جوش ها و آکنه هایی که بر روی مناطق مختلف بدن ایجاد می شود باعث می شود زیبایی پوست از بین برود بخصوص اگر این جوش ها در نواحی صورت و گردن ایجاد شود به همین دلیل در این مقاله روش های درمان و از بین بردن جای جوش را برای شما ارائه می دهیم.

  یکی از اصلی ترین دلایل به وجود آمدن لک های صورت، لک های به جا مانده از جوش هایی است که بر روی صورت ما به وجود می آیند. عواملی مانند عوامل ژنتیکی و تغییرات هرمونی مهم ترین عوامل به وجود آمدن جوش های گسترده بر روی پوست صورت هستند. زمانی که این جوش ها به وجود می آیند در بسیاری از اوقات افراد به درمان این جوش ها نمی پردازند و زمانی که جوش ها از بین می روند یا فرد جوش های روی صورت را می ترکاند، لک جای جوش به وجود می آید که به دلیل داشتن ظاهری نامناسب و ناخوشایند و به وجود آمدن چاله هایی روی صورت به جای جوش ها، بیماران به دنبال بهترین راه برای درمان لک جای جوش صورت خود می باشند. توجه به این نکته لازم است که در مواردی که میزان جوش ها و لک های روی صورت تان زیاد و حاد باشد، حتماً به پزشک متخصص پوست مراجعه کرده و یا از یک دکتر داروساز در داروخانه اینترنتی راهنمائی و مشورت بگیرید تا بتوانید به بهترین نحو جوش صورت و لک جای جوش صورت را از روی پوست صورت خود برطرف نموده و مجدداً زیبایی را به پوست خود بازگردانید.

 

درمان لک جای جوش صورت، به 2 بخش تقسیم می شود.

1. درمان جوش صورت: ابتدا باید جوش های صورت درمان شوند و در صورتی که جوش روی صورت نباشد و فقط لک به جای جوش باقیمانده باشد باید با لایه برداری سلول های مُرده سطح پوست در محل لک از روی پوست جدا شوند. علاوه بر این ها باید، چربی سطح پوست با حفظ رطوبت پوست کم شود تا ضمن باقی ماندن رطوبت در زیر پوست، چربی پوست که باعث به وجود آمدن جوش ها بر روی صورت می شوند کم شده تا احتمال جوش زدن مجدد آن ناحیه از پوست کاهش یابد.

2. درمان لک جای جوش صورت: پس از لایه برداری و حذف سلول های مُرده از سطح پوست و درمان جوش صورت، نوبت به درمان لک صورت و بازگرداندن سلول ها با رنگ طبیعی و تنظیم رنگ پوست در محل لک ها است. که این کار با استفاده از کرم های ضدلک که میزان رنگدانه های زیر پوست شما را تنظیم و متعادل می کنند، انجام می شود. در طول دوره درمان لک جای جوش صورت، حتماً مسائل خود را با دکتر داروساز خود در داروخانه اینترنتی در میان بگذارید تا در صورت نیاز راهنمائی های لازم را به شما بدهد. داروخانه اینترنتی مهتاطب، کادر مجربی متشکل از 5 دکتر داروساز دارد که می توانند در تمام طول شبانه روز و به طور 24 ساعته به سوألات شما پاسخ داده و مشکلات شما را حل نمایند.

