استرس

اضطراب یکی واکنش طبیعی می باشد که تمامی موجودات زنده از خود نشان می دهند، به ویژه انسان در برابر خطر یا هر چیزی که منافع اش را به خطر بیندازد از خود این واکنش را نشان می دهد. در این مقاله راهکارهای موثر برای رهایی از اضطراب را آماده کرده ایم. با ما همراه شوید.

بسیاری از مراجعانی که بدلیل اضطراب بیش از حد به متخصص اعصاب وروان مراجعه میکنند و تحت درمان( رواندر مانی یا دارودرمانی) قرار میگیرند ، ذکر میکنند که گر چه اضطرابشان بسیار بهتر شده اند اما با این وجود همچنان در مواقعی خاص دچار اضطراب میشوند و می پرسند که چرا اضطرابشان به طور کلی از بین نرفته است.لازمه پاسخ به چنین سوالی نگاهی گذرا به خود اضطراب <Anxiety>است.

اضطراب واکنشی طبیعی در تمامی موجودات زنده از جمله انسان است به خطر یا هر چیزی که حیات یا منافع فرد را مورد تهدید قرار دهد.اضطراب با ایجاد تغییرات فیزیولوژیک مثل افزایش ضربان قلب ،تعداد تنفس ،تعریق ،… موجود را آماده مقابله یا گریز،از آن تهدید میکند.لذا اضطراب به خودی خود نه تنها مضر نیست بلکه در مواقعی برای بقای موجودات زنده ،مفید وحتی ضروری است .علاوه براینها در زندگی روزمره انسانها ، اضطراب به عنوان موتور زتدگی عمل میکند.

بطوریکه صبح هنگام فرد را وادار میکند از بستر گرم خود بیدار شود ،از منزل بیرون برودوبرای حل مشکلات یا رسیدن به اهدافش تلاش کند.فردیکه هیچ اضطراب و نگرانی ندارد انگیزه ای برای ادامه تحصیل ، پیدا کردن شغل،رفتن به سرکار،ایجاد ارتباط با دیگران و پیشرفت در زندگی ندارد.تنش ناشی از اضطراب ،سبب میشود فرد در صدد واکنش برای رفع یا کاهش عامل به وجود آورنده آن بر آید.

استرس

همچنین در زمانی هم که فرد نتواند مشکلش را حل کند، استرس میتواند به عنوان سپر یا حایل انسانی عمل کند وبه عنوان مثال وقتی فردی نگرانی جدی دارد که نکند اتفاق بدی در شرف رخ دادن باشد ، بعد از اینکه آن اتفاق در نهایت رخ داد ، احتمال آسیب روانی کمتر از زمانی است که آن اتفاق غافلگیرانه رخ دهد و در واقع وی به طور نا خود آگاه در حال آماده سازی خودش برای این حوادث ناخوشایند در آینده می باشد.در نتیجه اضطراب با وجود حس نا خوشایندی که در فرد ایجاد میکند،کارکردهای مثبتی هم دارد.

اما ،آن چیز که مرز سلامت از بیماری را مشخص میکند، نه صرف وجود اضطراب، که میزان و سطح آن است. اضطراب اگر از سطح معینی فراتر رود دیگر نه مانند نیروی محرکه ، که بسان ترمز عمل کرده و انرژی جسمی وروانی زیادی از فرد گرفته،سطح عملکرد فردی ،اجتماعی و شغلی وی را به میزان قابل توجهی کاهش داده ووی را مستعد ابتلا به انواع اختلالت جسمی وذهنی میکند.

بنابراین از بین بردن کامل اضطراب نه مطلوب است و نه مقدور.بلکه هدف از درمان در حوزه اعصاب وروان کاهش میزان اضطراب از سطح آسیب زننده (پاتولوژیک) به سطح طبیعی آن است و نتیجه اینکه در نهایت ، کمی نگرانی داشتن بهتر از کاملا بی خیال بودن است.!

منبع: پزشک آنلاین