بارداری در تابستان و مراقبت های لازم

اگر شما جزء مادران بارداری هستید که در فصل تابستان باردار شده اید، نگران گرم شدن بیش از حد بدنتان در فصل گرما نباشید. شما می توانید با رعایت برخی نکات، از بارداری خود در فصل تابستان لذت ببرید و حتی از مزیت های بارداری در این ماه بهره مند شوید. در این مطلب شما را با نکات بارداری در فصل تابستان آشنا خواهیم کرد.

مشکلات بارداری در فصل گرما و راه هایی برای حل کردن آن ها

بیشتر آب بنوشید

اگر تعریقتان شدیدتر از قبل است، علتش گرمای هواست. مطمئن باشید وقت این است که مایعات بیشتری به بدنتان برسانید. آب، مایع مناسبی برای این شرایط است اما شیر، آب پرتقال و نوشیدنی های دیگر هم برای اینکه گرما را از شما دور کنند، جایگزین های مناسبی اند. از طرفی نوشیدن آب زیادی (بیش از ۹ لیوان در روز) هم خطرهای خاص خود را دارد؛ مانند مسمومیت با آب که باعث می شود الکترولیت ها در بدن رقیق تر شوند و در نتیجه باعث ایجاد خستگی در ماهیچه ها و احساس گرفتگی و در مواقعی بیهوشی می شود.

علائم کم آبی شدید عبارتند از:

  • تشنگی شدید
  • خشکی بیش از حد دهان، پوست و غشاهای مخاطی
  • تحریک پذیری و سردرگمی
  • ادرار بسیار کم
  • ادرار تیره
  • چشم های گود رفته
  • ضربان قلب و تنفس سریع
  • فشار خون پایین.
  • همچنین از روی علائم پوستی نیز می توان به کم آبی بدن پی برد. شما معمولا زمانی که دچار کم آبی می شوید، پوست خشک و چروک خورده را بدون خاصیت ارتجاعی تجربه می کنید.

کنترل تورم

بارداری در تابستان و مراقبت های لازم

یکی دیگر از مشکلات رایج بارداری تورم است که اگر در فصل تابستان باردار شوید، ممکن است کمی بیشتر باشد، به خصوص اگر در ماه های آخر بارداری باشید. حالت تورم طبیعی با استراحت در حالی که پاها رو به بالاست، برطرف می شود و البته یک دفعه هم ظاهر نمی شود. اگر این تورم سراغتان آمد، حتما باید به پزشک مراجعه کنید. سعی کنید مصرف نمک را به حداقل برسانید اما آن را حذف نکنید چون ید برای شما و جنین لازم است. اگر احساس تورم کردید، حتما انگشترتان را دربیاورید چون ممکن است تورمتان به قدری شدید شود که نتوانید به راحتی آن را از انگشتان دربیاورید.

مشکل پوستی بارداری در فصل تابستان

۱. لک های پوستی:

به این دلیل که میزان هورمون ها در بدن در حال تغییر است، بروز لک های پوستی محتمل است. برای اینکه این لک ها بیشتر نشود یا حتی از ایجاد آنها جلوگیری کنید پوست را هرچه می توانید، از معرض نور خورشید دور نگه دارید. تاکید بر این توصیه، به ویژه در بارداری های تابستانه کاملا بجاست. سعی کنید قبل از خروج از خانه، ضدآفتاب بزنید و اگر از خانه، بیرون می روید از کلاه برای پوشاندن صورت و گردنتان استفاده کنید.

۲. خشکی و خارش:

پوست به دلیل اضافه وزن دچار کشیدگی می شود، گرمای تابستان هم باعث می شود خشک شود و احساس خارش شدید کنید. برای پیشگیری از بروز این مشکل سعی کنید بعد از حمام از مرطوب کننده های مناسب برای بدنتان استفاده کنید و البته هرگز از نوع معطر آن استفاده نکنید. در ضمن، می توانید از کرم ضدخارش با تجویز پزشک استفاده کنید. متخصصان طب سنتی معتقدند که جوی دوسر نیز برای بهبود خارش مفید است. می توانید دوش آب گرم با جوی دوسر بگیرید.

مزیت های بارداری در فصل تابستان

1- زمانی عالی برای انجام ورزش در بیرون از منزل

تابستان دارای آب و هوایی مطلوب برای انجام تمریناتی مفید در فضای بیرون است. شنا کردن و قدم زدن برخی از ورزش‌های امن برای افرادی است که در انتظار مادر شدن هستند. این تمرین‌ها، هم تمرین‌های روزمره با اثر کم هستند و هم این که دارای فواید قلبی شگفت‌انگیزی هستند.

