عوارض پیروی از رژیم های سخت و طاقت فرسا

برخی افراد به منظور کاهش وزن به سراغ رژیم های غذایی سخت و طاقت فرسا می روند و از این طریق به سلامتی خود آسیب وارد می کنند. از جمله عوارض پیروی از این رژیم های غذایی می توانیم به نامنظم شدن قاعدگی، خشکی و شلی پوست، زودرنج و حساس شدن، و سردردهای شدید اشاره کنیم.

محدود کردن دریافت کالری همیشه نتیجه معکوس می دهد چون بدن شما برای سوزاندن انرژی نیاز به دریافت کالری دارد و بدون آن سوخت و سازی برای کاهش وزن در کار نیست.

در حالت کمبود کالری، بدن به حالت گرسنگی می رود و شروع به شکستن بافت های عضلانی برای رزرو ذخایر انرژی می کند. در نهایت این روند، سوخت و ساز بدن را کند می کند و از دست دادن وزن مشکل می شود. در ضمن وفاداری به یک رژیم غذایی سخت، همیشه غیر ممکن است و بالاخره زمانی می رسد که فرد این رژیم را می شکند.

عوارض پیروی از رژیم های سخت و طاقت فرسا

در اینجا برخی از علائم که به شما می گوید باید غذای بیشتری بخورید تا بتوانید به اهداف کاهش وزن تان برسید، معرفی شده است:

فکر کردن تمام وقت به غذا: اگر مدام در حال رویاپردازی در مورد غذا هستید، بهتر است که در بين وعده های اصلی غذا از ميان وعده نيز استفاده کنيد. خوردن ميان وعده به شما کمک می کند متابولیسم تان بالا برود. همچنين به شما کمک می کند که به جای فکر کردن آزاردهنده به غذا٬ بر روی کار اصلی و زندگی خود تمرکز کنيد. از ميان وعده های پروتئينی و حاوی فيبر بالا استفاده کنيد. مثل یک مشت آجیل و یا یک میوه.

اجتناب از برخی وعده های غذایی: صبحانه نخوردن یا اجتناب از میان وعده باعث احساس گرسنگی و پرخوری در وعده های بعدی می شود. شاید این پرخوری در وعده بعد جبران نشود اما مطمئن باشید که در روزها و هفته های بعد جبران خواهد شد. دریافت سه وعده اصلی غذا در طول روز بعلاوه دو تا سه میان وعده کوچک، این احساس محرومیت و گرسنگی را از بین می برد. باید از خوراکی های سالم که خاصیت سیر کنندگی بیشتری دارند استفاده کنید؛ مانند گوشت مرغ، حبوبات، چربی های سالم، غلات، میوه و سبزیجات.

نامنظم شدن قاعدگی: کاهش وزن اصولی باعث تغییرات در چرخه قاعدگی نمی شود اما عدم دریافت کافی غذا این عارضه را به دنبال خواهد داشت و حتی قاعدگی را قطع خواهد کرد. چون در این حالت بدن چربی کافی برای توليد هورمون جنسی که محرک سيکل قاعدگی است رو نخواهد داشت.

عوارض پیروی از رژیم های سخت و طاقت فرسا

سردردهای شدید: مغز ما با قند گلوکز که از طریق خون به مغز می رسد٬ فعالیت می کند. گلوکز خون هم از کربوهيدراتی که میخوریم٬ به دست می آید. محدود کردن انرژی و کربوهيدرات دریافتی٬ باعث گرسنگی مغز می شود و به بروز احساس لرزش٬ گيجی و سبکی سر و یا بروز سردردهای به ظاهر بی دليل٬ منجر می شود. همه اینها می تواند حاکی از این باشند که قند خون شما پایين افتاده است و مغز بدون غذا مانده است. کافيست که انرژی و کربوهيدرات بيشتری به رژیم غذایی خود اضافه کنيد تا از بروز سردرد جلوگيری کنيد و نيز کاهش وزن شما سرعت بيشتری به خود بگيرد.

زودرنج و حساس شدن: اگر در تلاش برای کاهش وزن هستيد٬ باید غذای مصرفی را به قدری کم کنيد که وزن کم نمایيد٬ نه اینکه خلق و خوی خود رو از بين ببرید.

عدم سیر شدن با وجود دریافت غذا: محدود کردن خود٬ به خوردن یک سالاد ناچيز در وعده شام٬ باعث می شود که احساس عدم سيری کرده و به دنبال غذای مفصل تر باشید. حال اگر ما به جای اینکه فقط سالاد بخوریم٬ بخشی از بشقاب را با سالاد پر کرده و بخش دیگر را به غلات کامل٬ چربیهای سالم و پروتئين خالص اختصاص بدهيم٬ احتمال اینکه بعد از غذا٬ هوس خوردن دسر به سر ما بزند٬ خيلی کمتر است. منظور از کنترل مقدار غذایی که میخوریم٬ صرفا این نيست که غذا رو کمتر کنيم٬ بلکه یعنی خوردن غذاهای ناسالم را که خاصيت سيرکنندگی ندارند را کمتر کرده و در عوض٬ غذاهای سالم و سيرکننده مصرف کنيم.

منبع: آوای سلامت