بررسی باورهای نادرست در مورد باروری

برخی باورهای شایع و رایج در میان مردم در زمینه باروری و بچه دارشدن وجود دارد که می خواهیم در این بخش به درستی یا نادرستی هریک اشاره کنیم. این باورها منجر به اشتباهات مختلفی در زمینه فرزندآوری خواهند شد. بهتر است به برخی از آن ها درادامه این بخش دقت کنید.

با این‌که پیشرفت‌های علمی در زمینه باروری چشمگیر بوده‌اند و اطلاع‌رسانی‌های کلانی در این زمینه انجام می‌گیرند، اما همچنان باورهای نادرست زیادی درباره باروری و بارداری وجود دارند که به اشتباهات مختلفی منجر می‌شوند. در ادامه به بررسی چند مورد از مهم‌ترین این موارد می‌پردازیم

بررسی باورهای نادرست در مورد باروری

۱. باور نادرست: قوای باروری زنان در ۳۰ سالگی شدیدا ضعیف می‌شود بیشتر زنان جهان باور دارند که بچه‌دار شدن بعد از ۳۰ سالگی شدیدا خطرناک است. با این‌ حال، آیا واقعا باردار شدن در ۲۸ سالگی با ۳۲ سالگی تا این اندازه متفاوت است؟ محققان درباره این مساله می‌گویند: «میزان ذخایر تخمک و همچنین کیفیت تخمک‌ها همراه با افزایش سن زنان رو به ضعف می‌رود، اما این روند حالت تدریجی دارد، نه ناگهانی و یک‌شبه. بنابراین، ما همیشه زنان را تشویق می‌کنیم به این‌که فرزندآوری را در سنین جوانی انجام بدهند، چون تخمک‌های سالم‌تر و قوی‌تری در این دوران دارند». به‌گفته متخصصان، علی‌رغم این‌که ضعف در باروری بین سنین ۳۰ تا ۳۵ سالگی حالت منحنی رو به پایین می‌گیرد، اما این ضعف با ورود به دهه ۴۰ سالگی شدیدتر می‌شود و پس از ۴۲ سالگی نیز شدت بیشتری می‌یابد.

۲. باور نادرست: همه زنان در روز چهاردهم با مرحله تخمک‌گذاری مواجه می‌شوند هیچ دو دوره‌ای دقیقا مانند یکدیگر نیستند. درواقع، این دوره می‌تواند برای فردی ۲۸ روز به طول بینجامد و برای فرد دیگری ۳۲ روز. با این‌حال، متخصصان می‌گویند که بالاترین شانس تخمک‌گذاری در فاصله روزهای ۱۲ تا ۱۸ پس از دوره قاعدگی وجود دارد. به‌گفته محققان، «بسیاری از زوج‌هایی که قصد فرزندآوری دارند، تصمیم می‌گیرند که رابطه زناشویی خودشان را به اولین روز پس از پایان قاعدگی موکول کنند، چون تصور می‌کنند که بهترین زمان ممکن برای بارور شدن همین زمان است. با این‌حال، واقعیت‌های علمی نشان می‌دهند که اگر این رابطه به روزهای ۱۲ تا ۱۸ پس از قاعدگی موکول شود، نتیجه بهتری خواهد داشت.

بررسی باورهای نادرست در مورد باروری

۳. باور نادرست: مردان می‌توانند در هر سنی صاحب فرزند سالم و بی‌نقص شوند انداختن نگاهی گذرا به روزنامه‌ها و مجله‌های مختلف به ما نشان می‌دهد که زنان امروزی معمولا مادر شدن را به تاخیر می‌اندازند. با این ‌حال، هنوز هم بیشتر مردم جهان تصور می‌کنند که مردان می‌توانند در طول تمام زندگی‌شان پدر شوند و هیچ ضعف و محدودیتی در این زمینه ندارند. جالب است بدانید که چنین باوری اصلا واقعیت ندارد و طبق آمارهای علمی، شانس این‌که مردان بعد از ۴۵ سالگی صاحب فرزند مبتلا به ADHD شوند، حدودا ۱۳ برابر بیشتر از قبل از ۴۵ سالگی است. حتی شانس به دنیا آمدن فرزند مبتلا به اوتیسم نیز بعد از ۴۵ سالگی به ۳.۵ برابر بیشتر می‌رسد و همین احتمال برای به دنیا آمدن فرزند مبتلا به اختلال دوقطبی نیز ۲۵ برابر بیشتر می شود. حتی کودکانی که پدران پیرتری دارند، بیشتر با شانس داشتن IQ پایین و عملکرد تحصیلی ضعیف مواجه می‌شوند. به‌علاوه، اگر مردی دارای DNA قطعه‌قطعه‌شده (fragmented DNA) باشد که احتمالش در سنین بالاتر واقعا بیشتر است، شانس سقط جنین نیز افزایش پیدا می‌کند.

لینک مطلب: