یکی از شایع ترین دلایل آبسه دندان، پوسیدگی دندان است. در صورتی که پوسیدگی دندان به قدری پیشرفت کند که به ریشه دندان برسد و موجب عفونی شدن کانال ریشه شود، تشکیل آبسه خواهد داد. در این مطلب شما را با دلایل آبسه دندان و روش های درمان آن آشنا خواهیم کرد.

دکتر محمد جعفر اقبال اظهار داشت: علاوه بر پوسیدگی دندان عامل تشکیل آبسه در عده کمی از افراد نیز بر اثر بیماری‌های لثه یا «پریودونتال» به وجود می‌آید، که در این موارد تشکیل جرم‌های دندان یا مشکلات دیگر موجب بروز آبسه در دندان فرد می‌شود.

این متخصص درمان ریشه با تاکید بر مراجعه زودتر فرد به مراکز دندانپزشکی برای درمان آبسه افزود: آبسه تشکیل شده در مواقعی که با  تب و درد همراه باشد با تجویز آنتی‌بیوتیک و مسکن از بین می‌رود، اما در بعضی مواقع لازم است، ترشحات آبسه تشکیل شده توسط دندانپزشک با وسایل و روش‌های خاص تخلیه شود.

اقبال با بیان این‌که کودکان تا ۱۲ سالگی دارای دندان شیری هستند، تصریح کرد: در کودکانی که در سنین قبل از سه تا چهار سالگی آبسه دندان تشکیل شده باشد در صورت عدم همکاری کودک در درمان، لازم است که پزشک از طریق تجویز آرام‌بخش و بیهوشی مراحل درمان را انجام دهد.

به گفته این متخصص درمان ریشه، امکان تشکیل آبسه، از زمانی که شرایط پوسیدگی دندان فراهم باشد، وجود دارد، بنابراین حتی در دوران شیرخوارگی نیز در صورتی که بهداشت و سلامت دندان کودک حفظ نشود به دلایلی از جمله مصرف شیرینی و یا تغذیه شبانه با شیر می‌تواند عامل تشکیل آبسه در این کودکان شود.

وی تاکید کرد: مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک در مواقعی که دندان‌ها دچار آبسه می‌شوند کار صحیحی نیست و در این مواقع حتما باید به متخصص مربوطه مراجعه شود تا علاوه بر از بین بردن آبسه تشکیل شده دندان، درمان کامل با توجه به عامل اصلی به وجود آورنده آن صورت گیرد.

منبع: تی