درمان های مختلف برای شپش سر

شپش سر نوعی حشره است که در میان موها رشد کرده و از خون پوست سر تغذیه می شود. این حشره سمج براحتی از بین نمی رود و با تخم ریزی به تکثیر خود میپردازد. این عارضه به راحتی در میان دانش آموزان انتقال پیدا میکند و مراحل درمانی مختلفی دارد.

شپش سر از خون پوست سر انسان به عنوان منبع تغذیه خود استفاده می کند و باید فورا درمان شود.
تقریبا اغلب مردم با شپش سر مواجه شده اند. همانطور که بسیاری از والدین می دانند، شپش سر کودکان بسیار رایج تر است زیرا آنها هنگام بازی کردن با یکدیگر بیشتر در معرض تماس با هم قرار می گیرند. شما می توانید با استفاده از داروی شیمیایی شپش سر و یا استفاده از شانه شپش و مواد طبیعی درمان خانگی شپش سر را آغاز کنید. برای از بین بردن آنها استفاده کنید. در هر صورت، زمان و سعی و کوشش نیاز است. برای درمان قطعی شپش سر از مرحله ی یک شروع کنید.

• شپش سر چیست؟!

شپش ها حشراتی مضر از دسته ی انگل ها هستند. این بدان معنی است که آنها بدون یک میزبان انسان نمی توانند زنده بمانند. این گونه فقط می تواند روی بدن میزبان انسان زندگی کند، بنابراین شما نمی توانید آن را از سگ و گربه یا هر نوع حیوان خانگی دیگر که ممکن است داشته باشید، دریافت کنید. شپش ها بال ندارند، بنابراین آنها نمی توانند پرواز کنند. آنها شش پا و پنجه در انتهای خود دارند که به وسیله ی آن ها خود را به مو وصل می کنند. شپش سر می تواند در هر نقطه بر روی پوست سر قرار بگیرد، اما معمولا در موهای پشت گردن و اطراف گوش ها، که گرم تر است، یافت می شود. شپش سر یک بیماری شایع به ویژه در کودکان می باشد. رفع این حشرات سمج از موی سر می تواند دشوار باشد همچنین این بیماری بسیار واگیر دار است. علائم شپش سر شامل تشخیص شپش در مو، خارش سر، احساس تکان خوردن چیزی روی موی سر و یا احساس غلغلک روی پوست سر است. شپش سر از خون پوست سر به عنوان منبع تغذیه خود استفاده می کند. شپش سر گاهی نزدیک پوست و گاه در مژه ها و ابرو دیده می شود.

درمان های مختلف برای شپش سر

1. از پدیکولیساید یا شامپوی شپش برای درمان شپش سر استفاده کنید.

پدیکوساید را می توانید بدون نسخه پزشک هم تهیه کنید. یک بطری برای درمان فردی با موی کوتاه یا متوسط و دو بطری برای کسی که موی بلندی دارد لازم است. بعضی شامپو های شپش علاوه بر رفع شپش سر تخم شپش یا رشک را نیز می کشد اما بعضی دیگر فقط شپش های خزنده را می کشند. در صورتی که شپش های زنده را از بین بردید باید به دنبال راه حلی برای از بین بردن رشک ها یا همان تخم شپش نیز باشید. به یاد داشته باشید که داروهای شیمیایی شپش حاوی مواد تشکیل دهنده ای هستند که ممکن است اثرات پنهانی مضری برای بدن داشته باشد. به همین دلیل اگر نگران درمان شپش سر با داروی شیمیایی هستید در این مقاله روش های درمان خانگی شپش سر با استفاده از مواد طبیعی را نیز آورده ایم.

 

2. فرد لباس های قدیمی خود را بر تن کند.

از آنجا که ممکن است شپش ها بر روی لباس پرش کنند، بلافاصله پس از درمان شپش سر باید آنها را در آب گرم بشویید. به همین دلیل، بهتر است لباس های گران و یا جدید نپوشد.

 

3. درمان شپش سر را در حمام آغاز کنید.

تمیز کردن کف حمام از تمیز کردن مبلمان یا تخت آسان تر است. فرد بهتر است روی یک پلاستیک یا صندلی فلزی نزدیک وان بنشیند.

 

4. از شامپوی ضد شپش استفاده کنید.

شامپوی ضد شپش را بر روی پوست سر و مو بر اساس دستورالعمل های روی بطری شامپو بریزید. برای درمان شپش باید شامپوی شپش مدت زمان مشخص شده ای روی سر فرد باقی بماند، سپس می توانید آن را بشویید. بیش از مدت تعیین شده نباید شامپو روی سر بماند. آن را با آب گرم، بدون شامپوی دیگر بشویید. حداقل دو روز بعد از درمان نباید از شامپوهای دیگر استفاده شود.

