برخی عقیده دارند با تنظیم و یا کاهش وعده های غذایی می توانند به تناسب اندام و کاهش وزن دست پیدا کنند اما این روش برای رسیدن به وزن ایده آل مناسب نیست و افراد باید با تنظیم رژیم غذایی سالم و استاندارد چربی های اضافه خود را از بین ببرند.حذف کردن وعده‌های غذایی ممکن است به نظر راه میانبری برای از دست دادن وزن برسد، اما این کار می‌تواند به‌سرعت نتیجه معکوس داشته باشد. برخلاف باور عموم، حذف کردن وعده‌های غذایی از دست دادن وزن را تسریع نمی‌کند، بلکه تنها متابولیسم کندتر و به دنبال آن انتخاب‌های شما ضعیف‌تر خواهد بود. لوری روزنتال متخصص تغذیه در مدیریت وزن و چاقی در یک مرکز پزشکی در نیویورک با اعلام این مطلب،گفت: «هنوز بسیاری از ما در پی حذف یک وعده غذایی در روز هستیم.»
او توضیح می‌دهد: «وقتی ما به خودمان اجازه می‌دهیم به مرز «گرسنگی شدید» برسیم، به مصرف حجم بیشتری از پروتئین‌ها و خوردن بسیار سریع گرایش پیدا می‌کنیم. هرچقدر ما سریع‌تر بخوریم، احتمال کمتری وجود دارد که بتوانیم از نقطه‌ای که شروع کرده‌ایم به توقف کامل در خوردن برسیم.»
تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که حذف کردن تعداد وعده‌های غذایی- که اغلب پرخوری را به دنبال دارد – می‌تواند با افزایش چربی در شکم ارتباط مستقیم داشته باشد و باعث مشکلاتی چون امراض قلبی و دیابت شود.
با ولع غذا خوردن، برای مثال هنگامی‌که در شهر گشت‌وگذار می‌کنید، طوری که به نظر می‌رسد که دارید از زمان استفاده بهینه می‌کنید، می‌تواند باعث افزایش وزن شود. درواقع پژوهشی که به‌تازگی صورت گرفته، نشان می‌دهد افراد رژیم‌گیرنده‌ای که در مسیر غذا می‌خورند، برای مثال زمانی که مشغول راه رفتن تا اداره‌شان هستند، با احتمال بیشتری ممکن است در طول روز پرخوری کنند.
محققان این نظریه را مطرح کرده‌اند که راه رفتن یکی از اشکال موثر حواس‌پرتی است که می‌تواند باعث غافل شدن از توانایی تشخیص مقدار غذایی که می‌خوریم و توجه به زمانی که احساس سیری می‌کنیم، شود. درواقع در فرایندی که غذا می‌خوریم یا زمانی که روی غذایمان تمرکز نداریم، به دام خوردن بدون فکر می‌افتیم و و در این همان زمانی است که ما میزان غذای مصرف‌شده را تشخیص نمی‌دهیم.
زمانی که غذا می‌خوریم نیز نقشی در از دست دادن وزنمان دارد. محققان می‌گویند که خوردن پیش از خواب اغلب درنتیجه گرسنگی واقعی نیست و می‌تواند باعث پرخوری شود. رزنتال می‌گوید: «قبل از خوردن لقمه‌ای در شب یا چهارمین وعده غذایی از خودتان بپرسید که آیا واقعا گرسنه هستید یا به خاطر چیز دیگری می‌خورید. اگر مطمئن نیستید، مقداری آب یا نوشیدنی‌های بدون قند بنوشید. بدن ما اغلب میان گرسنگی و تشنگی نوسان می‌کند.»

تحقیقات نشان داده است که خوردن غذا بیرون از خانه نیز یکی از عوامل اضافه‌وزن است – و فست فود تنها عامل بد نیست. مطالعه‌ای نشان داده است که غذا خوردن در رستوران‌های با سرویس کامل نیز همین‌طور هستند – و در بعضی موارد، حتی این غذاها کمتر از فست‌فودهای بازار سالم هستند.
اغلب به بیرون غذا خوردن به چشم یک دورهمی جمعی نگاه می‌شود. بنابراین افراد وقت بیشتری را صرف خوردن تفریحی می‌کنند و این امر می‌تواند باعث شود که غذای بیشتری بخورند.
کارشناسان توصیه می‌کنند که هرچقدر که امکان دارد وعده‌های غذایی را در خانه بپزید و برنامه‌ای پیشاپیش قبل از رفتن به بیرون داشته باشید. توصیه‌های رزنتال به این شرح است: قبل از رسیدن به رستوران منو را چک کرده و سالم‌ترین گزینه را انتخاب کنید، درباره سالادها و سس‌های کنار آن سوال کنید و خوراک‌های پخته‌شده، کبابی، بریان یا بخار شده را انتخاب کنید.
قورت دادن سریع غذا می‌تواند باعث پرخوری شود زیرا این موضوع به بدنتان فرصت کافی برای تشخیص سیری نمی‌دهد. متخصصان می‌گویند، آرام کردن خود در طول وعده‌های غذایی کلید حفاظت از وزن سالم است. وقتی کودک بودید والدینتان ممکن بود که همیشه به شما بگویند که بشقابتان را تمیز کنید، اما کارشناسان می‌گویند این پیشنهاد نباید دنبال شود.
در سال 1950 «بشقابتان را تمیز کنید» معنای متفاوتی داشت. میزان پروتئین مصرفی در طول زمان بیشتر شد و اگر شما کودکان را تشویق به اعتماد به شاخص‌های ‌محیطی مانند این‌که چقدر غذا در بشقاب‌هایتان است، بکنید، آنها توانمندی اعتماد به نشانه‌های درونی که بدانند آیا گرسنه یا سیر هستند را از دست خواهند داد. متخصصان توصیه می‌کنند که یک بشقاب کوچک متعادل، بهتراست از اینکه بقیه غذایتان‌ را دور بریزید.
خرید مواد غذایی زمانی که گرسنه هستید می‌تواند شما را به گرفتن تصمیم‌های بدون فکر و روی‌هم انباشتن سبدتان پر از غذاهای ناسالم برساند. رزنتال می‌گوید: «هرگز با معده خالی به فروشگاه مواد غذایی نروید. زمانی که گرسنه هستید این احتمال بیشتر وجود دارد که قربانی وسوسه شوید.»
او توصیه می‌کند که قبل از رفتن به فروشگاه یک غذا یا خوراکی مختصر مانند تکه‌ای میوه بخورید. همچنین قبل از خرید مواد غذایی لیستی تهیه‌کرده و بر اساس آن خرید کنید. برنامه‌ریزی، کلید موثری برای موفقیت در زندگی است و حتی زمانی که خوردن سالم پیش می‌آید تفاوتی نخواهد کرد. به هفته‌ای که در راه است نگاه کرده و ببیند که چه برنامه‌ای دارید – کارها، قرارها، تعهدات اجتماعی و غیره. بعد از آن برای هرروز وعده‌های غذایی را انتخاب کند.

منبع/سپید آنلاین