جرم گیری دندان دکتر بهروزی

دکتر بهروزی

داشتن دندان هایی زرد و بعضا سیاه ظاهر بسیار بدی را برای شما ایجاد خواهد کرد، شاید شما چهره زیبایی داشته باشید اما با داشتن دندان هایی زشت کافی است چند کلمه صحبت کنید! جرم گیری دندان ها از جمله روش هایی است که می توانید برای داشتن دندان هایی زیباتر از آن بهره بگیرید. در ادامه با صحبت های دکتر بهروزی در دکتر سلام همراه باشید.

مطمئنا تاکنون به این مسئله دقت کرده اید که افرادی که در طول روز با آنها برخورد می کنید هر کدام رنگ دندان هایشان متفاوت است.گاهی ممکن است اصلا به چنین چیزی فکر نکنید اما اگر دندان های مخاطبتان زیبا و مرتب و خوش رنگ باشد نظرتان را جلب می کند و دقیقا مثل این است که توجه شما را مانند یک چراغ راهنما جلب می کند.دقیقا برعکس این حالت هم وجود دارد و مسلما شما با این مسئله مواجه شده اید.افرادی که اصلا به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت نمیدهند و سعی می کنید که به هر نحوی که شده از آنها فاصله بگیرید چون دندانهایشان ظاهری نامطلوب دارد و بوی بدی میدهند.

دکتر یهروزی در ادامه افزود: هنگامی که افراد به سلامت دندان های خود اهمیت نمیدهند و پس از وعده های غذایی مسواک نمیزنند به مرور لایه ای از مواد غذایی بر روی دندان ها می نشیند.این لایه های بسیار نازک و غیر قابل رویت همان جرم ها هستند که در ابتدا بی خطرند و ظاهر دندان را به هیچ عنوان از فرم نمی اندازند اما تنها کافی است که چند روز از عمر این لایه های نازک بگذرد.کم کم رهان شروع می کند به ایجاد بوی بد و مواد غذایی که حاا دیگر چندان هم غذایی نیستند تبدیل به اسیدهایی می شوند که باعث ایجاد حفره در دندان می شود و دندان را اصطلاحا کرم زده می کنند.

در واقع جرم دندان متشکل از رسوباتی است که روی سطح دندان‌ها و لثه تشکیل می‌شود و باعث ایجاد بوی بد دهان شده، رنگ و سلامت دندان‌ها را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد مانند سیاهی دندان کودکان که می‌تواند به پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه منجر شود. پلاکی که روی دندان ها باقی می ماند در نهایت سفت و به جرم تبدیل می شود که با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به تنهایی بر طرف نمی شود. جرم گیری دندانها و بروساژ یک روش پاکسازی عمیق است که یک دکتر زیبایی دندان خوب با استفاده از آن جرم های رو و زیر خط لثه برطرف می کند و جرم گیری پشت دندان را نیز انجام می دهد.جرم گیری دندان فواید و مزایای زیادی دارد، زیرا جرم های روی دندان باعث می شود که دندان ها بیشتر در معرض پوسیدگی قرار بگیرند. جرم های روی دندان همچنین باعث التهاب لثه می شود.

دکتر بهروزی

نحوه جرم گیری دندان توسط دکتر بهروزی

جرم گیری دندان به دو روش ممکن است که شامل یک روش پزشکی و برخی روش های خانگی می شود. در روش پزشکی ابتدا دهان شما معاینه خواهد شد تا میزان پلاک و همچنین اختلالات احتمالی دهان و لثه شما مورد بررسی قرار گیرد تا از بروز هرگونه عارضه ای پیشگیری های لازم به عمل آید. با استفاده از ابزاری که پروب پریودنتال نام دارد، عمق فضاهای بین دندان ها و لثه ها که سالکوس نامیده می شود، سنجیده می شود.ابزارهای جرم گیری دیگری همچون اولتراسوند،ابزارهای دستی و… نیز جهت حذف جرم ها وجود دارند. در لبه خط لثه، بافت سالم لثه یک سالکوس تشکیل می دهد که شیار v شکل کم سطحی بین دندان و لثه ها است.

عمق سالکوس در حالت نرمال 3 میلی متر یا کمتر است. در بیماری های پریودنتال، سالکوس پهن می شود و پاکت عمیق تری که بیش از 3 میلی متر عمق دارد ایجاد می کند که منجر به ایحاد پلاک دندان می شود که بدون درمان جرم گیری دندان نمی گردد. از آنجایی که سطح جونده دندان کودکان و نوجوانان در برابر پوسیدگی آسیب‌پذیرتر است، دندانپزشکان شیاربندی آن‌ها را توصیه می‌کنند. هر چند سیلانت نیز به مرور زمان ساییده می‌شود، با این حال دندان‌هایی که فیشور سیلانت نشده‌اند، پنج برابر بیشتر از دندان‌های محافظت شده با سیلانت در معرض پوسیدگی قرار دارند. به علاوه سیلانت به راحتی قابل ترمیم و تجدید است.

