نوعی از مراقبت های بهداشتی حرفه ای تحت عنوان کایروپراکتیک یا ماساژ درمانی شناخته می شود. تمرکز این درمان بر اختلالات سیستم عصبی و اسکلتی است. همچنین تاثیر زیادی بر اختلالات ماهیچه ای دارد. در این مقاله می خواهیم به بررسی کایروپراکتیک یا ماساژ درمانی در درمان زانو درد بپردازیم.

 رفع مشکلات زانو با کایروپراکتیک  

روش کایروپراکتیک در شرایط زیر می‌تواند تأثیر و کارآیی بالایی برای شما داشته باشد:

  • در صورتی‌که درد زانو باعث محدود شدن فعالیت‌های روزانه یا تحرک ورزشی شما شده باشد.
  • مصرف داروهای مسکن و استراحت طولانی تأثیری در بهبود زانو درد شما نداشته است.
  • در صورتی‌که شما مبتلا به آرتروز زانو تشخیص داده شده‌اید و بر اساس توصیه پزشکان، اقدامات درمانی چندانی نمی‌توان برای آن انجام داد.

سایر عوارض و آسیب‌دیدگی‌هایی که برای درمان آنها می‌توان از درمان‌های دستی و کایروپراکتیک استفاده کرد، عبارتند از:

  • زانو درد
  • کشیدگی عضلات
  • التهاب تاندون زانو 
  • ورم پشت زانو یا کیست بیکر
  • روماتیسم مفصلی زانو
  • خالی کردن زانو
  • بیماری زانوی دوندگان
  • دررفتگی و نیمه ‌دررفتگی کشکک زانو 
  • دررفتگی زانو 

زمان مناسب برای استفاده از کایروپراکتیک

  • اگر زانودرد فعالیت‌های روزانه یا ورزشی شما را مختل کرده و مانع از انجام آن‌ها شده است.
  • اگر داروهای مسکن و ضدالتهاب برای شما تجویزشده و با استراحت بلندمدت نیز بهبودی حاصل نشده است.
  • اگر به شما گفته شده که آرتروز دارید و نمی‌توانید برای درمان آن کاری کنید.
  • اگر زانودرد باعث محدودیت در حرکات شما شده است.

درمان کایروپراکتیک زانودرد

اکثر عوارض مربوط به زانو به‌ خوبی در برابر روش‌های محافظه ‌کارانه (کم‌خطرتر) چون درمان‌های دستی توسط متخصص کایروپراکتیک پاسخ نشان می‌دهند و نیازی به عمل جراحی نخواهد بود.

در زیر ما فرآیند درمانی مورد استفاده‌ی خود را برای شما شرح داده‌ایم تا در این زمینه اطلاعات بیشتری داشته باشید. معمولا روش‌های درمانی مورد استفاده توسط ما برای هر بیمار شخصی‌سازی‌شده و بسته به نیازها و شرایط او تغییر داده می‌شوند. بنابراین روش درمانی مناسب برای یک نفر، لزوما برای افراد دیگر مناسب نخواهد بود.

مرحله‌ی اول: کاهش التهاب در مفصل و کاهش درد

  • دوری از عوامل تشدیدکننده‌ی عارضه، استفاده از وسایل حمایتی و باندهای ورزشی
  • استفاده از یخ برای کاهش التهاب، اسپاسم عضلانی و درد
  • بهبودی بافت‌های نرم: لیزردرمانی، اولتراسوند و روش‌های درمانی تداخلی

مرحله‌ی دوم: طبیعی کردن عملکرد مفصل

منیپولاسیون و تکنیک‌های تحرک‌بخشی مخصوص در روش‌های کایروپراکتیک باهدف افزایش تحرک، بهبود عملکرد و کاهش درد بر روی مناطق دچار محدودیت در زانو و مفاصل مجاور انجام می‌شوند. روش‌های درمانی کایروپراکتیک که بر روی زانو انجام می‌شوند معمولا شامل چندین تکنیک بوده که هر کدام برای رفع علل خاصی از زانودرد طراحی ‌شده‌اند. در کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی زانو، روش‌های کایروپراکتیک برای زانودرد شامل موارد زیر می‌باشند:

تنظیم کایروپراکتیک: زانو و مفاصل ستون فقرات شما و بافت‌های اطراف آن‌ها به ‌آرامی، با ملایمت و تحت کنترل کامل در محل خود تنظیم می‌شوند تا تحرک و عملکرد بهتری داشته باشند.

