دکتر آزادمنش: عوارض و معایب ایمپلنت دندان کدامند؟

دکتر ادیب: عوارض و معایب ایمپلنت دندان کدامند؟

استفاده از ایمپلنت دندان یک روش مصنوعی و نوعی عمل به حساب می آید. به طبع استفاده از این روش هم عوارض و پیامد هایی را برای سلامتی فرد در پی خواهد داشت. از این رو لازم است تا اطلاعات کافی را درباره عوارض این عمل و همچنین موارد منع استفاده از آنرا بدانید. در ادامه با دکتر سلام همراه همراه باشید.

از جمله معایب و مشکلات ایمپلنت قیمت آن است. هزینه ی ایمپلنت دندان نسبت به سایر درمانها برای جایگزین کردن دندان مانند پروتز ثابت یا پروتز متحرک بیشتر است. هزینه ی ایمپلنت یک دندان با پروتزش حدود 2 تا سه و نیم میلیون تومان با توجه نوع برندش متفاوت است. چون ماندگاری  ایمپلنت نسبت به بقیه درمانهای دندانپزشکی بیشتر است، در طولانی مدت ایمپلنت از نظر هزینه باصرفه میباشد.

علاوه بر قیمت ایمپلنت دندان، زمان بر بودن درمان ایمپلنت نیز از معایب دیگر ایمپلنت های دندانی است. زمانی حداقل بین 4 تا 9 ماه برای این درمان لازم است . البته با پیشرفت علم ایمپلنتولوژی این زمان کمتر شده است و امروزه میشود ایمپلنت فوری کار کرد که یکروزه می شود دندان به بیمار تحویل داد که زیبایی لبخند بیمار حفظ شود.

از جمله مضرات ایمپلنت این است که یک جراحی بوده و ریسکهای مربوط به جراحی را نیز دارد . از جمله ی این ریسک ها می توان به احتمال عفونت و شکست درمان یا از دست رفتن ایمپلنت دندان اشاره کرد که در این مورد نیاز به جایگزینی مجدد آن است. ایمپلنت نیازمند معاینات دوره ای توسط دندانپزشک است. که امروزه با روشهای جدید مشکلات ایمپلنت به حداقل رسیده است.

عوارض ایمپلنت از زبان دکتر آزادمنش

این نوع از جمله جدید ترین انواع روش های درمانی به شمار می آید که با ورود به زمینه دندانپزشکی باعث ایجاد تحول عظیمی در زمینه ترمیم دندان های آسیب دیده شده است. استفاده از ایمپلنت می تواند سبب درمان بسیاری از اختلالات و بهبود سلامت دندان های شما شود.

دکتر ادیب: عوارض و معایب ایمپلنت دندان کدامند؟

بسیاری از بیماران بجای آنکه به پیش دندانپزشکان رفته و سوالات خود را از آنها بپرسند از شنیده ها و تجربه های دیگران استفاده می کنند بخاطر همین است که شایعات زیادی پشت سر این درمان به وجود آمده است.

عفونت فقط مختص به جراحی ایمپلنت دندان یا کاشت دندان نیست بلکه هر جراحی ممکن است که عفونت پیش بیاید و بر این اساس تمام اتفاق  هایی که بعد ازجراحی طبیعی است را نشانه عفونت می پندارند. هر تورم، آبسه و هر ترشحی عفونت نیست. در حال حاضر عفونت یک قرن است که قابل کنترل شده است. اصطلاح رایج عفونت کردن ایمپلنت دندان، شده یک اصطلاح رایج بین موارد شکست زود راس ایمپلنت. برای مثال اگر استخوان به در جای که ایمپلنت در آن کاشته می شود به  اندازه کافی نباشد قبل از عمل یا در حین عمل باید استخوان از دست رفته را باز سازی کرد. در صورتی که این کار انجام نشود ایمپلنت به استخوان جوش نخورده و آماده روکش نخواهد شد و در این صورت باید ایمپلنت خارج شود.

