مسئولیت های سنگین زنان شاغل

خانم های شاغل نسبت به زنان خانه دار مسئولیت سنگین تری دارند. آن ها هم باید وظایف کاری خود را به نحو احسنت انجام دهند و هم باید به وظایف زندگی شخصی خود رسیدگی کنند. وظیفه مادری و همسری از اهمیت زیادی در زندگی آن ها برخوردار است. به راهنمایی های مشاورین در این زمینه دقت کنید.

اگر شما یک خانم هستید، در اداره به نحوی عمل کنید که انگار در منزل مسؤولیتی برعهده ندارید و در منزل نیز به نحوی رفتارکنید که گویی وظیفه دیگری جز خانه‌ داری ندارید. روانشناسان محیط کار معتقدند که توجه به نیازهای زنان در محل کار از اهمیت زیادی برخوردار است. به این ترتیب می‌توان گفت که شرایط محیط کار باید به گونه‌ای باشد که زنان در آن احساس راحتی کنند،‌ بتوانند میان زندگی کاری و خصوصی خود تعادل برقرارکنند و از پس بیان نیازهای خود برآیند. زنان، زمانی که وارد محیط کار می‌شوند،‌ معمولا نیازهای خانوادگی و شخصی خود را پنهان می‌کنند چون همواره سعی کرده‌اند که برخلاف مردان،‌ زندگی شخصی خود را از زندگی کاری جداسازند. از دیگر دلایل این سکوت، شاید باور و طرز فکر دیگران در خصوص کار زنان باشد: این‌که آنها نمی‌توانند افرادی کاری و حرفه‌ای باشند چون قبل از هرچیز، مادرند و باید وظیفه مادری را به خوبی انجام دهند. در دنیای پیچیده کاری امروز، همین دیدگاه،‌ منشأ تمام نابرابری‌های میان زنان و مردان است.

مسئولیت های سنگین زنان شاغل

اما برای خاتمه دادن به این وضعیت چه کاری از بانوان ساخته است؟

بدون شک اگر آنها بتوانند میان زندگی شخصی و کاری خود پیوند و رابطه حساب شده‌ای برقرارسازند، مشکلات تا حدودی رفع می‌شوند: بنابراین خواننده عزیز، اگر شما یک خانم هستید، در اداره به نحوی عمل کنید که انگار در منزل مسؤولیتی برعهده ندارید و در منزل نیز به نحوی رفتارکنید که گویی وظیفه دیگری جز خانه‌داری ندارید. البته این راه حل در عمل تقریبا امکان پذیر نیست چون همانطور که تساوی حقوق میان زن و مرد در یک محیط کاری وجود ندارد، در منزل نیز تقریبا بیشتر وظایف برعهده زنان است. تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد که امروزه این وضعیت اندکی بهتر شده است…

اما زنان چگونه می‌توانند سکوت خود را در محل کار بشکنند و از نیازهای خود حرف بزنند؟

البته منظور مطرح کردن وضعیت زندگی خانوادگی نیست، چون تقریبا‌ تمام زنان در محل کار از فرزندانشان تعریف می‌کنند و مهمتر از همه این‌که : «مادربودن» از ارزش اجتماعی بالایی برخوردار است بخصوص در نگاه مردان و یا مدیران مجموعه. منظور ما از این سؤال، نحوه مرتب سازی وظایف کاری و خانوادگی است و این که مثلا وقتی صحبت از اضافه کاری به میان می‌آید، یک خانم جرأت کند و به خاطر رسیدگی بیشتر به خانواده‌اش، زندگی کاری را قربانی زندگی خانوادگی کند! روانشناسان معتقدند که اگر دنیای کار و شرایط حاکم بر آن پیشرفت کند و بهبود یابد، نیازها و خواسته‌های بانوان نیز مورد توجه بیشتری قرارخواهد گرفت.

مسئولیت های سنگین زنان شاغل

راهکارهایی که به زنان کمک می‌کند تا خود و توانایی‌های خود را در محل کار ثابت کنند:

۱. با همکاران خود رابطه‌ای صمیمانه برقرار کنید و همگی با هم تلاش نمایید تا در مجموعه کاری‌تان تغییراتی مثبت و بنیادین برقرار سازید: مثلا ساعات مربوط به جلسات کاری را به اول وقت اداری بیاندازید. به این ترتیب دیگر مجبور نیستید که تا دیروقت در محل کارتان بمانید. درنهایت مقام مدیر مجموعه را در جریان این سازماندهی های مجدد قراردهید.

۲. پیشنهاداتی که در جهت سازماندهی مجدد مجموعه،‌ در سر دارید را از قبل آماده کنید تا ناگهان در عمل انجام شده قرار نگیرید.

۳. نسبت به همکاران خود،‌چه زن و چه مرد،‌ حس وحدت داشته باشید و به این فکر کنید که همگی در انجام یک مسؤولیت مشترک، سهیم هستید.

سلامتیسم