برخی از افراد از مسافرت با هواپیما ترس دارند و حاضر هستند مسافت زیادی را زمینی طی نمایند اما سوار هواپیما نشوند،در این مقاله به برسی عوامل ترس و استرس افراد از پرواز می پردازیم.

«از پرواز می‌ترسم.» این جمله را خیلی وقت‌ها در‌ جواب این سوال که «چرا سفر نمی‌روی؟» می‌شنویم. آدم‌ها گاهی ترس‌های عجیبی دارند، اما ترس از پرواز پدیده عجیب‌وغریبی نیست. بسیاری از افراد از تصور اینکه در شیئی فلزی و در ارتفاعی بسیار بالاتر از زمین درحال حرکت‌ باشند وحشت می‌کنند. در جهان امروزی که فاصله‌ها روزبه‌روز کم‌رنگ‌تر می‌شود گاهی پرواز یک ضرورت است. حتی اگر ضرورتی هم نباشد وسوسه سفر و دیدن جاهای مختلف دنیا دست از سرمان بر نمی‌دارد. در اینجا نگاهی داریم به راهکارهایی برای مقابله با ترس از پرواز.

قبل از پرواز چه کار کنیم که ترسمان کم شود؟

درباره امنیت و شیوه‌ کار هواپیماها تحقیق کنید. در نگاه اول اینکه حجم فلزی سنگینی قرار است ما را به آسمان ببرد ترسناک به نظر می‌رسد، اما کمی مطالعه درباره شیوه کار هواپیما و ابزارهای کمکی ذخیره‌اش باعث می‌شود با اطمینان بیشتری سوار هواپیما شویم. ضمن اینکه متوجه خواهیم شد سلامت فنی هواپیماها به طور منظم بررسی می‌شوند. از موارد دیگری که طی مطالعه درباره طرز کار هواپیما متوجه خواهید شد این است که تکان‌هایی که احتمالا در طول پرواز تجربه خواهید کرد و صداهای موتور طبیعی هستند و لازم نیست بابت آن‌ها نگران باشید.
اخبار حوادث هوایی را دنبال نکنید. اجازه ندهید اخبار حوادث هوایی باعث نگرانی‌تان شود. واقعیت این است که ما فقط از پروازهایی که دچار حادثه شده‌اند با خبر می‌شویم و این تعداد اندکی از پروازهایی است که روزانه انجام می‌شود. با بررسی آمار حوادثی که برای انواع وسایل نقلیه رخ داده است متوجه می‌شوید که هواپیما امن‌ترین شیوه سفر است.
درباره واکنش بدن به پرواز تحقیق کنید. اینکه بدانید واکنش‌های طبیعی بدن نسبت به پرواز چیست باعث می‌شود در طول پرواز از واکتش‌های بدنتان نگران نشوید. مثلا گرفتگی گوش یکی از رایج‌ترین واکنش‌های بدن نسبت به پرواز است. به خاطر تغییرات فشار هوا این اختلال اتفاق می‌افتد و برای مقابله با آن کافی است آدامس یا آب‌نبات همراه داشته باشید. عرق‌کردن، تپش قلب و تنگی نفس هم معمولا ناشی از استرس هستند. در ادامه برای مقابله با اضطراب طی پرواز راهکارهایی ارائه می‌کنیم.

طی پرواز چطور با اضطرابمان مقابله کنیم؟

برای مدتی که در هواپیما هستید برنامه‌ریزی کنید. این کار به شما کمک می‌کند متوجه گذر زمان نشوید و ذهنتان از پرواز منحرف شود. مثلا مدت پروازتان را به بازه‌های زمانی نیم ساعتی تقسیم‌بندی کنید و هر نیم ساعت به کاری مشغول شوید: نیم ساعت با تبلت یا موبایتان بازی کنید. نیم ساعت موسیقی آرامش‌بخش مورد علاقه‌تان را کوش کنید. نیم ساعت را به خواندن مجله‌ای جذاب بگذرانید و… .
کنار بال‌ها بنشینید. بعضی از شرکت‌های هواپیمایی به مسافران اجازه می‌دهند صندلی‌شان را انتخاب کنند. در این صورت صندلی کنار بال‌ها را انتخاب کنید. این قسمت از هواپیما باثبات‌تر است و کمتر مستعد تکان‌های اضافه است. همچنین نشستن کنار پنجره ممکن است باعث شود اضطراب بیشتری داشته باشید. اگر صندلی‌تان کنار پنجره بود با مهمان‌دارها صحبت کنید و آن‌ها را در جریان ترستان قرار دهید تا در صورت امکان جایتان را عوض کنند.

و در نهایت برای کنترل ترس از پرواز خوب است کمی زودتر به فرودگاه برسید، تا هم استرس جاماندن از پرواز به اضطرابتان اضافه نشود و هم به تدریج خودتان را به پرواز نزدیک‌تر احساس کنید.

 

منبع/تی نیوز