جراحی پری رادیکولار (PRT)

روش های مختلفی برای درمان دیسک کمر و اختلالات شایع ستون فقرات توسط پزشکان پیشنهاد می شود که یکی از این تکنیک های درمانی جراحی پری رادیکولار (PRT)  است که با استفاده از این عمل تزریق به داخل عصب گردن و کمر بیمار صورت می گیرد و عصب دچار مشکل بهبود می یابد.

جراحی دیسک کمر:

جراحی دیسک کمر در شکل سنتی به صورت باز صورت می گیرد، به عبارت دیگر ناحیه ای که باید عمل شود با یک برش طولانی باز می شود تا جراح ستون فقرات به آناتومی مورد نظر دسترسی داشته باشد و بتواند آن را مشاهده کند. با این حال،  در سال های گذشته، پیشرفت های فن آوری باعث شده که بتوان به درمان دیسک کمر و گردن به روش عمل بسته و بلوک عصبی پرداخت.از آنجایی که روش جراحی ستون فقرات بسته (MISS) شامل یک برش طولانی نمی شود و آسیب قابل توجهی را به عضلات مجاور ستون فقرات وارد نمی کند. در اغلب موارد، روش عمل بسته و بلوک عصبی دیسک کمر باعث درد کمتر و بهبودی سریع تر می شود.

عمل بسته و بلوک عصبی دیسک کمر چیست؟

در  عمل بسته و بلوک عصبی دیسک کمر، پزشک از ابزارهای تخصصی برای دسترسی به ستون فقرات استفاده می کند. در روش جراحی دیسک کمر باز سنتی، پزشک برشی را ایجاد می کند که اندازه آن بین  5 تا  6 اینچ است. با این برش بزرگ عضلات به یک طرف کشیده می شوند تا ستون فقرات قابل مشاهده شوند. وقتی عضلات به طرفین کشیده شوند، جراح می تواند برای جدا کردن استخوان دیسک بین مهره ای آسیب دیده اقدام کند. جراح  می تواند برای قرار دادن  پیچ  و پلاک  و هر ماده  پیوند مورد نیاز برای تثبیت استخوان های ستون فقرات و بهبود درمان به اسانی ستون فقرات را مشاهده کند. یکی از عیب های اصلی روش جراحی باز این است که کشیدن یا انقباض عضله باعث آسیب به بافت های نرم می شود.

جراحی پری رادیکولار (PRT)

جراحی پری رادیکولار (PRT):

جراحی پری رادیکولار (PRT) یک روش درمانی قابل استفاده برای درد مزمن ایجاد شده در نتیجه بیماری از بین رفتن ستون فقرات و بطور خاص مهره های گردن و کمر است. در این روش درمانی، یک سوزن ریز به نزدیک ریشه عصب در ستون فقرات با امکان نظارت با پرتونگاری کامپیوتری وارد می شود. پس از شناسایی نواحی خاص که نیاز به تزریق دارو به آنها وجود دارد، پزشک سوزن را در عمق خاص وارد کرده و داروی مورد نیاز را تا حد ممکن نزدیک به عصب دچار مشکل تزریق می کند.

نحوه درمان در جراحی پری رادیکولار (PRT):

قبل از استفاده این روش درمانی، مهره های آسیب دیده ستون فقرات و ریشه های عصب باید بطور دقیق شناسایی شوند. برای انجام این کار لازم است از اسکن ام آر آی یا سی تی اسکن قبل از شروع درمان استفاده شود. در این حالت بخش هایی که به درمان نیاز دارند تحت کنترل پرتونگاری کامپیوتری قرار گرفته و از آنها عکس تهیه می شود. انجام این کار می تواند به تعیین و کنترل مسیر و عمق مورد نیاز برای وارد کردن سوزن کمک موثر نماید. در ادامه سر سوزن تا حد ممکن به ریشه عصب با استفاده از یک هدف یاب لیزری نزدیک می شود و داروی ضد التهاب (که معمولاً شامل یک داروی بی حسی و داروی کورتیزون است) به محل تزریق می شود. تاثیر درمانی در این حالت بر اساس نتیجه حاصل از وارد کردن داروی ضد التهاب به محل آسیب دیدگی است. هدف از این درمان ایجاد مانع برای چرخه معیوب وارد شدن فشار به عصب و التهاب آن است که این فرآیند می تواند حتی باعث ایجاد فشار بیشتر به عصب نیز بشود (تاثیر دکونژستانت).

هدف روش درمانی پری رادیکولار (PRT):

هدف از این روش درمانی شکستن چرخه ی ناتمام وارد شدن فشار بر عصب و ورم کردن آن با فشار بیشتر است. این روش در درمان درد عصب سیاتیک و بیرون زدگی دیسک کمر و گردن موثر می باشد و منجر به کاهش کمر درد و گردن درد می شود.در ابتدا بیماران بر روی شکم خوابانده می شوند. محلی که باید درمان شود ضد عفونی می شود. سپس احتمالا با بیهوشی موضعی یک سوزن باریک به آرامی در ستون فقرات تحت کنترل دوربین قرار داده می شود. محل دقیق نوک سوزن در صورت نیاز با یک ماژیک مشخص می شود. در این سوزن یک داروی ضد التهاب بسیار قوی (معمولا کورتیزون) و داروهای بیهوشی موضعی تزریق می شود. درمان در عرض ۵ تا ۱۰ دقیقه صورت می گیرد.

هرگونه استفاده و کپی برداری با درج نام مجله پزشکی دکتر سلام (لینک دهی مستقیم) مجاز می باشد.

مطالب مرتبط :

چه ورزش هایی با وجود دیسک کمر میتوان انجام داد؟

بررسی دلایل مهم اختلال در دیسک کمر

درمان درد سیاتیک کمر و پا بدون جراحی