فواید همدلی و هم کلامی میان زوجین

همدلی زوجین در زندگی زناشویی از اهمیت زیادی برخوردار است می تواند آن ها را در حل مشکلات و تحمل سختی های زندگی کمک کند. همکلامی و همدلی از ارکان مهم یک زندگی زناشویی موفق به شمار می آیند. بهتر است این مهارت را بیاموزید و در زندگیتان به کار بگیرید.

امنیت روانی, آسایش خاطر, افزایش اعتماد و عزت نفس را ‏مرهون همدلی میان زوجین است و همدلی با افزایش تعامل میان ‏زوجین بیان احساسات خود و درک احساسات دیگری آسان تر خواهد ‏شد.‏
به نقل از صبریه؛ تحولات سریع اجتماعی و تغییر سبک زندگی امروزی،از یک سو سبب تسهیل شرایط زندگی شده و از سوی دیگر سلامت و بهداشت روانی انسانها را تهدید می کند به گونه ای که بسیاری از افراد در مواجهه با مسائل و مشکلات روزمره،آسیب پذیرمی باشند.در دوره ی کودکی تعارض ها جلوه ی چندانی ندارد، اما با افزایش سن و هنگام مواجهه با دشواری های سنین نوجوانی ، کشمکش های درونی و محیطی بیشتر تظاهر پیدا می کنند.بنابراین به کارگیری روشهای رویارویی موثر و کار آمد در غلبه برمشکلات می تواند در حفظ سلامت فرد نقش موثری داشته باشد.یکی از این شیوه های موثر، استفاده از مهارت همدلی با دیگران است.

همدلی یک فعالیت داوطلبانه حمایتی است که به فرد مقابل کمک می کند تا مراحل بحرانی را به خوبی پشت سر گذارد. در این مهارت فرد قادر است ضمن درک متقابل از موقعیت شخصی که با بحران مواجه شده، ظرفیت رشد اجتماعی و معنوی خود را نیز ارتقاء دهد. زیرا گاه بحران های مختلف زندگی مانند: مشکلات اقتصادی، خانوادگی، عاطفی و … به صورت ناگهانی و پیش بینی نشده در زندگی پیش می آیند و عملکرد حمایتی ما در قالب همدلی با دیگران می تواند دست ما را نیز در آینده بگیرد.

مهارت همدلی در تعاملات زوجین آثار بسزایی دارد

پرستو پرواز روانشناس در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی صبریه اظهار داشت: بهره مندی زوج های جوان از مهارت همدکی به معنای درک نظریات و احساسان طرف مقابل با ارزش و احترام برای تداوم زندگی یک الزام و ضرورت است.

وی ادامه داد:اگر می گوییم که همدلی لازمه ی زندگی مشترک است بخاطر اینکه همدلی زمینه اصلاح و حل مسئله را در زمینه احساس و رفتار به راحتی پیش خواهد برد.

پرواز امنیت روانی ، آسایش خاطر، افزایش اعتماد و عزت نفس را مرهون همدلی میان زوجین دانست و گفت: همدلی با افزایش تعامل میان زوجین بیان احساسات خود و درک احساسات دیگری آسان تر خواهد شد.

برای همسر خود تظاهر به همدلی نکنیم

مریم قلعه نکی مشاور خانواده  اظهار داشت: روش های همدلی را باید یاد گرفت که مرحله گوش دادن اولین قدم در همدلی است بعد درک کردن وپرهیز از سرزنش قدم موثر بعدی است.

وی تایید کردن طرف مقابل و هم عقیده بودن با او همدلی ندانست و افزود: درک صحیح مسایل ، بدون هیچ گونه پیش داوری و حق به جانب بودن و فقط راهکار ارائه دادن در عین احساس و عاطفه را همدلی گویند.

قلعه نکی گفت: تظاهر به همدلی به حس اعتماد طرف مقابل لطمه می زند چون همدلی برپایه ی خودآگاهی است و تظاهر به این عمل توهین به فهم و شعور طرف مقابل است.

وی دلسوزی و اینکه دیگران را مقصر ندانیم همدلی نیست و افزود: بیان حقیقت در امنیت و آرامش بدون آنکه به احساسات آنان لطمه وارد شود یک همدلی منطقی و موثر خواهد بود.

دانا