روش های درمان بیماری پاچنبری

بیماری پاچنبری نوعی بیماری مادرزادی است که در دوران جنینی و با کمک سونوگرافی قابل تشخیص است. این بیماری با بستن بریس و گچ گرفتن پای مبتلایان قابل درمان خواهد بود. دکتر محسن کرمی فوق تخصص ارتوپدی اطفال و ستون فقرات درباره این بیماری توضیحات ویژه ای ارائه داده اند که در ادامه در اختیارتان قرار خواهیم داد.

عضو انجمن جراحان ارتوپدی اطفال با اشاره به اینکه اگر بعد از جراحی، «کلاب فوت» یا «پاچنبری» عود کند، درمان آن بسیار پیچیده می شود، گفت: از هر هزار نوزاد در دنیا، ۳ تا ۴ نفر مبتلا به پاچنبری مادرزادی می‌شوند.

به نقل از روابط عمومی انجمن جراحان ارتوپدی ایران، دکتر محسن کرمی اظهار داشت: علت دقیق این مشکل هنوز مشخص نشده است اما پاجنبری در پسربچه ها شایعتر است.

روش های درمان بیماری پاچنبری
وی با بیان اینکه ژنتیک می تواند یکی از عوامل به وجود آمدن پاچنبری باشد، گفت: البته یک علت یا ژن خاص را نمی توانیم عامل ایجاد آن بدانیم اما هنگامی که یک ژن خاص در خانواده ای باشد، بیشتر احتمال دارد که فرزندی مبتلا به پاچنبری در این خانواده به دنیا آید.
فوق تخصص ارتوپدی اطفال و ستون فقرات اضافه کرد: در گذشته بیشتر موارد درمان پاچنبری جراحی بود اما در حال حاضر این مشکل با گچ گرفتن پا درمان می شود.
کرمی ادامه داد: برای درمان نوزادان و کودکان مبتلا به پاچنبری هر چندگاه باید پای آنها گچ گرفته شود تا مشکل برطرف شود اما آنچه اهمیت عمده در بهبود این روش دارد این است که والدین کودک همکاری خوبی با پزشک داشته باشند.

روش های درمان بیماری پاچنبری
وی خاطر نشان کرد: اگر والدین نکات گفته شده از سوی پزشک بخصوص بستن «بریس» برای کودک را در شب ها رعایت کنند معمولا عود این بیماری کمتر از ۵ درصد می شود اما اگر بریس بسته نشود سبب عود مجدد بیماری شده و درمان بسیار سخت می شود.
او گفت: پوشیدن کفش مخصوص در درمان پاچنبری اثر چندانی ندارد بلکه بستن بریس ها بخصوص در شب اهمیت دارد؛ با این حال اگر بیماری عود کرده باشد یا نظر جراح مبنی بر پوشیدن کفش مخصوص در طول روز باشد ممکن است استفاده از این کفش ها به کودک توصیه شود.

سلامت آنلاین