دکتر آزادمنش: ایمپلنت چیست و چند نوع ایمپلنت وجود دارد؟

ایمپلنت دکتر آزادمنش

در علم دندانپرشکی به ابزاری که به جای ریشه دندان های از دست رفته استفاده می شود ایمپلنت می گویند. از ایمپلنت ها برای پشتیبانی از تاج، پل یا دندان مصنوعی استفاده می شود. دندانپزشکان با جراحی فک شما ایمپلنت را در آن قرار می دهند.

اکثر اوقات، ایمپلنت ها بسیار طبیعی‌تر و ایمن‌تر از سایر روشهای جایگزینی دندانهای از دست رفته مانند دندانهای مصنوعی به شمار می‌روند.

دلایل زیادی برای اهمیت جایگزینی دندان های از دست رفته وجود دارد:

داشتن تمامی دندان ها می تواند اعتماد به نفس شما را افزایش دهد و نگران نخواهید بود که مردم متوجه دندانهای از دست رفته شما شوند. هنگامی که دندان ها از دست می روند، منطقه ی استخوان فک که آن دندان ها را نگاه میداشت شروع به منحل شدن میکند. ایمپلنت ها به حفظ استخوان و شکل فک شما کمک می کنند.

از دست دادن دندان روی نحوه جویدن و انتخاب غذاهایی که قادر به خوردن آنها هستید تاثیر میگذارند. افراد بدون دندان دارای تغذیه ضعیف هستند که میتواند روی سلامت کلی آنها تاثیر بگذارد. میوه‌ها و سبزیجات خام نیاز به جویدن بیشتر دارند. کسی که در جویدن آنها مشکل داشته باشد به ندرت به سمت آنها میرود. گزینه‌های دیگر مانند مخلوط کردن، پوره کردن یا آب میوه گرفتن همیشه مورد علاقه نیستند.

از دست دادن دندانها می تواند بایت و نحوه قرار گرفتن دندانهایتان در کنار یکدیگر را تغییر دهد. تغییرات در نحوه گاز زدنتان میتواند منجر به ایجاد مشکلاتی در مفصل فک شود که مفصل گیجگاهی فک تحتانی نامیده می شود. از دست دادن دندان ها میتواند به تغییر در نحوه سخن گفتنتان منجر شود و همچنین میتواند روی اعتماد به نفستان نیز تاثیر بگذارد.

ایمپلنت های مختلفی وجود دارد که عبارتند از:

– ریشه ای شکل

– زیر ضریعی

– مینی

رایج ترین نوع ایمپلنت، ایمپلنت ریشه ای شکل می باشد که در حال حاضر بسیار زیاد استفاده می شود. ایمپلنت های ریشه ای شکل از تیتانیوم ساخته و تولید می شوند. شکل ظاهری ایمپلنت های ریشه ای همانند یک پیچ یا استوانه کوچک می باشد.

پس از قرار دادن ایمپلنت در استخوان فک، یک استوانه فلزی به نام اتصال دهنده در نهایت به آن وصل میشود. اتصال دهنده پیچ فلزی به عنوان مبنا و پایه‌ی تاج، دندان مصنوعی یا پل عمل میکند.

کلید موفقیت تمامی ایمپلنت ها، فرایندی به نام پیوند استخوانی (osseointegration) است و چگونگی رشد استخوان داخل فک در داخل و اطراف ایمپلنت را شامل میشود. تیتانیوم یک ماده خاص است که استخوان فک آن را به عنوان بخشی از بدن می‌پذیرد.

توانایی تیتانیوم در ترکیب شدن با استخوان به صورت تصادفی کشف شد. در سال 1952 دانشمندی به نام پرفسور اینگوار برنمارک از محفظه‌های تیتانیوم پیچ شده در استخوان به عنوان بخشی از تحقیقاتش استفاده میکرد. وی تلاش میکرد از چگونگی التیام استخوان پس از یک جراحت آگاهی یابد. پس از اینکه خواست محفظه‌های تیتانیوم را بردارد، دریافت که آنها با استخوان ترکیب شده‌اند.

