید ماست در طب قدیم توسط علم جدید نیز مورد حمایت قرار گرفته است. تحقیقات نشان می دهند ارز غذایی بالای ماست در کنار موسیر تقویت می شود. افراد دچار عدم تحمل لاکتوز (قند موجود در شیر) می توانند به جای شیر از ماست بدون بروز عوارض ناشی از عدم تحمل لاکتوز استفاده کنند زیرا لاکتوز موجود در شیر توسط باکتری های ماست تبدیل به اسید لاکتیک می شود.

برخی بررسی ها حاکی از آن است تجزیه لاکتوز توسط باکتری های ماست حتی پس از هضم غذا نیز ادامه دارد زیرا غلظت شیر هنگام تهیه ماست مقدار پروتئین های آن در مقایسه با شیر در حجم مساوی بیشتر است.

تاثیر آنزیم باکتری های ماست روی پروتئین های شیر قابلیت هضم پروتئین های ماست را بیشتر و آسان تر می کند. موسیر نیز همانطور که گفته شد سرشار از ویتامین C، پتاسیم، فیبر، اسید فولیک،کلسیم و آهن است.

خواص درمانی موسیر

موسیر سرشار از ویتامینC، پتاسیم، فیبر، اسید فولیک،کلسیم و آهن است و منبع خوبی از پروتئین محسوب می شود، بنابراین یک سبزی مفید برای سبزی خواران می باشد.

موسیر برای مقابله با میکروب‌ها

موسیر مانند دیگر اعضای خانواده‌ی خود سرشار از ترکیبات گوگردی است و به همین دلیل هم خواص ضدباکتراییدارد. در نتیجه موسیرِ، از انتشار میکروب‌ها و باکتری‌های بیماری‌زا پیشگیری می‌کند. البته حواستان باشد معنی حرفمان این نیست که در صورت بروز یک بیماری عفونی، موسیر می‌تواند جایگزین آنتی‌بیوتیک‌ها شود. بلکه می‌توان از این ماده‌ی غذایی برای پیشگیری از بروز این مشکلات استفاده کرد.

بیشتر بخوانید:خواص ادویه ای هزار ساله برای سلامتی

موسیر برای مقابله با میکروب‌ها

موسیر دوست استخوان‌های شما

موسیر سرشار از ویتامین C و A و همچنین از منابع فسفر و منیزیم است. همین ترکیبات از آن یک ماده‌ی غذایی دوستدار سلامت استخوان‌ها ساخته است. برای داشتن استخوان‌های محکم و سالم حتماً از محصولات لبنی که سرشار از کلسیم هستند استفاده کنید و در کنار آن موسیر را به عنوان یار کمکی به کار بگیرید. در این صورت خدمت زیادی به اسکلتتان کرده‌اید.

موسیر برای هضم راحت غذا

اگر در هضم غذا مشکل دارید توصیه می‌کنیم موسیر را وارد برنامه‌ی غذایی‌تان بکنید. به خاطر اینکه سرشار ازفیبرهاست که علاوه بر ایجاد احساس سیری می‌تواند به هضم غذا و عملکرد خوب روده‌ها نیز کمک کند. موسیر با افزایش ترشح صفرا باعث هضم راحت‌تر غذاها می‌شود. علاوه بر این باید بدانید که موسیر به اندازه‌ی سیر یا پیاز برای معده مشکل ایجاد نمی‌کند. در واقع افرادی که دستگاه گوارش حساسی دارند به راحتی می‌توانند از موسیر پخته‌شده استفاده کنند. برای افرادی که از بوی سیر بدشان می‌آید نیز مناسب‌تر است چون بوی آن به اندازه‌ی سیر تند نیست.

موسیر برای پیشگیری از سرطان‌های گوارشی

نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند که ترکیبات گوگردی موجود در موسیر و هم خانواده‌هایش یعنی پیاز و سیر و غیره می‌توانند جلوی رشد تومورها را بگیرند و در نتیجه از ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارشی پیشگیری کنند. البته محققان همچنان در حال بررسی‌های تکمیلی در این خصوص هستند. همین متخصصان توصیه می‌کنند که موسیر را به صورت خام مصرف کنید چون حاوی خواص بیشتری است.