علت به وجود آمدن لک جای جوش صورت: هنگامی که پوست صورت شما جوش می زند، فولیکول مو بسته شده و باکتری آکنه همراه با چربی زیر پوست زیر پوست محبوس می شود. سپس سیستم دفاعی بدن واکنش نشان داده و گلبول های سفید پوست به محل تجمع باکتری های آکنه یا جوش حمله کرده تا از بدن و پوست شما دفاع کنند. در نتیجه، جوش های سرسفید شکل می گیرند و در صورتی که میزان باکتری آکنه زیاد باشد، محل جوش عفونت کرده و چرک می کند. این چرک همراه با التهاب و درد بوده و در بسیاری از اوقات اشخاص اقدام به ترکاندن و خارج کردن عفونت می کنند که این کار باعث به جا ماندن جای جوش به صورت لک بر روی پوست شان خواهد شد. ترکاندن صحیح جوش چرک کردن بسیار سخت بوده و نیاز به مراجعه به پزشک دارد و زمانی که جوش روی صورت تان چرک می کند از ترکاندن آن پرهیز کنید و با استفاده از محلول های ضدجوش اقدام به درمان جوش خود کنید و یا از یک دکتر داروساز در داروخانه اینترنتی کمک بگیرید. به وجود آمدن جوش سرسفید و چرک کردن پوست و حمله گلبول های سفید به محل جوش، همگی باعث بر هم خوردن تعادل میزان رنگدانه های ملانین در محل جوش زدن شده و زمانی که جوش خود را می ترکانید، جوش از بین می رود اما به دلیل اینکه لایه برداری با استفاده از کرم های لایه بردار انجام نداده اید، سلول های مُرده با رنگدانه های ناهمگون به جا می ماند و باعث لک شدن پوست شما می شود. در حالت های حادتر در یک محل جوش های بزرگ و متعدد به وجود می آید که پس از ترکاندن حفره ها و چاله های روی صورت به جای جوش باقی می ماند و سطح پوست تان پر از چاله جای جوش ها می شود. لازم به ذکر است، رنگدانه های ملانین عامل به وجود آوردن رنگ پوست در انسان ها است و برهم خوردن تعادل میزان این رنگدانه ها در زیر پوست عامل به وجود آمدن لک پوست صورت است.

جوش های وسیع و گسترده که عامل به وجود آمدن چاله ها روی پوست صورت در محل جوش می شوند بیش از همه به دو عامل بر هم خوردن تعادل هرمون های بدن و عوامل موروثی و ژنتیکی بستگی دارد. عوامل موروثی و ژنتیکی بیشترین تأثیر را میزان چربی زیر پوست انسان ها دارند و بعضی افراد ذاتاً پوست هایی چرب، بعضی پوست های معمولی و بعضی اشخاص پوست هایی خشک دارند. به طور کلی افرادی که پوست چربی دارند، احتمال جوش زدن پوست شان بیشتر از بقیه است. بعضی عوامل و بیماری ها و استرس هم می توانند باعث افزایش چربی زیر پوست شوند اما تأثیر این عوامل کم بوده و مهم ترین عامل، مسائل موروثی و ژنتیکی است. در کنار مسائل ژنتیکی، بر هم خوردن تعادل هرمونی بدن شناخته شدن ترین عامل جوش زدن پوست است. دو دوره که در بدن انسان ها بیشترین تغییرات هرمونی اتفاق می افتند و تعادل هرمون های بدن بسیار بر هم می خورند، دوران بلوغ در مردان و زنان و در دوران بارداری و پس از زایمان در بانوان می باشند.

· جوش سن بلوغ: تقریباً تمام ما در سنین بلوغ پوست مان به خصوص در ناحیه صورت جوش زده است و به همین دلیل شناخته شده ترین نوع جوش، جوش سن بلوغ است و در واقع در کنار رشد ریش بر روی صورت مردان و مردانه شدن صدا، جوش زدن یکی از نشانه های وارد شدن به سن بلوغ است. در مورادی که بر هم خوردن تعادل هرمونی در شخص بسیار زیاد باشد، پزشک متخصص ممکن است داروهایی برای بازگرداندن تعادل هرمونی بدن تجویز کند. در موارد عادی می توانید با به مراجعه حضوری به داروخانه یا به صورت آنلاین و مشاوره با یک دکتر داروساز در داروخانه اینترنتی مهتاطب در خصوص روش مصرف داروها و درمان جوش های سن بلوغ کمک بگیرید. داروخانه اینترنتی می تواند علاوه بر پاسخ به بسیاری از سوألات شما در خصوص نحوه مصرف محصولات درمان جوش، می تواند بهترین کرم ضدجوش خارجی و داخلی را با بهترین قیمت در اختیار شما قرار دهد. در ضمن، در صورتی که پوست چرب یا مستعّد جوش زدن دارید، پزشک معالج یا داروسازان داروخانه اینترنتی به شما توصیه خواهند کرد که در سنین بلوغ از خوردن غذاهای تند و تحریک کننده، آجیل و غذاهای با طبع گرم، و غذاهای کربوهیدارات مثل نان و سیب زمینی حتی الامکان پرهیز کنید تا احتمال جوش زدن پوست تان کاهش یابد. از طرفی پسران نوجوان که پوست شان زیاد جوش می زند، باید از انجام ورزش های سنگین مثل بدنسازی پرهیز کنند چون ورزش سنگین باعث افزایش سطح هرمون آندروژن در بدن مردان شده و احتمال جوش زدن را بسیار افزایش می دهد. جوش های سن بلوغ در صورت تشخیص به موقع و درمان ضدجوش در کنار درمان دارویی برای کنترل سطح هرمون ها در بدن نوجوانان و رعایت مسائل ذکر شده، به راحتی قابل درمان است و تمام محصولات لازم برای درمان جوش سنین بلوغ (یا جوش غرور جوانی) را می توانید از سایت داروخانه اینترنتی مهتاطب تهیه نمائید.