سپس دکتر برنمارک تحقیقات بیشتری درباره چگونگی کار ایمپلنت های تیتانیوم انجام داد. در سال 1965، نخستین ایمپلنت های ریشه‌ای شکل در دهان انسان قرار داده شد. انواع دیگر ایمپلنت نیز برای 30 تا 40 سال اخیر استفاده شده‌اند. بسیاری از سیستم های ایمپلنت از سازندگان مختلف دندان وجود دارد.

ایمپلنت دکتر آزادمنش

مزایای ایمپلنت دندانی

در عین گران بودن درمان ، مزایا یی همچون راحتی، مقاومت بالا، کاربردی بودن، بازگرداندن توانایی جویدن طبیعی و زیبایی فوق العاده ، باعث میشود تا رضایت خاطر بیماران نسبت به بریجهای ثابت یا پرتز متحرک بیشتر شود. در صورت رعایت کامل بهداشت، این دندان ها دائمی (Lifetime) خواهند بود.
با درمان ایمپلنت، دندانهای دیگر قربانی جایگزینی دندان از دست رفته نمی شوند.

پایه ایمپلنت مانند ریشه دندان داخل استخوان قرار گرفته و استخوان فک به دلیل ساپورت توسط ایمپلنت تحلیل نمیرود. بنابراین فرم صورت، کمتر دستخوش تغییرات ناشی از از دست دادن دندان می شود.

به طور معمول طول عمر ایمپلنت دندان از سایر درمانهای جایگزین طولانی تر است و در صورت از دست رفتن ایمپلنت، امکان جایگزینی مجدد وجود دارد.

مضرات، معایب، مشکلات و عوارض ایمپلنت دندانی

دکتر آزادمنش افزود: یکی از معایب ایمپلنت هزینه بسیار بالای آن می باشد به طوری که هزینه ایمپلنت از دیگر روش های درمانی برای جایگزین نمودن دندان مانند روش پروتز ثابت یا متحرک بیشتر می باشد. هزینه ایمپلنت یک دندان بین دو تا دو و نیم میلیون می باشد.

علاوه بر قیمت ایمپلنت دندان، زمانبر بودن درمان ایمپلنت نیز از معایب دیگر ایمپلنت های دندانی است. زمانی حداقل بین ۴ تا ۹ ماه برای این درمان لازم است. (مدت زمان ایمپلنت دندان )

از جمله مضرات ایمپلنت این است که یک جراحی بوده و ریسک های مربوط به جراحی را نیز دارد. از جمله این ریسک ها میتوان به احتمال عفونت و شکست درمان یا از دست رفتن ایمپلنت دندان اشاره کرد که در این مورد نیاز به جایگزینی مجدد آن است. ایمپلنت نیازمند معاینات دوره ای توسط دندانپزشک است.

ایمپلنت دکتر آزادمنش

انواع ایمپلنت چه تفاوت هایی با هم دارند؟

انواع ایمپلنت و تنوع بالای آنها و تاثیر بزرگ آنها برروی قیمت کاشت دندان یکی از عوامل سردرگم کردن مراجعین شده است.

– علاوه بر انتخاب نوع ایمپلنت توسط بیمار بر اساس کشور سازنده و قیمت، هنگام انتخاب فاکتور های زیر در نظر گرفته می شود.

– قیمت

– پشتیبانی و کیفیت شرکت سازنده و خدمات پس از فروش

– میزان استخوان در دسترس

– میزان استحکام استخوان و زمان گذاشتن ایمپلنت

– اگر استخوان کافی برای گذاشتن ایمپلنت در دسترس نباشد می توان در شرایط خاص مقداری استخوان برگرفته از نقاط دیگر پیوند زد.

– بنابراین فاکتورهایی بیش از انتخاب بیمار در این موضوع دخیل است.