عضو انجمن گوش، گلو و بيني ايران گفت: مصرف سرخود و بي‌رويه داروي آنتي‌هيستامين هنگام آلرژي پاييزه مقاومت دارويي ايجاد مي‌كند.
آلرژي پاييزه اگر منحصر به ايجاد علائم در بيني و سينوس باشد بايد بيمار به متخصص گوش گلو وبيني مراجعه كند و با توجه به معاينه پزشك درصد التهاب اين عارضه مشخص شود.

عليرضا ملكوتي در گفت‌وگو با  فارس اظهار داشت: آلرژي پاييزه اگر منحصر به ايجاد علائم در بيني و سينوس باشد بايد بيمار به متخصص گوش گلو وبيني مراجعه كند و با توجه به معاينه پزشك درصد التهاب اين عارضه مشخص شود.

وي افزود: پزشك با علايمي كه از بيمار مي‌گيرد معمولاً از داروهاي استنشاقي موضعي استفاده مي‌كند. البته بايد در نظر داشت داروهايي كه امروز به صورت استنشاقي درآمده است با داروهاي قبلي متفاوت است و جذب زيادي از راه بيني در بدن ندارد لذا برخلاف داروهاي قبلي عوارض ناخواسته‌اي ايجاد نمي‌كند.

اين متخصص گوش، گلو و بيني تصريح كرد: درمان آلرژي پاييزه به كمك اين داروهاي استنشاقي كوتاه‌مدت است و حدود 3 هفته طول مي‌كشد و فرد مبتلا كه علائمش كاهش يافت مي‌تواند با توجه به توصيه پزشك استفاده از آن را قطع كند.

وي اضافه كرد: اينكه گفته مي‌شود داروهاي استنشاقي نبايد به علت داشتن كورتون مصرف شود بايد گفت اين موضوع درست است كه اين داروها كورتون دارد و نبايد بدون ملاحظه مصرف شود اما مصرف آن در زمان‌هاي كوتاه و مقطعي نه تنها عارضه‌اي در پي ندارد بلكه نتيجه‌بخش نيز هست.

ملكوتي يادآور شد: آلرژي يك بيماري روشن و خاموش است يعني گاهي اوقات علائم آن روشن مي‌شود و گاهي ديگر خاموش است كه در هنگام روشن‌شدن علائم آن مصرف داروهاي استنشاقي و گاهي اوقات برخي آنتي‌هيستامين‌ها به مقدار محدود مي‌تواند اين علائم را كاهش دهد.

وي گفت: البته توصيه مي‌شود نسل دوم و سوم آنتي‌هيستامين‌ها مصرف شود چرا كه خواب‌آلودگي آن مثل نسل اول نيست و توصيه مي‌شود افراد هنگام عصر آن را مصرف كنند تا اگر خواب‌آلودگي هم دارد در شب ظاهر شود.