دکتر منیره تهرانی:ایمپلنت دندانی چیست و چگونه انجام می شود؟

ایمپلنت دندان دکتر منیره تهرانی
خوشبختانه پیشرفت های علم پزشکی در دنیای مدرن به قدری است که به شما این اطمینان را می دهد تا نگران دندان های از دست رفته خود نباشید. ایمپلنت بهترین جایگزین برای دندان‌های از دست رفته‌‌ی شما می‌باشد. در این مطلب اطلاعات مفیدی در مورد این روش در اختیار شما قرار می دهیم.

ایمپلنت چیست؟

دندان های نسل اول دندان های شیری هستند، دندان های نسل دوم دندان های دائمی هستند که پس از افتادن دندان های شیری در دهان ظاهر می شوند، و ایمپلنت ها دندان هایی هستند که پس از از دست رفتن دندان های دائمی، توسط دندانپزشک در استخوان فک کار گذاشته می شوند. ایمپلنت ها در واقع دندان های نسل سوم (Third Generation Teeth) هستند. ایمپلنت دندان یک پیچ است که به عنوان ریشه‌ ی دندان توسط یک متخصص، درون فک شما قرار داده می‌شود. از نظر زیبایی نیز ایمپلنت، همانند دندان‌های طبیعی شما خواهد بود. بنابراین با ارزیابی دقیق نسبت به اندازه و سایز ایمپلنت پیش از عمل که توسط دندان‌پزشکان صورت می‌گیرد و نیز با همکاری شما در رعایت بهداشت که بعد از عمل باید صورت گیرد، ایمپلنت سال‌ها جوابگوی نیازهای جویدن، صحبت‌کردن و زیبایی شما خواهد بود.

روش انجام ایمپلنت به چه صورت است؟

دکتر منیره تهرانی گفت: بعد از فراهم کردن مقدمات کار، دندان‌پزشک با دستگاه‌های مدرن و ابزار کاملاً استریل ایمپلنت را درون استخوان فک قرار می‌دهد بعد از مدتی که سطح ایمپلنت با استخوان مجاورش پیوند محکمی برقرار کرد، قطعه‌ ی مربوط به تاج را روی ایمپلنت قرار می‌دهند. بنابراین ظاهر دندان‌ های ایمپلنت شده با دندان‌ های طبیعی هیچ تفاوتی نخواهد داشت و موقع غذا خوردن مانند یک دندان طبیعی عمل می‌کند.

اجزاء تشکیل دهنده ی ایمپلنت

ایمپلنت دندانی از دو جزء اصلی ساخته شده‌ است.
1- فیکسچر
2- اباتمنت
به جای دندانی که از دست داده‌اید، ابتدا فیکسچر در داخل استخوان فک شما کار گذاشته می‌شود و سپس بر روی آن اباتمنت همراه با روکش ساخته شده قرار می‌گیرد.
در هر ایمپلنت فیکسچر به عنوان ریشه‌ی دندان و اباتمنت و روکش پروتز به عنوان تاج دندان استفاده می‌شود و برای دندان‌های مصنوعی که لق هستند از ایمپلنت به عنوان روشی برای اتصال و گیر مناسب پروتز یا دندان مصنوعی فرد استفاده می‌شود.

مزایای ایمپلنت از زبان دکتر منیره تهرانی

ایمپلنت دندان دکتر منیره تهرانی

– دیگر نیازی به خارج کردن پروتز از دهان خود ندارید.

– در درمان ایمپلنت مانند دیگر درمان‌ها نیاز به تراشیدن دندان‌های مجاور سالم نیست.

– ظاهر دندان ایمپلنت بسیار شبیه دندان طبیعی بوده و با دندان طبیعی تفاوت ظاهری ندارد.

– در هنگام صحبت کردن و غذا خوردن احساس بسیار راحت و خوبی خواهید داشت.

– از تحلیل استخوان و پیری زودرس در صورت، جلوگیری می‌کند.

– هیچ‌گونه فشار اضافی به لثه وارد نمی‌کند.

مضرات، معایب، مشکلات و عوارض ایمپلنت دندانی

– از جمله معایب و مشکلات ایمپلنت قیمت آن است. هزینه ایمپلنت دندان نسبت به سایر درمانها برای جایگزین کردن دندان مانند پروتز ثابت یا پرتز متحرک بیشتر است. هزینه ایمپلنت یک دندان حدود دو تا دو و نیم میلیون تومان است.

– علاوه بر قیمت ایمپلنت دندان، زمانبر بودن درمان ایمپلنت نیز از معایب دیگر ایمپلنت های دندانی است. زمانی حداقل بین ۴ تا ۹ ماه برای این درمان لازم است. (مدت زمان ایمپلنت دندان )

– از جمله مضرات ایمپلنت این است که یک جراحی بوده و ریسکهای مربوط به جراحی را نیز دارد. از جمله این ریسک ها میتوان به احتمال عفونت وشکست درمان یا  از دست رفتن ایمپلنت دندان اشاره کرد که در این مورد نیاز به جایگزینی مجدد آن است.

ایمپلنت نیازمند معاینات دوره ای توسط دندانپزشک است.