تخم کتان یک گیاه مفید برای سلامت بدن است است که به روش های مختلفی مصرف می شود.چای دانه کتان برای کاهش وزن و کاهش چربی شکم کاربرد دارد و مصرف دانه کتان باعث می شود خشکی پوست از بین برود.
تخم کتان‎ گیاهی یک ساله که طول آن به ۷۰سانتی متر می‌رسد. ساقه‌های باریک گیاه از پایه بیرون می‌آیند. برگ‌های باریک و بدون ساقه آن تیز و با 3 رگه مشخص شده اند. از اوایل تا اواخر تابستان گل‌های آبی کم رنگ که 5 گلبرگ دارند، ظاهر می‌شوند. به دنبال برگ ها، تخمک‌های حاوی دانه‌های قهوه ای براق که همان تخم کتان است، دیده می‌شود. الیاف آن برای بافتن پارچه کاربرد دارد. پارچه کتان برای البسه مخصوصا در تابستان مناسب به شمار می‌رود.
از تخم کتان به صورت محلول در آب برای درمان‌های موضعی و به صورت خوراکی و دمنوش و پودر کرده و روغنی می‌توان استفاده کرد. بیشترین استفاده کنندها از تخم‌کتان در قشر بانوان و آن هم برای کاهش چربی شکم و تناسب اندام است. از فواید بی نظیر تخم کتان این است که مصرف آن شکم را تخت می‌کند.

نیم ساعت قبل از وعده‌های غذایی 150 میلی لیتر چای دانه کتان را به مدت 10 روز بنوشید، پس از استراحت 10 روزه دوباره تکرار کنید. درمان با چای دانه کتان به کنترل وزن کمک می‌کند. به یاد داشته باشید همیشه باید به اندازه کافی آب بنوشید. خوردن تخم کتان 30 دقیقه قبل از خوردن وعده غذایی سبب پر شدن معده و احساس سیری در افراد شده و در نتیجه موجب کنترل اشتها و کم خوری می‌شود.مصرف چای دانه کتان رنگ پوست را بهتر می‌کند. خشکی پوست را از بین می‌برد.

با این حال، کسانی که مشکلات کبد و کلیه دارند نباید مصرف کنند. روغن تخم کتان علاوه بر داشتن امگا3 دارای ویتامین E نیز هست. خاصیت مهم دیگر کتان اثر ضد تورم آن درانواع میگرن‌ها است. مطالعات جدید نشان داده است که تخم کتان حتی می‌تواند مصونیت بدن را در مقابل بیماری‌ها بالا ببرد. دمنوش تخم کتان نیز معجزه گر است. دم کرده آن علاج بیماری‌های مجاری ادرار ، زخم معده ، ورم مثانه ، سنگ کلیه و ‌سرفه است. دانه کتان دارای ویتامین ها، مواد معدنی، اسیدهای چرب و فیبر است و باعث می‌شود روده بهتر کار کند و نتیجه سموم تهدید کننده سلامت از بدن بیرون رود.

منبع/همشهری


بیشتر بخوانید: نحوه مصرف تخم کتان