ترشیجات یکی از محبوب ترین مواد خوراکی هستند که به همراه غذا مصرف می شوند. طعم ترش یکی از محبوب ترین طعم هاست و همین امر موجب محبوبیت ترشیجات شده است. اما این طعم خوب ارزش به جان خریدن این همه ضرر را ندارد! در ادامه شما را با مضرات مصرف ترشیجات آشنا خواهیم کرد با دکتر سلام همراه باشید.

یک متخصص تغذیه با اشاره به مضرات ترشیجات فصلی گفت: نمک و سرکه عمده موادی هستند که در تهیه‎ ترشیجات از آن‌ها استفاده می‎شود و در اکثر موارد نیز مصرف بیش از حد نمک در ترشیجات عوارض زیادی را برای مصرف کنندگان به وجود می‎آورد.

دکتر حسن فرهاد غیبی، در این خصوص اظهار کرد: استفاده از ترشیجات و نمک سود کردن میوه‎ها در سرکه و آب، متعلق به دوره‎هایی بود که تکنولوژی به این حد پیشرفت نکرده و روش دیگری برای نگهداری طولانی مدت مواد غذایی وجود نداشت. اما اکنون با وجود یخچال‎ها و فریزرهای پیشرفته، نیازی به این روش نیست.

وی افزود: افزایش فشار خون، تشدید بیماری‎های قلبی-عروقی و ارزش غذایی بسیار پایین از جمله مضرات مصرف ترشیجات به شمار می‎آیند. هم‌چنین تحریک اشتها در افراد چاق، تحریک معده برای دریافت مواد غذایی بیشتر و مشکلات گوارشی نیز از سایر مضرات هستند که سبب بروز مشکلات جدی در افراد می‎شوند.

فرهادغیبی گفت: در اکثر موارد، مسائل بهداشتی در تهیه‎ ترشیجات رعایت نشده و از مواد غذایی فاسد استفاده می‎شود و ارزش غذایی آن به طور کامل از بین می‎رود. از این رو اگر هدف، تامین مواد غذایی مورد نیاز بدن باشد، باید از مصرف ترشیجات پرهیز کرد.

وی خاطرنشان کرد: امروزه اکثر موادغذایی و سبزیجات و میوه‎ها به صورت تازه خوری در دسترس عموم هستند و استفاده از محصولات با بافت تازه بر سایر محصولات ارجحیت دارد.

 

منبع: آفتاب