 

5. با شانه شپش های مرده را از موهای خود خارج کنید.

بعد از حدود 8 ساعت، شپش های مرده و یا نیمه مرده را در لا به لای موهای خود خواهید دید. باید آن ها را با یک شانه مخصوص شپش به نام شانه نیت از موهای خود خارج کنید. این شانه ها در داروخانه ها موجود است، گاهی اوقات در درون جعبه ی شامپوی ضد شپش هم وجود دارند. بعد از استفاده از شانه شپش نیت آن را حداقل 5 دقیقه در آب جوش قرار دهید. دوباره سر فرد را 8 ساعت بعد چک کنید و شپش های باقی مانده را بردارید.

درمان های مختلف برای شپش سر

6. تا چند روز بعد هم موها را بررسی کنید.

از آن جایی که ممکن است از زمان درمان شپش سر، شپش ها تخم گذاری هم بکنند مهم است که حداقل به مدت دو هفته هر چند روز پوست سر و موهای فرد را بررسی کنید. اگر شپش بیشتری پیدا کردید، فرایند درمان شپش را دوباره شروع کنید. اگر ترجیح می دهید دوباره از داروی شپش استفاده نکنید، می توانید به جای آن از شانه شپش نیت استفاده کنید.

• درمان خانگی شپش سر با مواد طبیعی و با استفاده از شانه شپش نیت طبق همان دستور بالا، به شرح زیر است:

7. از سرکه سیب برای درمان شپش استفاده کنید.

با ½ فنجان سرکه سیب و ½ فنجان آب گرم موها را بشویید. آن را روی مو بریزید. موهای فرد را با شانه ی مخصوص شپش یا همان شانه نیت شانه کنید. این کار باعث می شود شپش های سمج راحت تر از بین بروند.

 

8. از روغن برای درمان شپش سر استفاده کنید.

گفته شده است که انواع مختلفی از روغن ها، در درمان شپش سر موثر است. می توانید روغن های زیر را امتحان کنید:

از روغن نارگیل استفاده کنید. ½ فنجان روغن نارگیل را روی پوست سر ماساژ دهید. برای رفع شپش ها و تخم های شپش از شانه شپش نیت استفاده کنید.

از روغن نیم یا چریش استفاده کنید. این روغن حشره کش طبیعی است که برای انسان ضرری ندارد. روغن را روی مو ها و پوست سر بمالید و چند دقیقه بگذارید بماند. سپس موها را با شانه شپش نیت شانه کنید تا شپش ها و تخم شپش یا رشک از موها خارج شود.

از روغن درخت چای استفاده کنید. مانند روغن نیم، این روغن هم یک حشره کش طبیعی است.

 

9. از اسانس این گیاهان برای درمان شپش استفاده کنید.

یک اسپری اسانس درست کنید. اسپری کردن اسانس این گیاهان روی مو و سر موجب می شود تخم شپش و شپش ها سست شوند و سریع تر بمیرند. در یک بطری اسپری 5 قطره روغن در یک اونس آب پر کنید. می توانید اسانس گیاهان دارویی زیر را امتحان کنید:

• اسطوخدوس

• پونه کوهی

• نعناع تند

• آویشن

• اکالیپتوس

رفع شپش سر

10. تمام لباس های فرد مبتلا باید شسته شود.

لباس، ملافه، حوله، بالش ها و هر چیز دیگری که قابل شستشو است باید در آب گرم شسته شود. وقتی که شپش ها در معرض دمای 54 درجه سانتیگراد یا بالا تر به مدت 5 دقیقه یا بیشتر قرار بگیرند، می میرند.

درمان های مختلف برای شپش سر

11. اقلامی که شسته نشده را در کیسه های پلاستیکی به مدت حداقل 8 ساعت مهر و موم کنید.

شپش ها در نبود هوا میمیرند. حداقل دو هفته قبل از استفاده از وسایل چوبی، پلاستیکی و فلزات آن ها را در کیسه های پلاستیکی قرار دهید.

 

12. ابزار و لوازم جانبی مو را در آب گرم خیس کنید.

شستشو شانه های پلاستیکی، برس و سایر لوازم مو در آب گرم برای حداقل 10 دقیقه برای کشتن شپش ها ضروری است.

 

13. موکت و مبلمان را با جارو برقی تمیز کنید.

شپش ها تمایل زیادی به سطوحی مانند فرش و مبلمان ندارند، زیرا آنها نیاز به تغذیه از طریق خون انسان دارند. با این حال، بهتر است که ریسک نکنید. بنابراین تمام موکت و مبلمان را، به ویژه در اتاق خواب فرد، با جارو برقی تمیز کنید.

اینفوسلامت