موسیر برای مقابله با کلسترول خون

سن که بالا می‌رود رگ‌ها میل زیادی به ضخمیم شدن پیدا کرده و خاصیت ارتجاعی و نرمی خود را از دست می‌دهند. اگر این پدیده با کلسترول یا همان چربی بالا همراه شود منجر به تصلب شرایین می‌شود. رسوبات چربی در داخل رگ‌های خونی باعث بروز لخته‌های خونی می‌شوند. در این صورت نیز رگ‌ها می‌گیرند و مشکل‌ساز می‌شوند. خوشبختانه مواد غذایی مختلفی برای مقابله با این مشکل وجود دارند که موسیر جزو آن‌هاست.

موسیر برای مقابله با کلسترول خون

این ماده‌ی غذایی سرشار از فلاوونوئیدهاست که ترکیبات آنتی‌اکسیدانی هستند. این ترکیبات به رقیق و در جریان بودن خون کمک می‌کنند و تجمع پلاکت‌ها را کاهش می‌دهند. به همین دلیل نیز از تشکیل لخته‌های خونی پیشگیری می‌کنند.

علاوه بر این موسیر باعث رفع کلسترول بدن خون می‌شود و به تنظیم فشارخون نیز کمک می‌کند. به خاطر اینکه حاوی منیزیم است. در واقع هر 100 گرم موسیر حاوی 250 میلی‌گرم از این ماده‌ی معدنی است که نقش موثری در کنترل فشارخون، بهبود عملکرد قلب و کلیه‌ها دارد و به انقباض‌های عضلانی کمک می‌کند.

موسیر حاوی ویتامین‌های B

موسیر حاوی ویتامین B6 است. به این ترتیب که هر 100 گرم موسیر بیش از 10 درصد نیاز روزانه‌ی ما به این ویتامین را تامین می‌کند. باید بدانید که وجود این ویتامین برای سیستم عصبی لازم و ضروری است و همچنین از بروز مشکلات عضلانی پیشگیری کرده و به سلامت پوست کمک می‌کند.

علاوه بر این موسیر حاوی ویتامین B9 یا همان اسیدفولیک نیز می‌باشد که ضداسترس است. این ویتامین برای ساخت گلبول‌های قرمز لازم است. ترکیب این ویتامین با ویتامین B6 برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی بسیار موثر است.

فواید ماست موسیر برای پوست و مو:

افرادی که عادت به خوردن ماست موسیر دارند موهایشان دیرتر سفید شده و کمتر به عارضه ریزش مو مبتلا می‌شوند.از آن‌ جا که حاوی مقدار فراوانی سولفور است به شفافیت پوست کمک خوبی می‌کند.

خواص ماست موسیر

از خواص ماست موسیر می توان به تقویت مو اشاره کرد. علاوه بر این، ماست موسیر سرشار از مواد مغذی مانند کلسیم، پتاسیم، ویتامین B و پروتئین است. پروتئین طبیعی شیر موجود در ماست برای موها گزینه مفید برای بهبود رویش مو محسوب می شود. پروتئین برای استحکام مو مفید است، اسید لاکتیک نیز به گردش خون کمک کرده و باعث رشد بهتر و سریع تر موها می شود.

از دیگر فایده آن می توان به تغذیه موها اشاره کرد یعنی ماست موها را تغذیه کرده و باعث رشد سریع تر و درخشندگب آنها می شود. علاوه بر این، ماست به عنوان راه طبیعی برای مقابله با موهای بد حالت استفاده می شود. ماست به دلیل اینکه مواد شیمیایی ندارد به موها آسیب وارد نمی کند، بنابراین استفاده مداوم و منظم ماست باعث خلاص شدن از شر وزی موها می شود.

فواید موسیر برای سلامتی

فواید موسیر برای سلامتی

موسیر ضمن دارا بودن ویتامین C، پتاسیم، فیبر، اسید فولیک، کلسیم و آهن منبع خوب پروتئین نیز محسوب می شود، بنابراین سبزی مفید برای علاقه مندان به سبزی و میوه به شمار می آید.

ترکیبات گوگردی موجود در موسیر آن را به یک سبزی ضدباکتری تبدیل می کند که از انتشار میکروب ‌ها و باکتری ‌های بیماری ‌زا پیشگیری می ‌کند. البته دقت باشید در بیماری های عفونی موسیر هرگز جایگزین مصرف آنتی بیوتیک نمی شود بلکه می توان از آن به عوان یک ماده غذایی برای پیشگیری استفاده کرد.

