روش های مقابله با سرطان معده

سرطان معده جزو خطرناک ترین و مرگبارترین سرطان های دنیاست. با تشخیص زودهنگام این سرطان می توانید مانع ایجاد آن در بدنتان شوید. به برخی از راهنمایی های پزشکی در مورد این بیماری اشاره خواهیم کرد با ما همراه باشید.


دانشمندان روش جديدي براي غربالگري بيماري سرطان معده يافته اند که مي توان با استفاده از آن، با تشخيص زودهنگام اين سرطان، جان بسياري از مردم را نجات داد.

به نقل از پايگاه خبري يورک الرت، محققان علوم پزشکي در دانشگاه ملي سنگاپور اعلام کردند روش جديدي براي غربالگري بيماري سرطان معده يافته اند که مي توان با استفاده از آن، با تشخيص زودهنگام اين سرطان، جان بسياري از مردم را نجات داد.
اين محققان با همکاري دانشمندان دانشگاه دوک آمريکا روشي ابداع کرده اند که بر اساس آن مي توان مرحله متاپلازي metaplasia روده اي را زودهنگام تشخيص داد، درک بهتر از اين مرحله، پزشکان را به يافتن روش سريع درماني راهنمايي مي کند.
بر اساس بررسي اخير که نتايج آن در شماره اخير نشريه سلول سرطان Cancer Cell منتشر شده است، حتي برخي بيماران که به ميکروب هليکوباکترمعده آلوده هستند و در خطر ابتلا به سرطان معده قرار دارند نيز کنترل و درمان مي شوند.
بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهاني، سرطان معده سومين سرطان مرگبار جهان است و سالانه در سنگاپور جان بيش از 300 نفر را مي گيرد.
دانشمندان بر اين باورند که زمينه ساز اين سرطان، عفونت ناشي از ميکروب هليکوباکتر است و با تشخيص به موقع آن مي توان خطر مرگ را از بيمار رفع کرد.

روش های مقابله با سرطان معده
پروفسور پاتريک تان و همکارانش مي گويند مطالعات ژنتيک ما، درک بهتري از مراحل ابتلا به اين سرطان را به دست مي دهد.
در اين بررسي بيش از سه هزار نفر حضور داشتند.
محققان اميدوارند به روش جديد بتوانند بيماري سرطان معده را در مراحل ابتدايي تشخيص دهند و آن را درمان کنند.
سلول‌هاي سرطاني از سازوکارهاي عادي تقسيم و رشد سلول‌ها جدا مي‌افتند. علت دقيق اين پديده نامشخص است ولي احتمال دارد عوامل ژنتيکي يا عوامل بيروني هم‌چون ويروس و مواد سرطانزا موثر باشد.
در يک جاندار سالم، هميشه بين ميزان تقسيم سلول، مرگ طبيعي سلولي و تمايز، يک تعادل وجود دارد.
احتمال بروز سرطان در سنين مختلف وجود دارد ولي احتمال بروز سرطان با افزايش سن زياد مي‌شود سرطان باعث سيزده درصد مرگ‌ها است. سرطان تنها ويژه انسان نيست و همه جانوران و گياهان پرسلولي نيز ممکن است به سرطان دچار شوند.
سرنوشت سلول‌ها کاملاً کنترل شده‌است و براساس نيازهاي بدن مي‌باشد.
در جنين ميزان تکثير سلول‌ها بيشتر از مرگ طبيعي سلولي است اما در جاندار بالغ ميزان مرگ سلولي و تقسيم سلولي به تعادل مي‌رسد.
سرنوشت سلول در هر زمان، به طور کاملاً دقيق، بوسيله فاکتورهاي رشد، پيام‌هاي محيطي و برخي پروتئين‌ها و پيامبرهاي سلولي، کنترل مي‌شود.
جهش‌هايي که منجر به تغيير هر يک از فاکتورهاي موثر در سرنوشت سلول، مي‌شوند باعث بهم خوردن نظم دقيقي که در تنظيم رشد و تکثير و تمايز سلول هاوجود دارد مي‌شود و مي‌تواند منجر به بروز سرطان شود.
سلول‌هاي سرطاني کنترل خود را بر چرخه سلولي از دست داده و به طور مداوم و بدون توجه به پيام‌هاي سلولي و فاکتورهاي رشد، به تکثير ادامه مي‌دهند.

سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما