سکته را می توان از جمله خطرناک ترین اختلالاتی به شمار آورد که ممکن است در اثر عدم خون رسانی به قلب یا مغز در اثر انسداد و یا پارگی عروق ایجاد شود. عوامل مختلفی در بروز سکته دخیل هستند که در مطلبی جدا به آنها خواهیم پرداخت؛ اما در این مطلب قصد داریم تا شما را از عوارض و همچنین نکاتی که باید پس از بروز سکته رعایت کنید آگاه کنیم. با دکتر سلام همراه باشید.

محققان کانادایی می‌گویند افرادی که یک بار سکته مغزی کامل یا ناقص کرده‌اند٬ تا یکسال بعد تا دو برابرر بیش از هم‌سن‌ های خود در معرض سکته قلبی و مغزی و خطر مرگ قرار دارند. این پژوهش مطالعاتی که در آن بیش از 26 هزار نفر دارای تجربه سکته مغزی تحت نظر قرار گرفتند، نشانن می دهد افرادی که یک بار جان سالم از سکته مغزی به در برده‌اند٬ بیش از آنچه در گذشته تصور می‌شد٬ در معرض خطر هستند و دستکم تا پنج سال بعد از سکته اول٬ خطر همچنان بیخ گوش این بیماران است.

در حال حاضر 90 روز اول بعد از سکته٬ دوره بحرانی برای بعضی از بیماران خاص در نظرر گرفته‌ می‌شود، اما به اعتقاد دکتر ریچارد شوراتز٬ مدیر اصلی این تحقیق٬ نجات یافتگان سکته باید تا مدت‌ها یا سال‌ها از نزددیک تحت نظر باشند. بر اساس این گزارش، 36 درصد یا تقریبا یک سوم افرادی که در این تحقیق تحت نظر بودند٬ تا پنج سال بعدد از سکته اول٬ دوباره سکته مغزی و قلبی کردند و یا جان سپردند.

محاسبه منظم فشار خون٬ ضربان قلب و تغییر روش زندگی از جمله ورزش کردن و سیگار نکشیدن از مواردی است که به گفته دکتر شوارتز، بایستی تا سال‌ها بعد از سکته رعایت شود. بر پایه این گزارش، سکته اولین یا دومین عامل مرگ در کشورهای در حال توسعه٬ به شمار می رود، اما درر کشورهای توسعه یافته سومین یا چهارمین عامل مرگ شناخته می شود. دکتر مایکل هیل به مجله انجمن پزشکی کانادا گفت که بر خلاف این ذهنیت نادرست که سکته افراد مسنن را تهدید می‌کند٬ این وضعیت تهدیدی برای عموم جامعه است.

منبع: نامه نیوز