عده ای بر این باورند که ریشه همه بیماری ها به تفکر و سلامت روحی و روانی فرد باز می گردد. افسردگی از جمله اختلالات روانی است که به علل مختلفی ایجاد می شود. اما ابتلا به افسردگی فقط سلامت شما را تحت تاثیر قرار نمی دهد، ابتلا به برخی بیماری های قلبی از جمله پیامد های بروز افسردگی است. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

متخصص بیماری های قلب و عروق بابیان اینکه افراد دارای احساسات منفی زودتر به بیماری های قلبی و عروقی مبتلا می شوند، گفت:۵۰درصد سکته های قلبی در افراد افسرده و نا امید رخ می دهد.

پرفسور محمد خاقانی شامگاه یک شنبه در دهمین همایش سلامت و زندگی با محوریت راز طول عمر با پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی به میزبانی تالار شقایق های دانشگاه صنعتی شاهرود بابیان اینکه ۵۰درصد مرگ و سکته های قلبی در افرادی رخ می دهد که هیچ گونه رگ تنگی در بدن خود ندارند، تصریح کرد: مطالعات نشان می دهد استرس و فشار روحی باعث تخلیه هورمون کورتن در بدن شده و تحلیل عضلات، پوکی استخوان، زخم معده و فشارخون را به دنبال دارد.

وی احساسات منفی را مانند خوردن قرص سمی که تنها خود شخص را متضرر می کند، خواند و افزود: کسانی که مدام خاطرات تلخ گذشته را مرور و با احساس انتقام، کینه و نفرت زندگی می کنند به طور ۱۰۰ درصدی زودتر از افراد با نشاط به بیماری های قلبی و عروقی مبتلا می شوند.

مصرف نمک در سفره خانوارهای ایرانی کنترل شود

جراح قلب و استاد دانشگاه میشیگان آمریکا با بیان اینکه عروق قلب بسیار کوچک هستند و کوچکترین رسوب یا برجستگی در اثر فشارخون خرابی جدار عروق را به دنبال دارد، ابراز داشت: شایع ترین علت بیماری های قلبی فشار خون است که بیشترین عامل اصلی مرگ و میرها را شامل می شود.

خاقانی با بیان اینکه فشار خون هیچگونه علائم و درمان قطعی ندارد و تنها از طریق گزگز انگشتان، سردرد و سرگیجه می توان به وجود این بیماری پی برد، ابراز داشت: اندازه گیری فشارخون به صورت مرتب می تواند عوارض این بیماری را تا حد بسیاری کاهش دهد.

وی با بیان اینکه حذف نمک از زندگی روزانه از بیماری های قلبی و عروقی و فشار خون جلوگیری می کند، افزود: سهم روزانه بدن انسان از نمک نیم گرم در روز است که با کنترل نمک اضافی می توان این بیماری را مهار کرد.

گلودرد در کودکان جدی گرفته شود

متخصص بیماری های قلب و عروق مصرف انواع دخانیات را دشمن شماره یک قلب برشمرد و ابراز داشت: گرفتار شدن در تمدن های پیشرفته که در آن خودروها بدون کاتالیزور هوا را آلوده می کند یا مصرف سیگار، قلیان به علت وجود نیکوتین ضریب ابتلا به بیماری های قلبی را ده برابر افزایش می دهد.

خاقانی تنگی دریچه میترال را که شایع ترین علت ناراحتی قلبی را به علت گلودردهای مکرر کودکی خواند و تصریح کرد: در این نوع ناراحتی های قلبی، عامل بیماری به دریچه میترال قلب حمله می کند و تا سی سالگی بدون عارضه و سپس نشانه های آن آشکار می شود.

وی با بیان اینکه نار رسایی دریچه میترال طبیعی است، افزود: حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد مردم با این مشکل مواجه هستند که این امر منجر به بیماری نخواهد شد و تنها به ندرت در سن بالا نیاز به تعویض دریچه است لذا نگرانی در این خصوص وجود ندارد.

تحرک سلامت قلب را تضمین می کند

متخصص بیماری های قلب و عروق با بیان اینکه کاهش وزن و ورزش به میزان زیادی مشکلات بیماران دیابتی را برطرف می کند، افزود: مصرف زیاد غذاهایی مانند شرینی، نان و برنج به علت وجود کربوهیدرات و تبدیل آنها به قند باعث ایجاد ناراحتی های قلبی می شود و از سوی دیگر عدم تحرک، بهم خوردن بالانس چربی ها متابولیسم بدن را نیز در بردارد.

خاقانی در ادامه تصریح کرد: بالابودن چربی نیز یکی دیگر از عوامل ایجاد بیماری فشار خون است که باید با کاهش وزن، انجام فعالیت های ورزشی، پیاده روی به میزان دو الی سه کیلومتر و پرهیز از پرخوری از مبتلا شدن به بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری کرد.

وی افزود: روغن های حیوانی به سرعت تبدیل به کلسترول می شود که بهتر است به جای آن به شرط سالم بودن از روغن های آفتابگردان و زیتون استفاده کرد در واقع هر چه میزان استفاده از روغن را به میزان کمتری کاهش دهیم به همان نسبت بدن انسان سالم تر است.

 

منبع: فانوس