 

· جوش حاملگی یا ملاسما: در دوران بارداری و پس از زایمان به خصوص در دورۀ 3 ماه نخست حاملگی و 3 ماه بعد از زایمان کودک، بدن مادران باردار دچار تغییرات هرمونی زیادی می شود به خصوص سطح هرمون زنانه استروژن در بدن مادر تغییرات زیادی می کند که این تغییرات موجب افزایش بسیار زیاد احتمال جوش زدن در بدن زنان می شود. مادرانی که در دوران بارداری و شیردهی پوست صورت شان جوش می زند، لازم است برای درمان جوش حاملگی یا ملاسما به پزشک متخصص پوست مراجعه نمایند. دکترهای داروساز هم می توانند در این زمینه شما را به خوبی راهنمائی کنند. در دوران بارداری و شیردهی حتماً از مصرف خودسرانۀ کرم های ضدجوش، کرم های ضدلک و محلول های لایه بردار که دارید پرهیز نمائید به این دلیل که بسیاری از این کرم ها و محلول ها دارای ترکیباتی هستند که می توانند از طریق پوست جذب بدن شما شده و به جنین یا نوزاد آسیب برسانند. بنابراین، باید از بهترین کرم ضدجوش خارجی که مخصوص دوران بارداری است، استفاده نمائید تا مطمئن شوید که آسیبی به جنین و نوزاد شما نمی رسد. در بین کرم های ضدجوش خارجی موجود در ایران، بهترین کرم ضدجوش خارجی مخصوص زنان در دوران بارداری و شیردهی، کرم ضدجوش آکتی پور، کرم ضدجوش اون و کرم ضدجوش اوریاژ هستند.

درمان لک و چاله جای جوش صورت: در صورتی که میزان لک به جا مانده از جوش ها بر روی صورت کم باشد، درمان لک جای جوش با استفاده از کرم های ضدلک ضعیف شروع شده و در صورت لزوم از ترکیبات و کرم های ضدلک قوی تر مورد استفاده قرار خواهند گرفت که بهترین کرم ضدلک خارجی برای درمان این نوع لک ها از وب سایت داروخانه اینترنتی مهتاطب قابل تهیه هستند. اگر جای جوش ها بسیار بزرگ بوده و به صورت چاله هایی بر روی صورت باشد، معمولاً درمان با استفاده از کرم های ضدلک جوابگو نخواهد بود و دکتر متخصص پوست ممکن است با استفاده از روش هایی دیگر مانند میکرودرم ابریژن یا لیزر درمانی به درمان چاله های به جا مانده از جوش صورت خواهد پرداخت. درمان لک های باقیمانده از جای جوش، با استفاده از کرم های ضدلک در 4 مرحله انجام می شود. که در ادامه به توضیح این مراحل خواهیم پرداخت.

1. شستن پوست: ابتدا بایستی به طور کامل پوست صورت را با آب ولرم و با استفاده از ژل های شوینده فاقد چربی بشوئید تا آلودگی ها و چربی ها از روی پوست شما پاک شده و پوست تان آماده جذب مواد درمان ضدلک باشد. برای شستن پوست حتماً از ژل ها و محلول های پاک کننده و شوینده فاقد چربی استفاده نمائید. استفاده از صابون به دلیل اینکه پوست شما را بیش از حد خشک می کند، توصیه نمی شود. خشکی بیش از جد پوست ممکن است باعث بروز، خارش، حساسیت های پوستی و قرمز شدن پوست شود و از همین رو استفاده از صابون برای شستشوی پوست صورت مناسب نیست. اما، ژل های شوینده فاقد چربی به دلیل اینکه علاوه بر پاک کردن آلودگی ها از روی پوست صورت، دارای مواد مرطوب کننده ای هستند که مانع از خشک شدن پوست شما شده و رطوبت از دست رفته پوست تان را به آن بر می گردانند، برای شستشوی پوست صورت بسیار خوب هستند.