قدم زدن یکی از ساده‌ترین شکل‌های ورزش‌ کردن است که شما می‌توانید در طول هر مرحله‌ای از بارداری انجام دهید. شما نیز می‌توانید شنا نمایید که برای مرحله معینی از بارداری ورزشی ایمن است. تمرین کردن چنین فعالیت‌های موثری در فضای خارج از منزل در صبح زود می‌تواند به شما کمک نماید تا تناسب اندام خود را حفظ نمایید و بدن‌تان را برای کار کردن آماده سازید.

شنا از ورم دوران بارداری و درد شدید بدن جلوگیری می‌کند و نقش تسکین‌کننده را نیز دارد. عضلات انعطاف‌پذیرتر می‌شوند و زایمان برای مادر آسان‌تر می‌گردد.

۲- آفتاب بیشتر به معنای ویتامین D بیشتر

بیرون رفتن و در معرض اشعه‌های سوزان خورشید قرار گرفتن امن‌تر نیست، اما مقدار متوسطی از اشعه‌های خورشید تولید ویتامین D را افزایش می‌دهد. کمبود ویتامین D می‌تواند خطر ابتلا به چندین بیماری مانند باکتری‌های آزاد، پریکلامسی و دیابت حاملگی را افزایش دهد. شما می‌توانید مقادیر متوسطی از ویتامین D را از منابع غذایی مانند شیر غنی‌شده یا ماهی‌های چرب دریافت نمایید. اما اشعه‌های خورشیدی ملایم می‌تواند در بارداری‌تان (بدون هیچ آسیبی به شما) ویتامین D را تامین نماید.

۳- مقادیر فراوانی از میوه‌ها و سبزیجات تازه

در طول فصل تابستان، شما می‌توانید مقادیر فراوانی از میوه ها و سبزیجات تازه و در دسترس را در بازار پیدا کنید. مواد غذایی و معدنی ضروری در این غذاها هم برای مادر و هم فرزند وی ضروری است. در آب و هوای گرم‌تر زنان ممکن است مجبور شوند تا میوه‌های خام و سالادهای تازه بخورند. این اجزای غذایی می‌تواند برای رشد مناسب جنین موثر باشد.

۴- راحت لباس پوشیدن مادر

در فصل مرطوب، مادر می‌تواند لباس راحتی را انتخاب نماید. همه لباس‌های تابستانه موجود در کمد لباس برای فردی که مادر می‌شود مناسب و راحت است. آن‌ها بدن شما را خنک نگه داشته و شیک به نظر می رسند.

۵- نوزاد به میزان کمتری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی رنج می‌برد

ویروس‌های سنسیشیال تنفسی یا RSV ، ویروس هایی بسیار مسری هستند که منجر به ایجاد مشکلاتی در مجرای تنفسی نوزادان تازه متولد شده می‌شوند. نوزادانی که در ماه‌های گرم‌تری متولد می‌گردند به میزان کمتری در معرض حمله این‌گونه از ویروس‌های مضر هستند.

نکاتی برای خنک و شاداب ماندن در طول دوران بارداری در تابستان

بارداری در تابستان و مراقبت های لازم

افرادی که در انتظار مادر شدن هستند بیشتر از مساله گرمای بیش از حد یا هایپرترمی رنج می‌برند. این شرایط می‌تواند دمای بدن شما را افزایش دهد. این موضوع می‌تواند منجر به از دست رفتن آب و منجر به کاهش رسیدن خون به جنین در حال رشد شود.

برای خنک و شاداب ماندن در طول دوران بارداری در تابستان نکات زیر را مطالعه نمایید:

۱- مقدار زیادی آب و مایعات شامل آب یا آبمیوه ها را بنوشید. شما باید ۶۴ اونس (۱۶۰۰ میلی‌لیتر) آب در هر روز بنوشید.

۲- اگر شما در حال بیرون رفتن برای قدم زدن یا تمرین کردن هستید، فعالیت‌های خارج از منزل را در زمان‌های صبح انتخاب نمایید. در طول روز سعی کنید از منزل خارج نشوید.

۳- اگر حرارت غیر‌قابل تحمل شد چندین نوبت در روز دوش بگیرید.

۴- مقادیر کمتری گوشت بخورید و زمان کافی برای هضم آن در نظر بگیرید. مقادیر کمتر گوشت می تواند متابولیسم شما را تنظیم نماید و دمای بدن شما را حفظ نماید.


هرگونه کپی برداری با لینک دهی مستقیم به سایت دکتر سلام مجاز است.

بیشتر بخوانید:

هفته چهلم بارداری و مراقبت های لازم

هفته سی و نهم بارداری و مراقبت های لازم

هفته سی و هشتم بارداری و مراقبت های لازم