دکتر منیره تهرانی: ترمیم دندان و مراقبت های بعد از آن

ترمیم دندان دکتر منیره تهرانی

ترمیم دندان که به آن پر کردن دندان نیز گفته می شود، روشی است که با استفاده از آن قسمت های پوسیده و خراب شده دندان برداشته می شود و جایگزینی آن با مواد کامپوزیتی یا آمالگام انجام می شود. پس از ترمیم دندانهایی که زنده هستند، یعنی درمان ریشه (روت کانال تراپی) نشده اند، ممکن است عوارضی را شاهد باشیم که با انجام مراقب های لازم سپری خواهند شد.

ترمیم دندان مانند هر جسم دیگری عمر مفیدی دارد که معمولا بین ۵ تا ۸ سال متغیر است و باید نسبت به تعویض آن در زمان مناسب اقدام کرد. با توجه با پیشرفت پوسیدگی، امکان وجود التهاب در مرکز دندان (پالپ) وجود داشته و به دنبال آن امکان افزایش حساسیت نسبت به سرما و گرما وجود دارد. معمولا حداکثر این علامات طی ۲ تا ۳ هفته از بین می رود و در طی این مدت کافی است از تحریک بیش از حد دندان جلوگیری شده و غذاهای ولرم میل شود تا دوره نقاهت دندان طولانی تر نگردد.

مراقبت های بعد از ترمیم های همرنگ 

دکتر منیره تهرانی افزود: جهت ترمیم های همرنگ مانعی جهت خوردن غذا وجود ندارد ولی توصیه می شود تا برطرف شدن بی حسی غذاهای جویدنی میل نشود تا به بافت های نرم بی حس مثل زبان و گونه صدمه ای وارد نگردد. در ترمیم های همرنگ بهتر است تا ۲۴ ساعت اول از مصرف غذاهای رنگی نظیر چای و قهوه و شکلات ها اجتناب نموده و سیگار کشیده نشود.

مراقبت های بعد از ترمیم های آمالگام

جهت ترمیم های آمالگام (فلزی) تا حدود ۲ ساعت چیزی میل نشود و تا ۲۴ ساعت غذاهای سفت و محم میل نگردد. در این مدت، ترمیم انجام شده نسبت به فشار و شکستگی ناشی از آن بسیار حساس است. نوشیدن مایعات ایرادی ندارد. همچنین تا یک شبانه روز، برای جویدن غذا، بیشتر از سمت دیگر دهان که در آن ترمیمی انجام نشده استفاده کنید.

مهم ترین توصیه ها پس از ترمیم دندان 

ترمیم دندان دکتر منیره تهرانی

1- از خوردن غذاهای سفت و شکننده نظیر پسته، فندق، یخ، ته دیگ، شکلات های سفت و آب نبات با دندان ترمیم شده خصوصاً در ترمیم های بزرگ اجتناب شود، زیرا باعث شکستن ترمیم یا دیواره های باقیمانده دندان می گردد.

2- رعایت بهداشت خصوصا مسواک زدن و کشیدن نخ دندان اهمیت فراوان دارد زیرا دندانهای ترمیم شده نیز می توانند مجدداً پوسیده شوند.

3- پس از پر كردن دندان هنگامی كه بی حسی دندان تمام مي شود دردی شروع مي شود كه در بعضي مواقع نياز به مصرف يك يا دو مسكن برای تسكين دارد، توجه داشته باشيد كه اين درد موقتی است و معمولا نياز به پيگيری جدي ندارد .در صورت تداوم درد و نياز به مصرف مكرر مسكن لازم است مطلب را با دندانپزشك خود مطرح نمائيد.

4- دندان شما تا مدتی (سه تا پنج هفته) به سرما و گرما حساس است. حساسيت دندان به سرما و گرما هفته به هفته كمتر می شود نه روز به روز.

5- اگر حساسيت دندان شما درآغاز چندان زياد نبوده ولی با گذشت زمان حساسيت دندان بيشتر شده است دندان بايد از نظر نياز به عصب كشی بررسي شود.