امروزه به دلیل تقلب هایی که برخی شرکت های تولید مواد غذایی در تولید محصولات خود انجام می دهند اغلب بانوان علاقمند تا این مواد را خود تهیه کنند. رب گوجه فرنگی یک از این محصولات است که نوع خانگی آن بسیار پر طرفدار است؛ اما لازم است تا نکات مهمی را درباره نحوه تولید و نگهداری آن بدانید. با دکتر سلام همراه باشید.

در صورت تمایل به تهیه رب گوجه فرنگی خانگی ضمن رعایت اصول بهداشتی، این محصول را در حجم کم تهیه کرده و در ظروف درب دار شیشه‌ای و در یخچال نگهداری کنند.

یک کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، مطالبی را پیرامون تهیه و مصرف رب گوجه فرنگی تشریح کرد. مریم زاهدی از رب گوجه فرنگی به عنوان یک چاشنی اصلی در تهیه غذاهای ایرانی یاد کرد و افزود: عصاره گوجه فرنگی حاوی حجم زیادی از خواص گوجه فرنگی مانند انواع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان لیکوپن است. وی تاکید کرد: درجه حرارت پایین و حرارت غیرمستقیم در تولید رب گوجه صنعتی در مقایسه با حرارت بالا و کنترل نشده در تهیه رب خانگی باعث کیفیت بهتر رنگ و افزایش میزان لیکوپن در رب گوجه‌های صنعتی می‌شود.

دو توصیه مهم درباره رب گوجه فرنگی

زاهدی ادامه داد: ضمن اینکه معمولا میزان نمک در رب گوجه‌های خانگی معمولا نا مشخص است و در موارد زیادی این میزان بیشتر از حد مجاز آن (۲ ٪) است و این در حالیست که در برخی موارد دیگر میزان نمک بسیار کم بوده و منجر به مستعد شدن شرایط برای ایجاد آلودگی‌های قارچی زود هنگام می‌شود.

وی تصریح کرد: افزودن هرگونه مواد نگهدارنده، قوام دهنده و رنگ به رب گوجه ممنوع بوده و تقلب محسوب می‌شود که این موارد در آزمایشگاه مواد غذایی مورد آزمون قرار می‌گیرد و موارد تخلف به مراجع قانونی گزارش می‌شود از این رو به مصرف‌کنندگان محترم توصیه می‌شود در صورت مصرف رب گوجه‌ های صنعتی حتما از محصولاتی که دارای پروانه ساخت معتبر از وزرات بهداشت و درمان می‌باشند استفاده کنند.

زاهدی توصیه کرد: در صورت تمایل به تهیه رب گوجه فرنگی خانگی ضمن رعایت اصول بهداشتی، این محصول را در حجم کم تهیه کرده و در ظروف درب دار شیشه‌ای و در یخچال نگهداری کنند و از خریداری رب‌هایی که تحت عنوان رب خانگی بدون بسته‌بندی و مشخصات هستند جدا خودداری شود.

 

منبع: بلاغ نیوز