از موسیر می توان به عنوان یک سبزی دوستدار استخوان نیز یاد کرد. ویتامین C، A، فسفر و منیزیم موجود در موسیر آن را به یک گزینه عالی برای سلامت استخوان ها تبدیل می کند. برای حفظ سلامت و استحکام استخوان ها به مصرف محصولات لبنی سرشار از کلسیم توصیه می شود که افزودن موسیر به آن این مزایا را دوچندان می کند.

در صورت وجود مشکل در هضم غذا بهتر است موسیر را در برنامه غذایی خود بگنجانید. فیبر موجود در موسیر علاوه بر ایجاد احساس سیری به هضم غذا و عملکرد خوب روده ‌ها نیز کمک می کند.

موسیر با افزایش ترشح صفرا هضم غذا را راحت تر می کند، همچنین موسیر به اندازه سیر باعث بروز ناراحتی معده نمی شود. توصیه می شود افراد دارای دستگاه گوتارش حساس از موسیر پخته شده استفاده کنند. در نظر داشته باشید مصرف موسیر به صورت خام به دلیل بیشتر بودن خواص آن توصیه می شود.

نتایج تحقیقات نشان می دهد ترکیبات گوگردی موجود در موسیر، پیاز و سیر سدی در برابر رشد تومورها هستند و از ابتلا به انواع سرطان دستگاه گوارش پیشگیری می کنند. البته برای کسب اطلاعات دقیق تر تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

با افزایش سن و ضخامت رگ ها خاصیت ارتجاعی و نرمی خود را از دست می ‌دهند. در صورت همراه شدن این مشکل با کلسترول یا همان چربی بالا تصلب شرایین رخ می دهد. رسوبات چربی داخل رگ ‌های خونی باعث بروز لخته ‌های خون می شوند. موسیر یکی از مواد غذایی مفید برای مقابله با این مشکل محسوب می شود.

موسیر حاوی فلاوونوئید ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است که ضمن کمک به رقیق شدن و در جریان بودن خون تجمع پلاکت ‌ها را کاهش می‌دهند به همین دلیل از بروز لخته‌ خون جلوگیری می کند. علاوه بر این، موسیر ضمن رفع کلسترول بدن به تنظیم فشارخون به دلیل دارا بودن منیزیم نیز کمک می‌کند

بیشتر بخوانید:علت های شایع میل جنسی بالا

مضرات مصرف بیش از حد موسیر

هر 100 گرم موسیر حاوی 250 میلی‌گرم منیزیم است که ضمن کمک به انقباض های عضلانی نقش موثری در کنترل فشارخون، بهبود عملکرد قلب و کلیه ‌ها ایفا می کند.

موسیر ویتامین B6 نیز دارد، هر 100 گرم موسیر بیش از 10 درصد نیاز روزانه‌ بدن به این ویتامین را تامین می‌کند. ویتامین B6 برای سیستم عصبی گزینه لازم و ضروری محسوب می شود، همچنین از بروز مشکلات عضلانی پیشگیری کرده و به سلامت پوست کمک می‌کند.

موسیر همچنین ویتامین B9 یا همان اسیدفولیک که به عنوان ضد استرس نیز شناخته می شود را دارد. این ویتامین برای ساخت گلبول ‌های قرمز گزینه ضروری محسوب می شود و ترکیب آن با ویتامین B6 برای پیشگیری از بیماری ‌های قلبی عروقی بسیار موثر است.

افرادی که ماست موسیر را به طور مرتب مصرف می کنند موهایشان دیرتر سفید شده و کمتر از ریزش مو رنج می برند. علاوه بر این، سولفور موجود در آن در شفافیت پوست نقش بسزایی ایفا می کند.

مضرات مصرف بیش از حد موسیر

با وجود فواید موسیر برای سلامتی، اما مصرف بیش از حد آن برای برخی افراد باعث بروز عوارض مانند افزایش حرارت بدن، ایجاد تشنگی، سردرد و حساسیت می شود، بنابراین در صورت بروز یکی از این علائم مصرف آن را قطع کنید. علاوه بر این، زیاده ‌روی در مصرف آن برای افراد دارای مزاج گرم نیز مضر است.

تداخل دارویی با موسیر

مصرف موسیر با برخی داروها تداخل ایجاد می کند که می توان از این داروها به داروهای فشارخون، انسولین و داروهای ضدانعقاد خون اشاره کرد.

گزارش: الهه زارعی

 

۳۱ مرداد ۱۴۰۰ ۱۵:۰۰
اشتراک گذاری (چگونه میتوانید این مطلب را برای دیگران بفرستید)

ساختمان پزشکان

  • هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.