دکتر نوروززاده: عصب کشی دندان درد دارد؟

دکتر نوروززاده: عصب کشی دندان درد دارد؟

یکی از دردهایی که تحمل آن بسیار دشوار می باشد، درد دندان است که به دلایلی همچون پوسیدگی و عفونت دندان ها به وجود می آید. دکتر سلام در این مقاله در خصوص علت ترس افراد از عصب کشی دندان بیشتر توضیح می دهد.

دلیل ترس بیماران از عصب کشی دندان از زبان دکتر نوروززاده

واقعیت این است که عصب‌کشی نباید برای بیمار ترسناک باشد، چون با بی‌حسی موضعی حین کار، دردی احساس نخواهند کرد. بعد از تمام شدن کار هم با مصرف ضددرد‌ها در یکی دو روز اول، دردی بعد از درمان حس نخواهد کرد.

توضیح کاری که در درمان ریشه (همان عصب‌کشی) انجام می‌شود، ساده است.

دندان‌پزشک بعد از برداشتن پوسیدگی‌ها یا نسج دندانی، به کانال‌هایی که داخل ریشه دندان قرار دارند، دسترسی پیدا می‌کند.

این کانال‌ها فقط حاوی عصب نیستند و حتی در بعضی موارد عصب آنها ممکن است به علت کاهش خونرسانی، از بین رفته باشد، اما باکتری‌ها و محصولات آنها در این کانال‌ها وجود دارند.

بعد از رفع بی‌حسی پس از درمان عصب‌کشی، ممکن است درد وجود داشته باشد. همه بیماران این درد را ندارند ولی اگر هم بروز کند، با مسکن‌های ساده مثل بروفن قابل‌کنترل است

این کانال‌ها که با پوسیدگی یا ورود میکروب‌ها از ترک‌ها آلوده شده‌اند، عفونت را تا پای ریشه می‌برند و باعث می‌شوند در اثر واکنش‌های التهابی، استخوان دور ریشه دندان دچار التهاب و تحلیل شود و از بین برود.

کاری که دندان‌پزشک انجام می‌دهد، این است که جلوی این روند را قبل از رخ دادن بگیرد یا اینکه بعد از اتفاق افتادن، آن را درمان کند.

این کار با خارج کردن محتویات کانال ریشه و تمیز کردن آنها، شکل دادن کانال‌های ریشه به نحوی که مواد دارویی شستشودهنده تا انتهای کانال‌ها برسد و در آخر با پرکردن کانال‌های ریشه طوری که کاملا چفت و بست شوند و امکان عبور میکروب‌ها و محصولاتشان از مسیر آنها کاهش یابد، انجام می‌شود.

این اقدام‌ها، یک تا سه جلسه طول می‌کشند. درمان کانال ریشه (عصب‌کشی) به هیچ‌وجه درمان دردناک یا ترسناکی نیست و فقط درصد خیلی کمی‌ از بیماران بعد از تمام شدن کار، ممکن است دچار درد شدید شوند که آن نیز در نهایت با داروها قابل کنترل است، بنابراین از عصب‌کشی نترسید.

دکتر نوروززاده: عصب کشی دندان درد دارد؟

زمان عصب کشی درد دارم

دندان درد میتواند علل گوناگونی داشته باشد:

۱. پوسیدگی وسیع دندان

۲. پر کردگی های وسیع قدیمی دندان

۳. ترک در دندان

۴. سایشهای شدید دندانی

۵. بعضا عفونت عصب دندان ( عفونت عصب دندان ممکن است بدون درد باشد.)

۶. آبسه دندان

آیا بعد از عصب کشی دندان درد دارد؟

دکتر نوروززاده در این باره افزود: درد بعد از عصب کشی دندان، در روزهای اول میتواند طبیعی باشد. حتی ممکن است احساس کنید فکتان درد میکند، که این بر اثر باز نگه داشتن طولانی مدت دهان است و امری طبیعی است.

علت درد دندان بعد از عصب کشی:

۱. بلند بودن پانسمان و یا ترمیم دندان

۲. التهاب انتهای ریشه بر اثر فایل کردن دندان

۳. واکنش افزایش حساسیت به بعضی از مواد پر کننده ریشه

معمولا درد دندان عصب کشی شده تا چند روز بعد از پایان درمان کاهش می یابد.

سوال: دلیل درد دندان بعد از عصب کشی  و درمان آن چیست؟

پاسخ از دکتر شبنم نوروززاده: علل درد دندان بعد از عصب کشی را بر شمردیم و اما درمان آن استفاده از مسکن هاست. مسکن هایی از دسته ژلوفن و ایبوپروفن معمولا بسیار موثر است. معمولا مصرف یک عدد از این قرصها یکساعت قبل از شروع درمان و بلافاصله بعد از درمان کمک عجیبی به کنترل درد بعد از درمان می کند. اگر این داروها نتوانست کمک کننده باشد، با دندانپزشک خود تماس بگیرید تا بتواند کمکتان کند.

داروهایی برای تسکین درد عصب کشی دندان از زبان دکتر نوروززاده

درد بعد از عصب‌کشی دندان با داروهای ساده ضد درد بدون نیاز به نسخه مانند ایبوپروفن و استامینوفن، برطرف می‌شود. گاهی اما در دردهای شدید (مانند فلیرآپ) نیاز به تجویز داروهای بیشتری وجود دارد. در این صورت تجویز ضد دردهای مخدر یا حتی کورتون‌ها ممکن است در نظر گرفته شود.

درصورتی‌ که تورم پیش‌ رونده، تب و تورم غدد لنفاوی وجود داشته باشد، ممکن است نیاز باشد که برای یک دوره محدود از آنتی‌بیوتیک استفاده کنید.

دکتر نوروززاده: عصب کشی دندان درد دارد؟

مراجعه به دندانپزشک بعد از عصب کشی دندان

دکتر نوروززاده افزود: درد عاملی مختل‌ کننده حیات است و شما حق‌ دارید که باوجود درد تا هر زمان بعد از برطرف شدن درد، به دندانپزشک خود مراجعه کنید. ولی ازآنجایی‌که در چند روز اول درد طبیعی است و ممکن است به‌صورت مزمن در بعضی افراد دیده‌شود تا دو هفته بعد از عصب‌ کشی در صورت وجود درد می‌توان تا مراجعه تأمل کرد.

هر نوع درد افزایشی بعد از سپری شدن چند روز اول، هر نوع درد با تب و تورم پیش‌رونده بلافاصله نیاز به مراجعه دارد. روند درد (افزایشی، ثابت یا کاهشی) به شما و دکتر شما خواهد گفت که آیا مشکلی وجود دارد یا نه.