معده را می توان اصلی ترین قسمت گوارش مواد خوراکی دانست. معده با ترشح اسید معده و تشکیل یک کیموس شروع به تجزیه مواد خوراکی می کند. اختلالات متفاوتی سلامت معده را تهدید می کنند که از جمله دردناک ترین آن ها می توان به زخم معده اشاره کرد. روش های مختلفی وجود دارند که می توان به وسیله آنها زخم معده را درمان کرد؛ اما نکته مهم تر تشخیص به موقع این اختلال است. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

یک فوق تخصص گوارش گفت: برخی علائم و درد‌ها نشان از ابتلای فرد به زخم معده و اثنی عشر هستند که باید آن‌ها را جدی گرفت.

محمد جعفر فروهش فوق تخصص گوارش با اشاره به مشکلات گوارشی مرتبط با معده گفت: زخم معده و اثنی عشر، بیماری نسبتا شایعی است که ۱۰ تا ۱۵ درصد افراد ممکن است در طول عمر خود به آن مبتلا شوند.
وی با اشاره به برخی علائم زخم معده و اثنی عشر ادامه داد: شروع این زخم‌ها با درد شکم یا احساس سوزش همراه است این امکان وجود دارد که بیمار با خوردن غذا دردی حس نکند البته اغلب در زخم‌های اثنی عشر علائم این گونه هستند.

فروهش در ادامه بیان کرد:گاهی شدت درد به اندازه‌ای است که شب هنگام، فرد از خواب بیدار می‌شود و مجبور به استفاده شربت معده یا خوردن لقمه‌ای غذا می‌شود.

این فوق تخصص گوارش خاطرنشان کرد: امروزه خوشبختانه با معاینات دقیق و دارو‌ها درمان کامل انجام می‌شود.

فروهش مصرف خودسرانه آسپرین و مسکن را از دلیل دیگر ابتلا به زخم معده و اثنی عشر برشمرد و اظهار کرد: از دلایل عمده ابتلا به زخم معده و اثنی عشر، میکروب هلیکوباکتر بوده که با رعایت بهداشت، قابل درمان است.

منبع: راهنمای سفر من