دکتر بهروزی اظهار نشان کرد:  جرم گیری دندان و پاکسازی ریشه دندان وقتی صورت می گیرد که پاکت ها بیشتر از 3 میلی متر عمق داشته باشد این عمل باعث از بین رفتن پلاک و جرم در قسمت پایین و بالای خط لثه می شود. بسته به میزان ایجاد جرم و پلاک و سطح حساسیت دندان شما، بروساژ و رفع جرم دندان می تواند دردناک باشد. یک ژل بی حسی کننده یا بی حسی موضعی عموما در ناحیه مورد نظر مورد استفاده قرار می گیرد تا ناراحتی تسکین پیدا کند. وقتی ناحیه مورد نظر بی حس شد، دندان پزشک از ابزاری که دستگاه جرمگیر دندان کوچک نام دارد، پاک کننده فراصوت یا هر دو برای از بین بردن پلاک و جرک در هر پاکت پریودنتال استفاده می کند. سپس سطوح دندان پاکسازی یا صاف می شوند. این کار باعث می شود که پلاک ها در راستای سطوح ریشه انباشه نشوند و باعث بهبود بافت لثه می شود.

بسته به وخامت وضعیت شما، جرم گیری دندان و پاکسازی ریشه دندان به صورت یک چهارم در یک چهارم صورت می گیرد تا احساس ناراحتی نکنید. عموما، یک چهارم بالایی و پایین یک طرف صورت در یک جلسه، و یک چهارم بالایی و پایینی سمت دیگر در جلسه دوم پاکسازی و جرم گیری می شود. در جلسه درمان، دندانپزشک آنتی بیوتیک موضعی؛ ضد میکروب و داروهای دیگر را مستقیما به پاکت های پریودنتال تزریق می کند تا به کنترل عفونت و درد کمک کند و همچنین باعث تسریع درمان عفونت دندان و درد شود. سطح اولیه درمان لثه شامل جرم گیری دندان و پاکسازی دندان و سفید کردن دنداندر فواصل سه ماهه و همچنین استفاده از دهانشویه و نخ دندان روزانه است. سطح بعدی درمان لثه شامل جرم گیری دندان و پاکسازی عمیق، جراحی پریودنتال و درمان با لیزر می شود. درمان پریودنتال با لیزر عموما منجر به خونریزی لثه، التهاب و ناراحتی کمتر در طول جراحی می شود.

دکتر بهروزی

آیا جرم گیری خطرناک است؟

بسیاری از افراد بر این باورند که جرم گیری برای دندان ضرر دارد و باعث ساییده شدن و ایجاد حساسیت دندانی می شود، حال آنکه جرم گیری در زمان مناسب، علاوه بر برداشتن جرم از سطح دندان و بهبود ظاهر افراد، به سلامت لثه نیز کمک می کند. البته گاهی جرم گیری می تواند عوارضی را نیز به همراه داشته باشد. وجود جرم دندان باعث تحلیل لثه می شود. در اثر این تحلیل، فضایی بین دندان ها ایجاد می شود که توسط جرم دندان پر می شود. پس از برداشت جرم های دندانی، این فضاها نمایان می شود و بیماران می گویند که جرم گیری باعث آسیب به لثه و ایجاد فاصله بین دندان هایشان شده است. در واقع این مشکلات از قبل وجود داشته، اما به خاطر وجود جرم های دندانی، قابل رویت نبوده است.

فواید جرم گیری دندان

از بین رفتن جرم باعث کاهش پوسیدگی دندان می شود. بروساژ و جرم گیری دندان همچنین باعث بهبود ورم لثه تا قبل از تبدیل شدن به یک بیماری لثه شدیدتر می شود. وقتی جرم گیری و پاکسازی ریشه دندان انجام گرفت، لثه ها در دندان های صافی که عاری از باکتری، پلاک و جرم هستند، بهبود پیدا می کنند. در صورتی که جرم گیری دندان صورت نگیرد، ورم لثه تبدیل به یک بیماری لثه شدیدتر به نام پریودنتیت می شود. با این حال، مزیت های جرم گیری تنها تا زمانی دوام دارد که جرم روی دندان شکل نگیرد. بعضی از بیماران در صورت مستعد بودن به ساخت جرم یا در صورتی که بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت نکنند، به جرم گیری دندان دوره ای نیاز پیدا می کنند.

مرحله 1 :

یک قاشق غذاخوری جوش شیرین را با نصف قاشق چای خوری نمک در یک فنجان کوچک ترکیب کنید. مسواک خود را با آب گرم خیس کنید و آن را در این ترکیب فروببرید.

مرحله 2 :

باقدرت و انرژی این ترکیب را روی دندان های خود بمالید. در فواصل معین آب دهان خود را خالی کرده و مسواک را دوباره در ترکیب فروببرید. برای پنج دقیقه به مالیدن این ترکیب بر روی دندان های خود ادامه دهید.

مرحله 3 :

به اندازه ی یک در شیشه از هیدروژن پراکسید را با نصف فنجان آب گرم ترکیب کنید. برای یک دقیقه این محلول را غرغره کنید، سپس آب دهان خود را خالی کرده و با نصف فنجان آب سرد دهانتان را بشویید.

مرحله 4 :

با استفاده از یک جرم گیر حرفه ای دندان (دنتال پیک)، جرم های زرد را از روی دندان های خود بخراشید. مراقب باشید لثه ها را نخراشید، زیرا این کار موجب سوزش و ناراحتی شده و احتمال آسیب وجود دارد. مراحل ذکرشده در بالا جرم ها را نرم کرده و باعث می شود آن ها به راحتی از روی دندان ها پاک شوند.

مرحله 5 :

دهان خود را با شوینده ی ضدعفونی کننده بشویید و این کار را یک روز در میان تکرار کنید تا تشکیل جرم ها را کنترل نمایید.