ازدواج

در جامعه امروزی سن ازدواج به یکی از معضلات تبدیل شده است که برخی بر این باورند که در سن پایین ازدواج کردند باعث کم شدن دوام زندگی مشترک می شود و برخی دیگر بر این باورند که بالا رفتن سن ازدواج علت اصلی طلاق گرفتن می باشد. در این مقاله از دکتر سلام به پایه های زندگی مشترک پرداخته ایم. با ما همراه شوید.

مراسم ازدواج از گذشته تا کنون یکی از پر اهمیت ترین مراسم هر خانواده ی ایرانی بوده است، این مراسم همواره با تب و تاب فراوانی روبرو بوده است و در عین حال گذر از هفت خان آن ورد زبان ها بوده است، هفت مرحله ای به نام خواستگاری، بله برون، نامزدی یا شیرینی خوران، عقد، جهاز بردن، حنابندان و عروسی است که به مروز زمان اینها همه شاید فقط در یکی دو شب خلاصه شود اما با تجملات !

اگر به خاطرات پدر بزرگ و مادربزرگ هایمان سرک بکشیم می بینیم که در عین سادگی دوام زندگیشان بیش از زندگی های پر زرق و برق کنونی بوده است.

امروز مصادف است با سالروز پیوند حضرت فاطمه الزهرا (ص) و حضرت علی (ع) که ازدواج این دو مقام والا ومظهر انسانیت رنگ و بوی ساده ازدواج های اسلامی را برای ما نشان می‌دهد رنگ و بویی که سبک ازدواج یک مسلمان را به تمام عالمیان عرضه می‌کند.

دنیای امروز گاهی ما را از واقعیت مان دور می کند اما این مناسبت ها سبب می شود تا تنه ای به زندگیمان بخورد و با نگاه به سیره ی چنین بزرگ مردانی از آنان الگو بگیریم و سعی کنیم هر چند اندک اما گاهی به زندگی مان رنگ و روی مهربانی، تفاهم و قناعت دهیم.

ازدواج

سن ازدواج یکی از موضوعاتی است که در جامعه ی امروزی مان دغدغه شده است، عده ای معتقدند سن پایین ازدواج سبب شده تا دوام زندگی ها کم شود و عده ای دیگر سن بالای ازدواج و خواسته ای نامعقول را ناشی سیل طلاق های کنونی می دانند.

سید رضا موسوی پژوهشگر مسائل اجتماعی می گوید: یکی از عوامل رواج فساد در عرصه ی جنسی، بالا رفتن سن ازدواج است در این زمینه نیز از پیامبر روایت است که ” اگر سن ازدواج بالا برود باید منتظر فساد و فتنه ی بزرگ بود”، در خطاب به خانواده و دختران باید گفت کسی به خواستگاری شما آمد، اگر خلق، دین و امانتش را پسندیدید و جواب مثبت ندهید باید منتظر فساد و فتنه ی بزرگ بود.

موسوی تصریح کرد:ازدواج زودهنگام باید تعریف شود، آنچه که کارشناسان در ازدواج مطرح می کنند ، ازدواج بهنگام است بدین معنا که فرد نه تنها بلوغ جسمی بلکه بلوغ عاطفی،فکری، اجتماعی، درک زندگی مشترک و توان پذیرش زندگی مشترک را دارد و حال ممکن است به حسب جنسیت دختر و پسر ، نوع تربیت خانوادگی فرد فردی در سنین پایین تر به بلوغ برسد و ممکن است فردی در خانواده ی به هم ریخته ای زندگی کرده باشد و هنوز عقل دریافت زندگی مشترک را نداشته باشد و در سنین بالاتر به بلوغ برسد.

منبع: زنان کویر