رهاسازی میوفاشیال (MFR): زانودرد ممکن است در اثر عضلات سفت شده در پاها، محدوده‌ی لگن و پایین کمر ایجاد شده باشد. رهاسازی میوفاشیال با کار کردن بر روی عضلات و بافت‌های بین آن‌ها باعث شل شدن این بافت‌ها و عملکرد مناسب آن‌ها می‌شود. همانند ماساژ، رهاسازی میوفاشیال یک روش دقیق‌تر و عمیق‌تر برای رهایی از درد و بازگرداندن تحرک به بافت‌ها می‌باشد.

تکنیک رهاسازی فعال (ART): این یک روش درمانی بسیار دقیق و هدفمند بوده که بر روی مناطق خاصی از عضلات و دیگر بافت‌های نرم انجام شده و باعث رهاسازی بافت اسکار و بهبود عملکرد عضلانی می‌شود. این روش برای بازیابی تحرک مینیسک که یکی دیگر از علل ایجاد زانودرد است نیز موثر می‌باشد.

ماساژ عمیق بافت نرم، درمان تریگر پوینت یا نقاط ماشه‌ای و مالش متقاطع نیز پس‌ازآنجام درمان‌های دستی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مرحله‌ی سوم: برنامه‌ی تمرینات توان‌بخشی

در زمان مناسب، ما ورزش‌هایی برای بهبود قدرت، استقامت و ثبات را برای شما تجویز می‌کنیم. ما همچنین بر روی تعادل بدن و درک شما از موقعیت مفاصل کار می‌کنیم. این کار به شما کمک می‌کند تا به فعالیت‌های عادی خود بازگردید و احتمال ایجاد آسیب‌های بیشتر را کاهش می‌دهد. توان‌بخشی شامل تمرینات کششی و برخی ورزش‌های مخصوص بوده که می‌توانید آن‌ها را در خانه و یا در محل کار خود انجام دهید.

ویژگی‌ها و مزایای کایروپراکتیک

  • تحریک بدن شما برای آغاز فرآیند بازسازی
  • انجام معاینات و ارزیابی کامل و دقیق پیش از آغاز درمان
  • بدون نیاز به انجام جراحی یا مصرف دارو

عوارض جانبی درمان به روش کایروپراکتیک

روش‌های درمان دستی یا کایروپراکتیک برای افرادی که مشکلات استخوانی جدی مانند پوکی استخوان، عفونت مفصل یا استخوان، سرطان استخوان، روماتیسم مفصلی حاد و بیماری‌های مربوط به طناب نخاعی را دارند، تجویز نمی‌شود. عوارض جانبی بسیار کمی از انجام درمان دستی گزارش شده است که این موارد نیز مربوط به انجام درمان دستی به شیوه‌ی قدیمی یعنی اعمال فشار بسیار زیاد با سرعت کم، بوده است. سایر متد‌های درمان دستی مانند متد “فعال‌ساز” شامل تکنیک‌هایی می‌شود که احتمالا برای کودکان و افراد مسن بیشتر مناسب است.

موارد منع استفاده از درمان کایروپراکتیک چیست؟

غالباً در تنظیم ستون فقرات، واکنش‌ها جزئی و محدود هستند و معمولاً اندکی پس از درمان شدت می‌گیرند و ناپدید می‌شوند. درواقع اغلب واکنش‌های خوش‌خیم، ناراحتی‌های موضعی کوتاه‌مدتی می‌باشند که در محل درمان شده ایجاد می‌شوند و عوارض جانبی شدید در ای روش بسیار نادر هستند.
انجام شیوه درمانی دستکاری (حرکت دادن) ستون فقرات برای افراد مبتلا به آرتروز ستون فقرات، شکستگی مهره‌های کمر، دررفتگی، سرطان و یا افرادی که در قسمت مورد درمان دارای عفونت هستند توصیه نمی‌شود.

مدت زمان نیاز برای درمان زانو درد با کایروپراکتیک

برطرف شدن درد زانو ممکن است به زمان زیادی نیاز داشته باشد و نمی‌توان هیچ زمان خاصی را برای دوره بهبودی بعد از عمل کایروپراکتیک تعیین کرد. سرعت بهبودی شما تا حدود زیادی به توانایی بدنی خود شما، شدت آسیب‌دیدگی زانو، طول مدتی که این عارضه در شما وجود داشته است و رضایت و همکاری خود شما در روند درمان بستگی دارد.

هزینه روش کایروپراکتیک  

هزینه روش کایروپراکتیک برای درمان مشکلات زانو به تعداد جلسات لازم بستگی دارد. اما به‌طور کلی هزینه درمان غالباً توسط بیمه‌های درمانی تحت پوشش قرار می‌گیرد. شما هم برای اطمینان از پوشش هزینه‌های درمان خود می‌توانید قبل از شروع درمان با بیمه خود مشورت کنید.

هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است.

بیشتر بخوانید:


درمان دستی یا کایروپراکتیک دیسک‌ گردن

درمان دستی یا کایروپراکتیک کمر درد