گیاه پنیر باد (withania samnifera) در شهرستان های سرباز، سراوان، زابل و حوالی زاهدان می روید. در دشت های این مناطق به میزان زیادی یافت می شوند. این گیاه دارای فواید زیاد دارویی است که در این مطلب، قصد داریم به بررسی آنها بپردازیم.

 برگ‌های این گیاه چرمی، سخت، نیزه‌ای و سبز رنگ و شاخه‌های این گیاه منشعب و سفید رنگ است. این بوته جنگلی در تمام فصول سال سبز است و در اوایل تابستان میوه‌های کروی و زرد رنگی آن می‌رسد.

گیاهی با خواص دارویی بیشمار

گیاهی که از قدیم الایام بومیان منطقه سیستان و بلوچستان از آن به عنوان ساخت پنیر به صورت محلی استفاده میکردند

گیاهی سخاوت مند و کم توقع نسبت به کمبود منابع آب و خاک، از این رو میتوان کشت گسترده این گیاه را جهت تامین علوفه دام، محافظ خاک در برابرفرسایش و طوفان ها، همچنین جلوگیری از حضور ریزگردها، توصیه نمود.

خواص دارویی انسانی: ضد باکتری، ضد قارچ، ضد کرم روده، افزایش سیستم ایمنی، درمان هپاتیت، دیابت سوءهاضمه بیماریهای مزمن کبد وناهنجاری های معده

کاربرد عصاره الکلی این گیاه در جیره غذایی جوجه های گوشتی باعث افزایش استحکام استخوان و افزایش وزن طحال(از مناطق اصلی تولید آنتی بادی در بدن در مقابل هر گونه آنتی ژن می باشد و افزایش وزن آن نشانه ی افزایش جمعیت سلولی و تولید سلول های ایمنی می باشد) شد.

اگروفودنیوز