قهوه

اکثر مردم امروزه از قهوه استفاده می کنند و میزان کافئین آن بستگی به نوع قهوه ای که استفاده می کنند دارد. در این مقاله از دکتر سلام می خواهیم اطلاعاتی در خصوص ارزش تغذیه ای این نوشیدنی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. توصیه می کنیم که حتما این مقاله را مطالعه کنید و از دست ندهید. با ما همراه شوید.

اساسا میزان کافئین موجود در قهوه به نوع قهوه مصرفی و شیوه آماده‌سازی آن بستگی دارد. هر فنجان استاندارد از قهوه دم‌شده و معمولی تقریبا ۱۰۰ میلی‌گرم کافئین وارد بدن می‌کند.

عطر یا آرومای خاص و عجیبی که قهوه دارد،‌ بعد از رُست کردن آن و هنگام دم کردنش کاملا نمایان می‌شود. این نوشیدنی محبوب که می‌تواند در قالب‌های سرد یا گرم سِرو شود، حاوی مقدار زیادی کافئین است، میزان زیادی آنتی‌اکسیدان دارد و مقدار کمی هم مواد مغذی به بدن می‌رساند. با این‌حال، بیشتر افراد با جزئیات تغذیه‌ای قهوه آشنا نیستند و نمی‌دانند که دقیقا چه مقادیری از عناصر ذکرشده در آن وجود دارند.

ویتامین‌ها و املاح

درحالی که دانه‌های قهوه در گروه مواد غذایی سرشار از مواد مغذی قرار نمی‌گیرند، اما مقدار کمی از املاح و ویتامین‌ها را به بدن می‌رسانند. هر فنجان قهوه (تقریبا ۲۳۰ میلی‌لیتر) آسیاب‌شده و دم‌شده، ۵ میلی‌گرم کلسیم، ۷ میلی‌گرم منیزیم، ۷ میلی‌گرم فسفر، ۱۱۶ میلی‌گرم پتاسیم و ۰.۵ میلی‌گرم زینک برای بدن فراهم می‌کند. همچنین، مقدار بسیار کمی هم از ویتامین B۶، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فولات هم در قهوه وجود دارد.

آنتی‌اکسیدان‌ها

دانه‌های قهوه به‌طور طبیعی حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان، ازجمله اسید کلروژنیک، هستند. هر فنجان ۲۰۰ میلی‌لیتری از قهوه دم‌شده حاوی ۷۰ تا ۳۵۰ میلی‌گرم از این آنتی‌اکسیدان است. توجه داشته باشید که مراحل فرآوری‌سازی و رُست کردن دانه‌های قهوه، مقداری از آنتی‌اکسیدان‌های آن را کاهش می‌دهد. به همین دلیل، میزان آنتی‌اکسیدان‌های موجود در عصاره‌های گرفته‌شده از دانه‌های قهوه سبز بیشتر است. طبق گزارش مرکز پزشکی NYU Langone، اسیدهای کلروژنیک گرفته‌شده از عصاره دانه‌های قهوه سبز می‌توانند به پایین آوردن فشار خون و همچنین کاهش وزن نیز کمک کنند. البته محققان می‌گویند که برای تایید میزان این تاثیر به بررسی‌های تکمیلی نیاز دارند.

قهوه

مقدار کافئین

قهوه، یکی از نوشیدنی‌های انرژی‌زا است، چون به‌طور طبیعی مقدار زیادی کافئین دارد. محققان Linus Pauling Caffeine Institute می‌گویند که کافئین سریعا توسط همه بافت‌های بدن جذب می‌شود، سریعا روی مغز هم تاثیر می‌گذارد و مانند عامل محرک برای سیستم عصبی عمل می‌کند. اساسا میزان کافئین موجود در قهوه به نوع قهوه مصرفی و شیوه آماده‌سازی آن بستگی دارد. هر فنجان استاندارد از قهوه دم‌شده و معمولی تقریبا ۱۰۰ میلی‌گرم کافئین وارد بدن می‌کند.

اثرات کافئین

کافئین موجود در دانه‌های قهوه می‌تواند فواید زیادی برای سلامتی ما داشته باشد و از بدن ما در مقابل مشکلات مختلف محافظت کند. براساس گزارش‌های Linus Pauling Institute، افرادی که به‌طور منظم قهوه می‌نوشند، خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ را به میزان چشمگیری کاهش می‌دهند. لازم به ذکر است که نوشیدن قهوه‌های بدون کافئین اصلا چنین تاثیری را ندارد. طبق مطالعه مهمی که در سال ۲۰۰۰ در The Journal of the American Medical Association به انتشار رسید، مصرف بیشتر قهوه و دریافت کافئین بیشتر با کاهش شانس ابتلا به اختلالات شناختی و عصبی مانند بیماری پارکینسون مرتبط است. با این‌حال، محققان می‌گویند که همچنان به تحقیقات تکمیلی در این زمینه نیاز دارند تا بتوانند در آینده مستقیما نوشیدن قهوه را برای پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت یا بیماری پارکینسون توصیه کنند.

منبع: سلامتیسم