download
اگر اهل قلیان هستید و در مراکز عمومی مصرف میکنید،پس خطر ابتلا به انواع بیماریهای واگیرداراز طریق ان را باید به جان بخرید، بیماری‎هایی مثل هپاتیت، سل، تبخال و زخم معده و.. از طریق قلیان انتقال می یابند.

بوی خوش قلیان ناشی از اسانس‎های شیمیایی مضر است و عدم ایجاد سوزش و سرفه حین استعمال ناشی از وجود مواد بی‎حس کننده‎ای مانند اتر بوده که در توتون قلیان وجود دارد.
 مدیرگروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: خطر سکته قلبی در افراد سیگاری 5 برابر غیرسیگاری‎هاست.

محمدجواد صفرزاده در گفت‎وگو با ایسنا، بیان کرد: شعار امسال WHO در خصوص مبارزه با دخانیات، افزایش مالیات بر دخانیات جهت کاهش مرگ و بیماری است.

وی با بیان اینکه بیش از 4000 ماده سمی در محصولاتی نظیر سیگار وجود دارد، اظهار کرد: برخی افراد به لحاظ ژنتیکی گرایش به استعمال دخانیات دارند اما تعدادشان محدود است.

مهندس صفرزاده گفت: متأسفانه در ایران سالانه 50 هزار مرگ زودرس ثبت می‎شود که به نقش مصرف دخانیات در بروز سکته، سرطان و بیماری‎های ریوی مرگ‎زا اشاره دارد.

مدیرگروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی افزود: 50 درصد سیگاری‎ها هنگامی که پا به سن 70 سالگی می‎گذارند برای 80 ساله شدن آنها هشت درصد امید به زندگی تخمین زده شده و این در حالیست که این میزان در غیرسیگاری‎ها 30 درصد امید به زندگی در 90 سالگی تخمین زده شده است.

وی ادامه داد: چهار نوع ماده شیمیایی و سمی در سیگار وجود دارد که هفت ماده از آن اثرات سوء شدید و بیشتری بر روی دستگاه‎های مختلف بدن دارد.

وی نیکوتین، مونوکسید کربن، آرسنیک، اسید سیانیدیک، سرب و پولونیوم، آمونیاک و… را از جمله مواد سمی خطرناک دانست که روی دستگاه‎های مختلف بدن تأثیر می‎گذارد و اظهار کرد: سرب و پولونیوم سرطان‎زا هستند که در ریه فرد متمرکز و وارد خون شده و سایر بدن را تحت تأثیر قرار می‎دهد؛ همچنین تشعشعات رادیواکتیو نیز بر ریه‎ها، چشم، خون و پوست عوارض جبران‎ناپذیری می‎گذارد.

وی با اشاره به اینکه خاصیت سرطان‎زایی سیگار ناشی از هیدروکربن‏‎هایی است که در سیگار وجود دارد، اضافه کرد: خطر سکته قلبی در افراد سیگاری پنج برابر غیرسیگاری‎هاست.

مدیرگروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه قلب یک فرد سیگاری طی یک روز 10 هزار بار بیشتر از غیرسیگاری‎ها می‎زند، اذعان کرد: 600 هزار نفر در سال در کشورهای توسعه یافته براثر بیماری‎های قلبی عروقی از بین می‎روند.

وی تصریح کرد: افزایش فشار خون، قند خون، چربی، بیماری‎های قلبی و عروقی و… از اثرات استعمال مواد دخانی به ویژه سیگار است.

صفرزاده در ادامه با اشاره به گرایش جوانان به استعمال قلیان گفت: بوی خوش قلیان ناشی از اسانس‎های شیمیایی مضر است و عدم ایجاد سوزش و سرفه حین استعمال ناشی از وجود مواد بی‎حس کننده‎ای مانند اتر بوده که در توتون قلیان وجود دارد.

وی گفت: استفاده دسته جمعی از قلیان منجر به بروز بیماری‎هایی هپاتیت، سل، تبخال و زخم معده می‎شود.