2. استفاده از ماسک لایه بردار: پس از پاک کردن پوست از آلودگی ها، نوبت به حذف سلول های مُرده به جا مانده از جوش بر روی صورت است. این سلول های مُرده باعث به وجود آمدن لک در محل جای جوش هستند و با استفاده از ماسک اسکراب و لایه بردار به خوبی می توان این سلول های مُرده را از سطح پوست حذف کرده و با تحریک لایه های زیرین پوست باعث افزایش کلاژن سازی پوست می شوند. کلاژن عاملی است که باعث می شود پوست سلول های جوان، تازه و سالم تولید کرده و زیبایی و استحکام را به پوست صورت باز می گرداند. بهترین ماسک اسکراب و لایه بردار خارجی، ماسک اسکراب نوکس و ماسک لایه بردار کدلی هستند. ما در داروخانه اینترنتی مهتاطب، می توانیم بهترین مشاوره ها را در خصوص انتخاب و نحوه مصرف ماسک های لایه بردار به شما بدهیم تا بتوانید بهترین و سریع ترین نتیجه را در درمان لک های به جا مانده از جوش ها بر روی صورت خود بگیرید.

3. استفاده از کرم ضدلک: پس از لایه برداری و حذف سلول های مُرده، در مرحله بعد با استفاده از کرم های ضدلک می بایست مقدار رنگدانه های ملانین زیر پوست در محل جای باقیمانده از جوش، متعادل شود. این کار با استفاده از کرم های ضدلک می تواند انجام شود. کرم های ضدلک حاوی ترکیباتی هستند که می توانند میزان رنگدانه های ملانین زیر پوست را کاهش داده و کنترل نمایند. علاوه بر این، بسیاری از کرم های ضدلک دارای ترکیبات لایه بردار هم هستند که در کنار ماسک لایه بردار، می توانند عمل پوست اندازی و کلاژن سازی را سرعت می بخشند. بهترین کرم ضدلک خارجی، کرم ضدلک لیراک، کرم ضدلک مُورَد و کرم ضدلک کدلی هستند.

4. استفاده از کرم مرطوب کننده: استفاده از ماسک های لایه بردار و کرم های ضدلک باعث خشک شدن پوست شما شده و باید با استفاده از کرم های مرطوب کننده رطوبت از دست رفته از پوست به آن بازگردانده شود. در غیر این صورت پوست دچار خشکی بیش از حد و قرمزی می شود. برای بازگرداندن رطوبت به پوست صورت تان باید از یک کرم مرطوب کننده فاقد چربی استفاده کنید تا هم رطوبت را به پوست شما بازگردانده و از طرف دیگر هم مانع از افزایش چربی پوست شما شده و از جوش زدن دوباره پوست تان جلوگیری کند. بهترین کرم های مرطوب کننده، کرم مرطوب کننده بایودرم، کرم مرطوب کننده مدیلن و ماسک مرطوب کننده کدلی هستند.

در پایان توجه به این نکته لازم است که در تمام طول دوره درمان لک جای جوش صورت حتماً از کرم ضدآفتاب با SPF 50 استفاده کرده و حتی الامکان از ماندن زیر نور آفتاب خودداری نمائید و در صورتی که مجبور به بیرون رفتن هستید حتماً کلاه بگذارید تا پوست صورت تان در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرد. در زمانی که بیرون از خانه هستید، هر دو ساعت یکبار کرم ضدآفتاب خود را مجدد مصرف نمائید. پس از پوست اندازی، پوست تازه صورت بسیار نازک و حساس بوده و در صورت برخورد نور خورشید با آن می تواند باعث به وجود آمدن لک هایی بر روی صورت شما شود و به همین دلیل استفاده منظم از کرم ضدآفتاب در طول دوره درمان ضدلک و تا چند ماه پس از اتمام درمان، لازم و ضروری است. با مراجعه به وب سایت داروخانه اینترنتی مهتاطب می توانید تمام محصولات مورد نیاز درمان لک جای جوش صورت، اعم از بهترین کرم ضدلک خارجی و بهترین کرم ضدجوش خارجی را که مناسب پوست شما باشد، با بهترین قیمت ها تهیه نموده و در مورد نحوه و میزان مصرف هر یک از این محصولات از دکتران داروساز ما مشورت بگیرید.

منبع/وانا نیوز