جراحی بینی با لیزر

پیشرفت علم و تکنولوژی باعث شده امروزه از لیزر به عنوان وسیله ای برای جراحی استفاده شود. در مورد کاربرد لیزر در جراحی بینی باید بدانید کاربرد آن در برداشتن تومورهای خوش خیم و بدخیم دهان و حلق و حنجره است و همچنین برای برخی از درمان های لازم در بیماری های بینی و سینوس مثل پولیپ نیز کاربرد دارد.

با توجه به موارد کاربرد لیزر هر چند که این روش بسیار گسترده است اما جایگاهی در جراحی زیبایی ندارد زیرا لیزر نمی تواند تغییری در بافت بینی و فرم استخوان ها ایجاد نماید ، هدف  اصلی جراحی بینی تغییر سایز و فرم استخوان و غضروف بینی است که استفاده از لیزر برای این کار کاملا بی مورد است. در بیشتر موارد که عنوان جراحی بینی با لیزر بیان می شود، ممکن است برش های پوستی لازم در جراحی بینی با لیزر انجام شود.

کاربرد لیزر در جراحی بینی

جراحی بینی یک انتخاب معمول و متداول برای مواقعی است که ظاهر نامناسب بینی به خاطر پوست ضخیم ایجاد شده باشد. از این تکنیک می توان به همراه عمل جراحی زیبایی استاندارد بینی در مواردی استفاده کرد که سر بینی یا پیاز آن به خاطر پوست ضخیم بسیار ضخیم باشد. در اغلب مواقع از این روش برای درمان مشکلات بینی به خاطر ایجاد آکنه روزاسه استفاده می‌شود. آکنه روزاسه یک عامل باکتریایی است که باعث ایجاد منافذ در پوست فرد می شود و در نتیجه آن تعداد زیادی جوش قرمز بر روی پوست فرد بیمار ایجاد می شود. در این شرایط روش درمانی مناسب استفاده از عمل جراحی بینی با لیزر است. در حالت‌هایی که فرد دچار شکستگی بینی شده، عمل بینی با لیزر مناسب نیست و کاربردی ندارد.

جراحی بینی با لیزر

جراحی لیزری بینی چه چیزی را درمان می کند؟

تغییر شکل دادن بینی نیازمند یک بازسازی کامل به وسیله ی جراحی پلاستیک می باشد. عمل بینی با لیزر یک روش کم تر تهاجمی برای اصلاح پوست بینی، از بین بردن ضخامت بیش از حد و یا بر طرف کردن بدشکلی های آن می باشد. زخم های به وجود آمده در اثر آکنه و دیگر عوارض مشابه پوستی را نیز می توان به کمک جراحی بینی با لیزر از بین برد. زیبایی بینی بدون عمل جراحی و با کمک لیزر معمولا در درمان رینوفیما، یک عارضه ی خطرناک که طی آن پوست بینی فرد بیش از حد رشد کرده و بینی را دچار اختلال می کند، کاربرد دارد. جای زخم های به وجود آمده در اثر آکنه و دیگر بدشکلی های پوستی که توسط رینوفیما ایجاد شده اند نیز، پاسخ خوبی به عمل لیزری بینی می دهند. آکنه یکی از زوائد پوستی بسیار رایج است که معمولاً در میان نوجوانان بروز می‌یابد و در زیبایی پوست نقش به سزایی دارد و ویژگی اصلی آن جوش‌های سر سیاه، سر سفید و چرکی و پوست چرب است.

لیزر بینی برای درمان مشکلات پوستی برای چه کسانی مناسب است؟

این عمل برای همه مناسب نیست. افراد دارای مشکل لخته شدن خون، مبتلایان به دیابت (وابسته به انسولین) یا اشخاصی که به تازگی حمام آفتاب گرفته یا پوست را برنزه کرده‌اند، متقاضی مناسبی لیزر بینی به شمار نمی‌روند. علاوه بر عامل‌های فوق، نوع پوست نیز نقش مهمی در میزان تاثیرگذاری عمل زیبایی بینی دارد. معاینه فیزیکی و بررسی‌های آزمایشگاهی برای انتخاب این روش درمانی ضروری است. با استفاده از این بررسی‌ها می‌توان مطمئن شد این روش درمانی برای فرد بیمار عوارض عمل بینی خاصی را به همراه ندارد.

جراحی بینی با لیزر روشی مناسب برای افرادی است که بینی‌شان به دلیل ابتلا به عارضه‌هایی چون سرطان یا قربانی تصادف شدید شدن تغییر شکل داده یا بدشکل شده است. درهر حال همه متقاضی مناسب این عمل محسوب نمی‌شوند و این جراحی شرایطی دارد که برای اطمینان از ایمن بودن عمل باید رعایت شود. شرایط ضروری مناسب بودن عمل به شرح زیر است:

– عدم وجود اختلال‌های لخته خون

– مناسب نبودن برای بیماران مبتلا به دیابت وابسته به انسولین

– به تازگی برنزه نکردن پوست

– مناسب بودن نوع پوست

– پشت سر گذاشتن سن جهش رشد

– پایداری و سلامت روانی

جراحی بینی با لیزر

نحوه عمل جراحی بینی با لیزر

در بینی با لیزر از لیزر CO2 استفاده می کنند که به پوست، آسیب سطحی وارد می کند. در طول فرایند بهبود، پوست آسیب دیده از بین رفته و یک لایه پوست سالم با ظاهر بهتر جایگزین آن می شود. به این علت که عمل ممکن است اندکی درد و ناراحتی ایجاد کند، پزشک معمولا نوعی داروی بی حسی را به کار خواهد برد. در طول فرایند بهبودی، مراقبت هایی مشابه مراقبت های آفتاب سوختگی از پوست به عمل خواهد آمد. ناحیه ی درمان شده با لیزر نیز نباید تحت هیچ گونه تماس خشن یا مالیدن قرار بگیرد.

مراقبت های پس از جراحی بینی با لیزر

مانند مواقعی که دچار آفتاب سوختگی شدید می شوید، باید پوست را با پاک کننده های ملایم و غیرخشک بشویید و سپس به آهستگی آن را خشک کنید.از مالش دادن پوست حین شستوشو جداً اجتناب کنید چون به پوست حساس و آسیب دیده صدمه ی بیشتری خواهید زد.رعایت این نکته پس ازعمل از اهمیت بالایی برخوردار است.