مسمومیت های خطرناک برای اطفال

برای پیشگیری از مسمومیت کودکان باید برخی نکات مهم را در نظر بگیرید. غفلت و کم کاری والدین می تواند زمینه ساز مسمومیت های مرگبار در اطفال شود. دکتر فریبا فرنقی به والدین در این زمینه هشدارهای زیادی داده است که در ادامه خواهید خواند.

یک متخصص کودکان و فلوشیپ سم‌شناسی بالینی تاکید کرد: بیشترین مسمومیت در کودکان، ناشی از بی‌احتیاطی در نگهداری از مایعات خطرناک در محیط خانه است که نوشیدن آن توسط کودک منجر به مسمومیت‌ می شود.

دکتر فریبا فرنقی با اشاره به هفته پیشگیری از مسمومیت و نامگذاری امروز با عنوان «روز پیشگیری از مسمومیت ها در کودکان» افزود: نگهداری قرص, مواد شیمیایی, شوینده و داروی ترک اعتیاد در منزل از جمله مواردی است که با غفلت والدین، کودک با خوردن آن دچار مسمویت می‌شود.

وی تصریح کرد: نگهداری نفت و مشتقات آن و یا هرگونه ماده شیمیایی، سموم، شوینده‌های نظیر سفید کننده، لوله بازکن در شیشه‌های آب معدنی و همچنین قرار دادن هر گونه دارویی در دسترس کودکان احتمال این را دارد که توسط آنان خورده شده و منجر به مسمومیت شود.

مسمومیت های خطرناک برای اطفال

فرنقی به داروی ترک اعتیاد اشاره کرد و گفت: مصرف «متادون» که به منظور ترک اعتیاد به صورت باز و بدون بسته بندی خاصی برای معتادان در نظر گرفته شده است، در صورتی که در منزل در شیشه‌های شربت و یا بطری‌های آب معدنی نگهداری شود، در صورت مصرف اشتباهی آن حتی در میزان کم در کودکان می‌تواند ایجاد مسمومیت کند.

به گفته این متخصص کودکان و فلوشیپ سم‌شناسی بالینی بیمارستان لقمان، مصرف متادون به دلیل این‌که مانند مخدر اثرگذار است، به ویژه در کودکان کم سن و سال‌تر موجب وقفه تنفسی شده و یا کبودی در بدن آنان مشاهده خواهد شد.

وی با بیان این‌که در چنین مسمومیت‌هایی، والدین و اطرافیان باید حتما با اورژانس تماس گرفته و یا فورا فرد مسموم را به مراکز درمانی برسانند، اظهار کرد: گاهی پس از مصرف موارد یاد شده، مسمومیت با کاهش هوشیاری همراه خواد شد. به ویژه با مصرف متادون که در این مواقع تا رسیدن اورژانس اطرافیان باید سعی کنند بیمار را بیدار نگهدارند و در صورتی که تنفس کافی ندارد او را وادار به نفس کشیدن کرده و یا در صورت لزوم از تنفس دهان به دهان استفاده کنند.

مسمومیت های خطرناک برای اطفال

فرنقی با بیان این‌که برخی از والدین و اطرافیان در مواقعی که کودک دچار مسمومیت شده است با دادن آب و یا آبلیمو، او را وادار به استفراغ می‌کنند، گفت: این شیوه در رفع مسمومیت نه تنها ممکن است تاثیری نداشته باشد، بلکه خطرات دیگری با توجه به وضعیت کاهش هوشیاری کودک ایجاد خواهد کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، همچنین افزود: برخی نوجوانان نیز ممکن است به دلیل روحیات خاص این دوران و بی‌توجهی والدین قصد خودکشی داشته باشند که با مصرف هر نوع ماده خطرناک مسمومیت‌زا و داروها، اقدام به خودکشی کرده که در صورت ناموفق بودن به مسمومیت منجر خواهد شد، علاوه بر آن ممکن است با معاشرت‌های نادرست با افراد مختلف قرص‌های خاص و یا مواد مخدری مصرف کنند که منجر به مسمومیت در آنان شود. بنابراین لازم است والدین از این گروه سنی نیز غافل نمانند.

سلامت آنلاین