بینی

جراحی مجدد یا ثانویه بینی که جراحی ترميمی نیز نامیده می شود، در شرایطی انجام می شود که ساختار بينی به دليل تومور يا آسيب بافتی ديگری به هم ريخته باشد و جراح بخواهد آن را اصلاح كند. این جراحی به طور معمول زمانی انجام می شود که فرد قبلا یکبار عمل زیبایی را انجام داده و از نتیجه ی جراحی اول راضی نیست. در این مطلب قصد داریم اطلاعاتی در مورد جراحی ثانویه زیبایی بینی در اختیار شما قرار دهیم.

چه زمانی برای انجام عمل جراحی ترمیم مناسب است؟

با توجه به اینکه روند ترمیم بعد از جراحی بینی تا یکسال بعد از عمل به یک ثبات نسبی می رسد بهتر است اگر نیاز به اقدام مجدد باشد این عمل حداقل یکسال بعد از جراحی اولیه انجام شود. هر چند که این دوره انتظار ممکن است برای بیماری که بابت نرسیدن به نتیجه دلخواه نگران است بسیار طولانی باشد. باید از اقدام عجولانه پرهیز نمود زیرا با گذشت زمان و فروکش نمودن ورم بینی بعد از عمل زیبایی ممکن است اشکالات دیگری بروز نماید که قطعا در صورت ترمیم زود هنگام هنوز خود را نشان نداده است. جراحی زود هنگام از آنجاییکه در حالی انجام میگیرد که روند ترمیم همچنان فعال است و دستکاری مجدد ناحیه سبب اشکال خونرسانی پوست و اختلال در ترمیم می شود ، میتواند منجر به عوارض غیر قابل برگشت گردد .

چه افرادی کاندید جراحی مجدد هستند؟

از نظر سلامت عمومی، بیماران جوان فاقد مشکلات پزشکی به خصوص دیابت برای جراحی مناسب هستند. استعمال دخانیات مانند سیگار بر روند ترمیم اثر منفی دارد، لذا بهتر است قبل از انجام جراحی مجدد با توجه به حساسیت و اهمیت ترمیم در عمل دوم مصرف سیگار و قلیان قطع شود.

چه اقداماتی قبل از جراحی دوم لازم است؟

1- گرفتن  عکس جهت آنالیز قبل از عمل لازم است. در مواردیکه اختلالات تنفسی نیز وجود دارد ممکن است انجام سی تی اسکن از بینی و سینوس ها و یا آندوسکوپی بینی و سینوس ها جهت تکمیل اطلاعات تشخیصی انجام شود.
2- در صورتیکه جراحی دوم خود را به پزشکی غیر از جراح اول سپردید، هر چه جراح دوم اطلاعات بیشتری از عمل اول شما داشته باشد قدرت مانور بیشتری در تصمیم گیری برای جراحی مجدد شما خواهد داشت. لذا داشتن عکسهای قبل و بعد از عمل ودر صورت امکان دسترسی به جزییات شرح عمل هم کمک کننده است.
3- در صورتیکه جهت جراحی مجدد (ثانویه) بینی نیاز به بیهوشی عمومی باشد، انجام آزمایشات روتین قبل از عمل لازم است ولی در اقدامات کوچک که با بیحسی موضعی در مطب یا کلینیک انجام میگیرد نیازی به آزمایش خون نیست.

جراحی مجدد کجا باید انجام شود؟

اشکالات جزئی مانند رفع غیر قرینگی های محدود، اصلاح برجستگیهای کوچک استخوانی یا غضروفی و یا جمع کردن پره های بینی با رعایت شرایط استریل و در صورت تمایل و همکاری بیمار در مطب قابل انجام است ولی در شرایطی که ایرادات بینی به یک نقطه محدود نیست و نیاز به بازسازی و تهیه پیوند از غضروف گوش و دنده وجود دارد یا نیاز به اصلاح انحراف تیغه بینی وجود دارد و … این اقدامات باید در اتاق عمل انجام گیرد تا علاوه بر استریل بودن محیط ، در صورت نیاز از بیهوشی کامل یا بیدردی (خواب عمیق) حین جراحی بتوان بهره برد.

بینی

چه نوع بی‌هوشی برای جراحی ترمیمی بینی استفاده می‌شود؟

برای جراحی زیبایی بینی ثانویه ممکن است از بی‌حسی موضعی با آرام‌بخش و یا بی‌هوشی عمومی استفاده ‌شود.

جراحی مجدد معمولا بسته انجام می شود یا باز؟

در موارد خفیف و جزیی معمولا به روش بسته (مانند سوهان کشیدن و بر طرف کردن بر جستگی های استخوان و رفع غیر قرینگی های محدود در سطح استخوان یا غضروف بینی) اما در اشکالات شدید، با جراحی باز، جراح اشراف بیشتری نسبت به اسکلت بینی وآنچه در عمل اول رخ داده است خواهد داشت و راحت تر می تواند با استفاده از پیوند های غضروفی و … به رفع آنها بپردازد.

مراقبت های بعد از عمل و دوره نقاهت بعد از جراحی دوم چگونه است؟

مراقبت های بعد از عمل ثانویه (ترمیمی) بینی مشابه جراحی اول است. اگر اقدام مجدد روی استخوان بینی صورت نگرفته باشد، نیازی به گذاشتن قالب (اسپلینت) روی بینی نیست. در موارد محدود شاید نیاز به گذاشتن تامپون یا زدن چسب نیز نباشد و یا تنها مدت کوتاهی چسب زدن لازم باشد.

اما در موارد شدیدتر و بخصوص افرادی که پوست ضخیم تری دارند شاید لازم باشد چسب زدن را حتی تا دو ماه بعد از عمل زیبایی بینی ادامه دهند. از نظر میزان تورم و کبودی اگر اقدامی روی استخوان صورت نگرفته باشد احتمال کبودی خیلی کم است. دوره نقاهت در موارد خفیف دو -سه روز و در مواردی که نیاز به پیوند غضروف از دنده باشد، ممکن است بیشتر از یک هفته باشد. ولی به صورت معمول ۵-۷ روز استراحت کافیست.