تغییرات سبک زندگی و استفاده از مواد غذایی پرچرب و ناسالم باعث شده امروزه افراد بسیاری از بروز بیماری کبد جرب رنج ببرند و این بیماری به یکی از بیماری های فراگیر در کشورمان تبدیل شود. در این مطلب شما را با پرهیزات ضروری برای افراد مبتلا به کبد چرب و مواد غذایی مفید برای این افراد آشنا می کنیم.

پرهیزات افراد مبتلا به کبد چرب

  • استرس
  • آب بین غذا
  • آب یخ
  • روغنهای مایع و جامد کارخانه‌ای
  • فست فودها (سوسیس، کالباس و…)
  • گوشت گاو و گوساله
  • مواد غذایی کارخانه‌ای، خوراکی‌هایی مانند چیپس و پفک و…
  • اسانسهای شیمیایی
  • قند و شکر
  • خوراکیهای کافئین‌دار
  • چربیهای ترانس بالا مانند: جگر، ته‌دیگ، خامه، سرشیر، کله پاچه و …
  • تخم مرغ مگر با مصلحش که پیاز است مصرف شود. (با پیاز هم در هفته بیش از دو بار میل نشود)

مواد غذایی مفید برای بیماران مبتلا به کبد چرب

  • انار
  • سیب
  • آلو
  • لیمو ترش
  • گلابی
  • پرتقال
  • طالبی
  • توت فرنگی
  • شاه توت
  • کشمش
  • هویج
  • تمشک
  • زرشک
  • انواع کلم
  • لبو
  • آبغوره
  • سیر و پیاز
  • کرفس
  • کدو
  • سبزیجات
  • عناب
  • بادام
  • سالاد کاهو
  • زیتون و روغن زیتون
  • غذاهای ملین و گرم و تر مانند آش‌ها

حتما ورزش را در برنامه روزمره خود داشته باشید.

آبِ بین غذا، سبب قطع شدنِ ترشحات بزاق دهان می‌شود و در نتیجه کار هضم مختل می‌شود؛ اگر آب، سرد هم باشد که دیگر فاجعه است چرا که دمای خود معده و کبد، بالاست (و با اشتغال به انجامِ هضم غذا، حرارتشان بالاتر هم می‌رود) که با وارد شدنِ ماده روان و سردی مثل آب، سبب منجمد شدنِ معده و محتویاتش می‌شود.

با سرد شدنِ ناگهانی معده که در مجاورتِ کبد است، دور کبد، حائلی از چربی ایجاد می‌شود؛ بهترین دارویی که سبب نرم شدن و از بین رفتنِ این حائل می‌شود، سرکه‌انگبین است.

آب یخ موجبِ به هم ریختن کار کبد، اشکال در ریه‌ها، گرفتگی صدا و یکی از دلایل بیماریهای معده و … بوده حتی برخی پزشکان معتقند خوردن آب یخ یا آب داغ، یکی از علل ایجاد سرطان معده است.

سام دلیری؛ محقق و مدرس طب سنتی

منبع: راهنمای سفر من