علل ابتلا به درد گوش

درد گوش از رایج ترین دلایل مراجعه مبتلایان به مطب متخصصین گوش و حلق و بینی به شمار می رود. این درد می تواند ناشی از عفونت یا آسیب به پرده گوش باشد. برخی درمان های خانگی و آنتی بیوتیکی برای درمان گوش درد وجود دارند که در ادامه صحبت های دکتر ابراهیم ‌رزم‌پا متخصص گوش و حلق و بینی در این رابطه را خواهیم خواند.

یک متخصص گوش و حلق و بینی اظهار کرد: عوامل زیادی موجب بروز گوش‌درد در افراد بزرگسال می‌شود که مشکلات پیش آمده در گوش خارجی یا میانی و یا دردهای ارجاعی از جمله علت‌های شایع آن است.

دکتر ابراهیم ‌رزم‌پا  با اشاره به وجود عصب مشترک بینی، سینوس‌ها، گردن، دندان‌ ها، گلو با گوش افزود: دردهای ایجاد شده در نواحی که با گوش عصب مشترک دارند ممکن است، فرد را به اشتباه انداخته و تصور کند که علت درد در خود گوش است، در حالی که در معاینات به عمل آمده، سالم بودن گوش می‌تواند پزشک را به وجود یکی از دردهای ارجاعی ذکر شده مشکوک کند.

وی وجود عفونت در گوش خارجی و میانی را از شایع‌ترین دردهای خود گوش دانست و گفت: در نوع حاد این عفونت‌‎ها درد وجود دارد، اما درعفونت مزمن گوش، امکان دارد دردی در گوش احساس نشود.

علل ابتلا به درد گوش

این متخصص گوش و حلق و بینی تصریح کرد: این درد ممکن است به علت عوامل میکروبی یا ویروسی باشد و البته در گوش بیرونی ورود یک جسم خارجی یا حشره نیز می‌تواند موجب بروز گوش درد در افراد بزرگسال باشد، همچنین وجود جرم و تجمع آب در حجم گوش، علاوه بر ایجاد درد ناشی از عفونت می‌تواند موجب پارگی پرده گوش نیز شود.

رزم‌پا در پاسخ به این پرسش که آیا سوراخ شدن پرده گوش می‌تواند موجب بروز گوش درد شود، افزود: در صورتی که، ضربه عامل سوراخ شدن پرده گوش باشد ممکن است فرد درد گوش داشته باشد، اما پارگی پرده گوش به خودی خود دردی نخواهد داشت.

به گفته وی، در افرادی که عفونت موجب پارگی پرده گوش شده باشد، چنان‌چه عفونت تخلیه شود درد گوش در آنان تسکین خواهد یافت که درمان عفونت با آنتی‌بیوتیک خواهد بود.

علل ابتلا به درد گوش

رزم‌پا با توضیح این‌که اگر پارگی پرده گوش به علت ضربه باشد، در ۷۰ الی ۸۰ درصد خود به خود ترمیم می‌یابد، افزود: اما در مواردی که عفونت موجب پارگی شده باشد، اگرچه در اغلب موارد ترمیم امکان پذیر است، اما علاوه بر درمان با آنتی بیوتیک، باید از عفونت مجدد گوش جلوگیری شود، در غیر این صورت عفونت مانع ترمیم خواهد شد و در صورت مزمن شدن و مقاوم بودن به درمان در اغلب موارد نیاز به جراحی است.

این متخصص گوش و حلق و بینی در پاسخ به این‌که آیا خارش گوش می‌تواند به پرده گوش آسیب وارد کند یا خیر، توضیح داد: وجود عوامل قارچی ممکن است موجب بروز خارش گوش شود، اما به این دلیل که در کانال خارجی به وجود می‌آید، در پارگی پرده گوش تاثیر گذار نیست. ضمن این‌که لازم است به منظور برطرف کردن خارش از طریق ساکشن این ناحیه توسط پزشک پاکسازی شود، در غیر این صورت درمان دارویی تاثیری نخواهد داشت.

سلامت آنلاین


بیشتر بخوانید: جرم گیری گوش