مهم ترین عوارض ایمپلنت دندان

دکتر آزادمنش در ادامه افزود: ایمپلنت دندان شامل برخی عوارض است که به دو دسته عوارض دائمی و عوارض موقت دسته بندی می شوند. بسیاری از این عوارض قابل پیشگیری و برخی از آنها نیز غیر قابل اجتناب هستند؛ برخی از این عوارض نیز با در پیش گرفتن برخی درمان های پزشکی قابل درمان هستند.

۱ – عوارض ایمپلنت موقتی: لق شدن مختصر دندان کنار ایمپلنت (این امر بعد از سه هفته تا یک ماه به حالت طبیعی خود برمی گردد.)

۲ – عوارض ایمپلنت موقتی: درد که امری اجتناب ناپذیر است و بسته به سختی جراحی و خصوصیات افراد کم یا زیاد می باشد ولی در هر صورت بهترین راه کنترل درد استفاده از مسکن یک ساعت قبل از جراحی می باشد . ( دو عدد ژلوفن ۴۰۰ میلی گرم با هم ) معمولا درد فقط سه یا چهار روز اول بعد از کاشت دندان می باشد . در مورد ایمپلنت های بدون جراحی به دلیل باز نشدن لثه به میزان وسیع درد بسیار کمی وجود خواهد داشت که حتی نیاز به مسکن نیست.

۳ – عوارض ایمپلنت موقتی: تورم بعد از گذاشتن ایمپلنت در بعضی بیماران وجود دارد و در موارد جراحی پیوند استخوان احتمال کبودی نیز می رود که معمولا این عوارض ایمپلنت از روز بعد از کاشت ایمپلنت شروع می شود و پس از یک هفته بهبودی کامل می یابد.

۴ –  عوارض ایمپلنت موقتی: در بعضی از موارد (مواردی که ارتفاع استخوان فک پایین بسیار کم می باشد) ممکن است گزگز و یا بی حسی گوشه ی لب مشاهده شود که امری عادی است و پس از گذشت زمان بهبود می یابد.

دکتر ادیب: عوارض و معایب ایمپلنت دندان کدامند؟

۵ – عوارض ایمپلنت دائمی: از جمله ی عوارض ایمپلنت که بعد از ۱۵ سال ظاهر می گردد در مورد تک ایمپلنت های مربوط به دندان های جلویی می باشد.
بدین شکل که پس از ۱۵ سال نوک دندان های طبیعی فک بالا یک تا دو میلیمتر پایینتر می آیند ولی نوک روکش های ایمپلنت سر جایشان می مانند بنابراین نیاز به ترمیم مجدد دارند.

بررسی کلی عوارض ایمپلنت دندان

1- هزینه زیاد ایمپلنت دندان
2- زمان بر بودن درمان ایمپلنت دندان
3- لق شدن مختصر دندان کنار ایمپلنت دندان
4- درد مختصر بعد از کاشت ایمپلنت دندان
5- ریسک های جراحی ایمپلنت دندان همانند عفونت، خون ریزی، شکست در درمان، وارد شدن آسیب به اعصاب، سینوس ها
6- لزوم معاینات منظم ایمپلنت توسط پزشک
7- احتمال ترمیم مجدد ایملنت دندان در طولانی مدت
8- بی حسی گوشه ی لب در برخی موارد ایمپلنت دندان
9- احتمال تورم جزیی بعد از کاشت ایمپلنت
10- احتمال سوراخ شدن استخوان فک بالا
11- احتمال آسیب به اعصاب فک در کاشت ایمپلنت
12- شل شدن تاج التیام بخش در موارد ایمپلنت
13- شکستگی و کوفتگی استخوان در فرایند ایمپلنت دندان
14- احتمال بلعیده شدن اجزا حین کاشت ایمپلنت
15- مشکلاتی سینوسی پس از ایمپلنت
16- شکسته شدن ایمپلنت دندان