hosh

نتایج محققان در تحقیقاتشان اینگونه است که افرادی که در ماههای پاییز و زمستان به دنیا آمده اند به نسبت افرادی که در ماههای بهار و تابستان به دنیا آمده اند از هوش و حافظه بیشتری برخوردارند. لوب تمپورال افرادی که در دو فصل پایانی سال به دنیا آمده اندفعالیت بیشتری نسبت به بقیه افراد دارد

افرادی که در ماههای پاییز و زمستان به دنیا آمده اند به نسبت افرادی که در ماه های بهار و تابستان به دنیا آمده اند از هوش و حافظه بیشتری برخوردارند.

ماه تولد می تواند بر عملکرد و همینطور ساختار سلول های مغزی و اعصاب تاثیر داشته باشد. اگر از خواندن این جمله شگفت زده شده اید، باید بدانید که مقاله ای با همین موضوع در مجله «نورو ایمیج» امریکا به چاپ رسیده است.

محققان دانشگاه کلمبیا و نیویورک در این تحقیق ۵۳۶ نفر را با استفاده از تصویربرداری مغزی (ام.آر.آی) مورد بررسی قرار دادند.

محققان در تحقیقات خود به نتایج جالب توجه و تاحدودی عجیب دست یافتند؛ افرادی که در ماههای پاییز و زمستان به دنیا آمده اند به نسبت افرادی که در ماههای بهار و تابستان به دنیا آمده اند از هوش و حافظه بیشتری برخوردارند.

این استدلال در «لوب تمپورال» یا «لوب گیجگاهی» که نیمکره های مخ را تشکیل می دهد، توجیه می شود. لوب تمپورال در زیر شیار جانبی (شیار سیلویوس) قرار دارد. در جلوی شیار جانبی، لوب فرونتال (لوب پیشانی) واقع شده است. لوب تمپورال مرکز درک شنوایی است. این ناحیه از نیمکره مخ در ادراک کلمات و اصوات نقش دارد. لوب گیجگاهی نقش مهمی در هوش و حافظه دارد.

در بررسی ها مشخص شد لوب تمپورال افرادی که در دو فصل پایانی سال (پاییز و زمستان) به دنیا آمده اند به نسبت افرادی که در دو فصل اول سال (بهار و تابستان) متولد شده اند، فعالیت بیشتری دارد. فعالیت بیشتر لوب تمپورال با افزایش هوش اشخاص در ارتباط است.

آیا این مطالعه پایه علمی دارد؟

شاید برخی در صحت این تحقیق دچار تردید و شک شوند اما باید گفت این تحقیق در عین جالب بودن، حقیقت دارد و نتایج آن با عنوان «پیش بینی هوش متولدین ماه های سال با ام.آر.آی» در مجله «نورو ایمیج» آمریکا به چاپ رسیده است.

محققان دانشگاه آمریکا در روند بررسی های خود بر نتایج تحقیقاتی که در سال های ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶ میلادی انجام شده بود، تاکید ورزیدند. مطالعه دیگری در سال ۲۰۰۵ در مجله «روانپزشکی آمریکا» به چاپ رسیده بود که از ارتباط بین بیماری اسکیزوفرنی و فعالیت تمپورال حکایت داشت.

بررسی های برگرفته از تست روانشناسی عصبی و تصویربرداری های مغزی نشان دهنده تفاوت هایی است که اغلب در لب قدامی مغز هیپوکامپ و لب گیجگاهی رخ می دهد.

اسکیزوفرنی یا شیزوفرنی، اختلال روانی است که مشخصه آن از کار افتادگی فرآیندهای فکری و پاسخگویی است.

اشخاص مبتلا به این بیماری معمولا با توهم شنیداری، تکلم و تفکر آشفته و… دست و پنجه نرم می کنند. احتمال ابتلا به این بیماری در افرادی که در فصل های پاییز و زمستان به دنیا آمده اند، بیشتر است اما محققان با وجود تمام تحقیقات و بررسی ها معتقدند که این مطالعه جدید نیاز به بررسی و آزمایشات بیشتری دارد.