در حال حاظر در حال سپری کردن گرمترین روز های سال هستیم و تحمل این گرما نیز هر روز سخت تر از روز قبل است. تغذیه شما نقش بسیار مهمی در سلامت تان دارد. شما می توانید با مصرف برخی مواد خوراکی، تابستان داغ را به فصلی خنک تبدیل کنید. در ادامه شما را با چند خوراکی مفید برای داشتن تابستانی خنک آشنا خواهیم کرد. با دکتر سلام همراه باشید.

این روزها که اصطلاحا چله تابستان حساب می شود، چه بخوریم که گرما و خشکی هوا اذیت مان نکند.طب اسلامی در این مورد توصیه های مفیدی دارد.

ماه تموز، نام پنجمین ماه از ماه‌ های رومی است و ۳۱ روز است.

نام ماه اول تابستان و ماه دهم از سال رومی است و اصطلاحا گفته می شود آفتاب در برج سرطان است. مطابق با مرداد فارسی و اسد عربی او مصادف است با دهم تیر تا دهم مرداد.

ماه گرم و خشک

اصلا مزاج فصل تابستان گرم و خشک ویا صفراوی است. برای مقابله با این گرما باید مصلحات مناسب آن را استفاده نمود.

امام رضا(ع) برای ماه تموز هم مثل ماه ها و فصل های دیگر سال مصلحاتی مناسب ارائه کرده اند.
از جمله این مصلحات آب خنک در ناشتاست .

در این ماه چه بخوریم ؟

گرمى هوا در این ماه شدید و آب بدن کم مى شود. توصیه های این ماه را باید جدی گرفت: در این فصل بر خلاف ماه های دیگر آب سرد ناشتا نه تنها اشکالی ندارد، بلکه از سوی امام رضا(ع) سفارش شده که نوشیده شود.

ضمنا توصیه شده است که در این ماه چیزهاى سرد و تر مثل خیار، شلیل، هلو، آلوی بخارا خورده شود که معمولا همه اینها میوه های فصلند.

غذاهاى لطیف سریع الهضم هم مثل ماه قبلی که ماه حزیران بود مورد توصیه است.

ازگل ها و شکوفه هاى خنک مرطوب خوشبو هم می توان استفاده کرد چه به صورت بوییدن یا خوردن مثل گل پنیرک که سرد و مرطوب است و به صورت دم کردنی یا عرقیات مقابل نوشیدن است .

منبع: الف