پیشگیری از کاهش تراکم استخوان در جوانی

برای مقابله با پوکی استخوان باید از سنین جوانی اقدام کنید. افرادی که دچار پوکی استخوان می شوند در معرض خطر شکستگی و کاهش تراکم استخوانی قرار دارند. دکتر محمد پژوهی  در این زمینه به عواملی تاثیرگذاری همچون سن بالا، سابقه فامیلی، مصرف سیگار و الکل اشاره کرده است.

رییس شبکه تحقیقات پوکی استخوان کشور با بیان اینکه سالانه حدود 9 میلیون شکستگی در جهان رخ می دهد، گفت:پوکی استخوان از دوران جوانی آغاز می شود؛ در این سن باید اقدامات لازم را انجام داد تا در سنین بالاتر به این بیماری مبتلا نشویم.

اهمیت پوکی استخوان به حدی است که سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز 28 مهر (20 اکتبر) را به عنوان روز جهانی استئوپروز نامگذاری کرده است.
در پوکی استخوان تراکم استخوان ها کاهش می یابند و استخوان ها متخلخل تر می شود و به دلیل تغییر کیفیت ساختاری استخوان، خطر و احتمال شکستگی در آنها افزایش می یابد.
این بیماری هم به دلیل اختلالاتی که در کیفیت زندگی ایجاد می کند و هم به علت شکستگی های ناشی از کاهش تراکم استخوان، هزینه های بسیاری بر سیستم بهداشت و درمان جامعه تحمیل می کند.

پیشگیری از کاهش تراکم استخوان در جوانی

دکتر محمد پژوهی روز پنجشنبه در سمینار یک روزه استئوپروز ( پوکی استخوان ) در سالن همایش دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در هر 3 ثانیه در جهان یک شکستگی اتفاق می افتد. 40 درصد افرادی که دچار شکستگی لگن می شوند به خوبی نمی توانند راه بروند.
وی، سن بالا، سابقه فامیلی، مصرف سیگار و الکل و برخی از داروهای لاغری را از عوامل خطر برشمرد.
پژوهی با اشاره به اینکه تشخیص بیماری پوکی استخوان مشکل است، گفت: در حال حاضر با استفاده از تجهیزات پیشرفته امکان سنجش تراکم استخوان سریع تر و راحت تر است.
سمینار یک روزه پوکی استخوان امروز با حضور محققان و پزشکان در سالن همایش دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

ایرنا